MMAF Forum

Keskustelut => Pykälät ja vaatimukset => Aiheen aloitti: Boneless - 20 Elokuu 2013, 14:52:16



Otsikko: Jäykkäperän muutoskatsastus
Kirjoitti: Boneless - 20 Elokuu 2013, 14:52:16
Tästä aiheesta näyttää olevan jo jumalattomasti kirjoituksia, itseasiassa niin paljon, että en löytänyt vastausta kaikkien seasta.

Kysymykseni kuuluukin, että voiko katsastaa pelkän jäykkäperäiseksi muuttamisen, niin ettei tarvitse pultata kaikkia osia kiinni jos tulee jotain epäselvyyksiä joka johtaisi hirvittävään määrään ylimääräistä työtä. Tarkoituksena olisi hankkia bolt-on perä ameriikanmaalta.


Otsikko: Vs: Jäykkäperän muutoskatsastus
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 20 Elokuu 2013, 22:18:28
En nyt oo varma ymmärsinkö kysymystä. Mutta muutoskatsastuksessa noin teoriassa voidaan katsastaa koko ajoneuvo. Mitään laatikkoleikkiä tuskin kukaan suostuu katsastamaan.


Otsikko: Vs: Jäykkäperän muutoskatsastus
Kirjoitti: Boneless - 21 Elokuu 2013, 07:08:27
Mitä ajoin takaa oli se, että ne olisivat vain tarkistaneet rakenteellisen eheyden, eli jarrut toimintaan ja penkki paikalle, ilman valoja ja rapakaaria yms. Kilkkeitä. Mutta ajattelinkin sen menevän niin, että haluavat nähdä koko paketin.


Otsikko: Vs: Jäykkäperän muutoskatsastus
Kirjoitti: Hemuli - 21 Elokuu 2013, 10:07:10
Kyllä se menee niinkuin T-Bone sanoo, jos katsastusmies havaitsee ajoneuvossa hylkäämisperusteet täyttäviä puutteita on hänen lain mukaan niihin puututtava. Pelkkää jäykkäperämuutosta ei siis voi muutoskatsastaa keskeneräiseen moottoripyörään, tosin eipä tuo ole mahdoton homma tehdä pyörä valmiiksi niin että se täyttää ensirekisteröintipäivänään voimassa olleen teknisen vaatimustason. Tarvittaessa kysy epäselvistä asioista täältä.


Otsikko: Vs: Jäykkäperän muutoskatsastus
Kirjoitti: Boneless - 21 Elokuu 2013, 21:13:03
Kiitoksia kovasti neuvoista.