MMAF Forum

Keskustelut => Pykälät ja vaatimukset => Aiheen aloitti: seku - 16 Toukokuu 2012, 13:34:01



Otsikko: valmistajan kilpi
Kirjoitti: seku - 16 Toukokuu 2012, 13:34:01
32 a §
Valmistajan kilpi

1. Autoon ja sen perävaunuun, kaksi- ja kolmipyöräiseen moottoriajoneuvoon sekä traktoriin on kiinnitettävä valmistajan kilpi lujasti selvästi näkyvään ja helposti luoksepäästävään paikkaan ajoneuvon sellaiseen osaan, jota ei yleensä vaihdeta ajoneuvon käytön aikana.

Yo. on siis lakitekstiä. Etsiskelin kilpeä läjästä prätkiä ja ilmeni, että valmistajat suhtautuvat kovin luovasti sijoitukseen. "selvästi näkyvään ja helposti luoksepäästävään paikkaan" tarkoittaa käytännössä joissakin tapauksissa melkoista purkamista, joten ostajan oikeusturva ei toteudu.

Toinen kiintoisa asia on, että ilmeisimmin ainakin kaksi maahantuojaa; Sumeko ja Brandt, kieltäytyvät toimittamasta ko. kilpeä, vaurioituneen tai hävinneen tilalle. Ilman sitä ajaminen taitaa olla sanktioitu. Onko kohta paljon varaosapyöriä?


Otsikko: Vs: valmistajan kilpi
Kirjoitti: Santtu - 16 Toukokuu 2012, 14:40:46
Toinen kiintoisa asia on, että ilmeisimmin ainakin kaksi maahantuojaa; Sumeko ja Brandt, kieltäytyvät toimittamasta ko. kilpeä, vaurioituneen tai hävinneen tilalle. Ilman sitä ajaminen taitaa olla sanktioitu.

Kilven voi tehdä itsekin. Taustaa: http://www.mmaf.fi/forum/index.php?topic=127.0 (http://www.mmaf.fi/forum/index.php?topic=127.0) ja kannattaa haeskella taululta sanoilla 'valmistajan kilpi' tai VIN: http://www.mmaf.fi/forum/index.php?action=search (http://www.mmaf.fi/forum/index.php?action=search)