Äänenmittausta Liikenteessä (Tuusulan Motarilla 26.8.2011)

<< < (4/15) > >>

MMAF Puheenjohtaja:
Sain soiton sunnuntaina että kilvet oli viety Stadissa äänien perusteella, ei sakkoja ja 1/2h aikaa poistua tallille. Oli mitattu suoraan putken päästä joko 106 tai 109 db, raja-arvoksi konstaapeli oli ilmoittanut 99 db. Nyt odottelen muutamaa tarkennusta tapahtuman kulkuun jotta voin kirjoittaa varmasti faktaa asiasta - odotellaan...

TiMu:
Kolmannes moottoripyöristä liian meluisia
Tiedote. Julkaistu: 01.09.2011 klo 10:29 - Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi

http://www.epressi.com/tiedote/autot/kolmannes-moottoripyorista-liian-meluisia

jussi:
Tuota uutisointia kyllä osasi odottaa.
 
Ainakin yksi virhe tuossa. Sanotaan että mittaus suoritetaan 0,5 m etäisyydellä pakoputken päästä, mutta ei kerrota että 45 asteen kulmassa.

Juupe:
Henkseleitä paukutellaan käsivaralta tehdyn harjoituskierroksen perusteella. Pätevää & ammattitaitoista?

Annettu tilastotieto on joko väärä tai tahallaan vääristetty. Siis valhe. On vaikea uskoa, että jos menen tienvarteen ja pysäytän 100 seuraavaa paikalle osuvaa moottoripyörää, että niistä yli puoleen on vaihdettu pakoputki. Epäilisin että varsin suuri osa (yli puolet?) on tyystin vakiokuntoisia ajoneuvoja. Elikkä tarkoittaako uutinen että "mittaukseen" on ohjattu valikoitu osa pyöristä, ja niissä yli puolet on sellaisia, joissa on vaihdettu pakoputki. Lisää tarkkuuttaa viranomaisen riemunmessuun siis, nämä on vaarallisia yleistyksiä, jos ne tehdään väärin! Montako pyörää ajoi tarkistuspisteiden ohi kaiken kaikkiaan, montako tarkastettiin, montako mitattiin? Vai jäikö laskematta? Jos jäi laskematta, se mitätöi ilmoitetut tilastotiedot. Vain epäpätevä johtoporras uskoo tietoihin.

Harrastajajärjestöillä ei ole edunvalvontatyössä varaa tämmöiseen suurpiirteisyyteen. Miksi viranomaisilla taas on?

On mielenkiintoista seurata, että valitaanko toimintapolitiikka tästä eteenpäin ja missä suhteessa vaihtoehtojen "Pyydystä & Rankaise" vai "Vaikuta Valistamalla" välille. Suomalainen traditio valitettavasti puoltaa ensimmäistä vaihtoehtoa ainoana toimintamallina. Osapuoliorganisaatiot ovat laistaneet tiedonjakelun todella lahjakkaasti jättäen sen harrastajajärjestöjen, toveriavun ja itsenäisen pään raapimisen kontolle. Näinkö sen pitää olla? Ja vielä kerran, ollaanko ylipäätään oikeasti merkittävän asian äärellä?

Juupe

motomatti:
Juupe, You'r My Man!

Pitää todellakin nähdä pinnan alle ja lukea rivien välistä mitkä todelliset tarkoitusperät ovat. Sulla on se kyky. Aikoinaan kun näihin asioihin itse sekoilin Smoton hallinnossa luulin olevani varsinainen salaliittoteoreetikko ja näin mörköjä joka mutkassa ja pää harmaantui. Jälkeen päin on osoittautunut että kovin olin sinisilmäinen...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu