MMAF Forum

Keskustelut => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: jsantala - 16 Toukokuu 2013, 13:14:02



Otsikko: Trike ja kilometrikorvaukset
Kirjoitti: jsantala - 16 Toukokuu 2013, 13:14:02
https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_paatokset/Verohallinnon_paatos_verovapaista_matkak(25748)
http://www.trafi.fi/tieliikenne/katsastukset/ajoneuvoluokat

Tulipahan vaan tuossa mieleeni, että verottaja horisee jostain kummallisista mönkijöistä kilometrikorvauksissaan, joita ei tosiassa laki tunne lainkaan. Mikähän nyt sitten on tulkinta, että saako trikellä ajettaessa maksaa km-korvauksia 99snt/km eli tämän kumman "mönkijän" mukaan vai mp:n 33snt/km. Pistin aiheesta kysymyksen vetämään, mutta saapa nähdä tuleeko sieltä mitään varmaa tietoa.

Kummaa jokatapauksessa, että verottaja käyttää termiä, joka ei oikeastaan tarkoita mitään, mutta jonka voitaisiin tulkita tarkoittavan kaikkia näitä: kolmipyöräinen mopo (L2e-luokan ajoneuvo),kolmipyörä (L5e),kevyt nelipyörä (L6e) tai nelipyörä (L7e)


Otsikko: Vs: Trike ja kilometrikorvaukset
Kirjoitti: Santtu - 18 Toukokuu 2013, 10:45:43
Tästähän voisit kirjailla kysymyksen verottajalle. Se kysymys voitaneen sitten lähettää sinne vaikka SMOTOn templaatilla niin, että tulee vastauskin.


Otsikko: Vs: Trike ja kilometrikorvaukset
Kirjoitti: jsantala - 20 Toukokuu 2013, 18:12:08
Sain asiaan tälläisen vastauksen:

Lainaus
Hei, kiitos palautteesta.
 
Tässä Verohallinnon ylitarkastajan antama vastaus:
 
Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista perustuu Valtion työmarkkinalaitoksen määritelmiin (esimerkiksi kulkuneuvoista) ja laskelmiin (esimerkiksi kilometrikustannuksista). Päätösluonnos on esitelty valtiovarainministeriön asettamassa kulukorvausasiain neuvottelukunnassa.
 
Valtion työmarkkinalaitoksen mukaan mönkijä-käsitteen tulkinnassa nojaudutaan siihen, mitä sillä yleiskielessä tarkoitetaan.
 
Viestitämme Valtion työmarkkinalaitokselle toiveenne mönkijä-käsitteen tarkemmasta määrittelystä.