Ruostetta tankin sisäpuolella, mikä avuksi?

(1/3) > >>

evilHR:
Terve,

Koitin etsiä tähän aiheeseen sopivaa topikkia, mutta en löytänyt, joten tässä taas amatööri kyselee.

Pyörää purkaessa maalaria varten tulin katsoneeksi tankin sisälle hiukan huolellisemmin fikkaria hyödyntäen. Kun olin tyhjentänyt tankin, huomasin, että tankissa on parin peukalon leveydeltä ruostetta tankin pohjalla, siis sisäpuolella. Koska vihaan ruostetta, niin tahtoisin siitä eroon. Onko tähän jotain hyväksi todettuja keinoja? Voiko sen ruotseen jotenkin liuottaa pois sieltä tms. ?
 
Kiitti vaan jo etukäteen vinkeistä!

Santtu:
Vanha keino on laittaa pieniä muttereita ja dieselöljyä ja sitten tarmokasta pyörittelyä.

Kemisti vetää tankkiin muurahaishappoa, lähteepi ruoste silläkin. Mutterien kaveriksi vaikka 5-15% muurahaishappoa. Käsittelyn jälkeen kannattaa loput irtoamattomat ruosteet käsitelllä 20% fosforihapolla joka pysäyttää ruostumisen ja kovettaa loput ruostehiput (joku kemisti selittänee tarkemmin).

Hapot ovat sitten vaarallisia ja syövyttävät puhki ruostuneet kohdat auki (vaikka maali olisikin ehjä). Huuhtelun kanssa kannattaa sitten olla todella todella perusteellinen. Biltemasta / Motonetistä jne. löytyy kuluttajille suunnattuja ruosteenpoistuotteita joissa vaikuttavina aineina on mainittuja happoja valmiiksi laimennettuina ja suhteellisen 'turvallisina' pitoisuuksina.

Hammaslääkärin peilillä on hyvä kurkkia muutkin paikat tankin sisältä.

Jack:
ja vähemmän kemisti vetäsee sinne 10-20% sitruunahappoliuoksen. Sitruunahappoa saa ihan tavan kaupasta tai sitten apteekista. Eikä syövytä, on "elintarvike".
Kuumaan veteen sekotettuna, ja kun pitää liuoksen lämpösenä, irtoaa ruoste tarpeeksi....

Sitten tyhjennyksen jälkeen nopea kuivaus, esim kuumailmapuhaltimella ja bensat tankkiin äkkiä, sillä ruostuminen alkaa uudelleen heti.

Jack

pantse:
Mää sanoisin, että fosforihappo on parempi kuin sitruunahappo tankin puhdistukseen ruosteesta. . .
Itse olen käsitellyt molemmilla tankin sisäpuolen ja fosforihappo on toiminut paremmin.
Aiemmin oli kaupoissa Hg merkkinen aine, jota voisin suosittaa. Nyt sillä ei taida olla maahantuojaa.
Fosforihappohan muodostaa tankin sisäpintaan oksidikalvon(muistaakseni), joka suojaa tankkia ruosteelta.Fosforihappohan on myös sellainen, että maalin ei pitäisi kärsiä.
Vinkkinä vaikka laspek, josta aineita saa ja siellä jopa aloittelevalle kemistille oppituntia...(On myös muitakin paikkoja

Don Quijote:
Mobitive myy Metal Ready -nimistä ainetta, joka poistaa ruosteen ja jättää sinkki-fosfaatti pinnan suojaamaan metallia. Lisää tietoa -->> http://www.mobitive.com/metalready.html

Mobitiveltä saa kaikkea muutakin hyödyllistä, kannattaa surffata sivulla (ei ollut maksettu mainos :) )

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu