Tee-se-itse: Renkaanvaihto

<< < (2/4) > >>

Tuusulan T-Bone:
Apelle iso käsi täältä! Hieno juttu! :)

eastway:
Hyvä juttu  :)

Ape:
Jatkuu...


6. Nosta vanne pystyyn ja ota käteen yksi rengasrauta. Aseta rengasrauta vanteella olevan kumin ulkoreunan puolelta kumin ja vanteen väliin. Kampea kumia vanteelta rengasraudalla niin paljon kuin pystyt ja ota sen jälkeen vanteesta tukeva ote kädellä, samalla painaen polvella kumia alas- ja ulospäin. Tämä vaatii joskus paljon liukkaria, voimaa ja hermoa. Tässä vaiheessa vanha kumi lähtee vanteelta ja voit tehdä siitä vaikka koristeen tallin tai olohuoneen seinälle.



7.1 Laita vanne taas makaamaan lankkujen päälle kyljelleen. Levitä liukkaria runsaasti uuden renkaan kaikille reunoille, myös hieman sisäpinnalle, se helpottaa rengasraudan liikkumista. Katso renkaasta pyörimissuunta, se on merkittynä renkaan kylkeen. Aseta rengas vanteen päälle hieman toinen reuna edellä ja paina edellä menevä reuna vanteelle nopealla näppäisyllä. Melkein aina renkaan toisen puolen saa painettua vanteelle käsin, se riippuu täysin renkaan rakenteesta. Jotkut kun ovat löysempiä ja jotkut jäykempiä.

Jos kumi ei mene käsin painaen, käytä rengasrautaa hieman apuna kampeamalla rengasta. Kun kumi on puoliksi vanteella, asenna sisäkumi paikalleen, jos on tarve. Tässäkin kannattaa lisätä kumiin aivan aavistus ilmaa, se on helpompi käsitellä kun sisäkumi pysyy muodossaan ja sen lisäksi estät taas sisäkumin joutumasta rengasraudan ja vanteen väliin.



7.2 Paina kumin toinen puolikas vanteelle käsin niin pitkälle kuin pystyt. Ja nyt tulee tärkeä pointti! Paina jalalla tai polvella vanteelle painetun renkaan reuna vanteen keskelle uraan. Näin saat käyttöösi muutaman kriittisen lisäsentin renkaalle liikkumatilaa. Käytä kahta rengasrautaa ja väännä kumi vanteelle samaan tapaan kuin otit sen poiskin. Eli niin pieniä siivuja kerrallaan kuin pystyt, se on aina helpoin ja nopein tapa. Kun kampeat raudalla rengasta, muista painaa vastakkaiselta puolelta rengas vanteen uraan. Jatka tätä kunnes kumi on vanteella.



8. Asenna venttiili takaisin ja lisää kumiin ilmaa. Lisätessäsi ilmaa, tarkista että rengas on tiivisti vanteella joka kohdasta. Yritä oikoa mahdolliset rypyt ja raot renkaan ja vanteen välistä. Jos käytössäsi on jotain sotakonetta muistuttava tappajakompura, niin tällä ei ole niin väliä, tehokkaalla kompuralla rengas kyllä nousee vanteelle pienistä raoista huolimatta. Yksi keino saada hankalampi rengas tiivisti vanteelle on laittaa renkaan ympäri kuormaliina ja kiristää raot umpeen sillä. Tällä keinolla saa vaikka krossipyörän kumin streetfighterin vanteelle. Laita renkaaseen ilmaa kunnes se on noussut vanteelle molemmilta puolilta. Sen jälkeen voit asettaa kumiin haluamasi paineet. Heitä vetopakka kiinni ja asenna vanne pyörään takaisin. Jos et ole juopotellut tallilla kumia vaihtaessasi, voit ajaa grillille kehuskelemaan suorituksellasi. Kuvista huomasit ehkä että minä itse en käytä mitään suojia vanteen reunalla. Ja sen kyllä näkee vanteestakin, on nimittäin melko täynnä ruhjeita. Jos haluat, voit tehdä suojat vaikka muoviämpärin reunuksesta. Suojia saa myös kaupasta hyvin halvalla. Vaihtoehtoisesti voit vetää rengasraudan päälle jonkun kortsun suojaksi. Ja tietysti harjoittelu kannattaa aloittaa kaverin pyörällä ettei omaan vanteeseen tule skraaduja ja lommoja.

Jos et ymmärtänyt tekstistäni mitään, niin kannattaa yrittää tuijottaa kuvia silmä kuumana...

Yhteenveto
[*] Paljon liukkaria!
[*] Paina kumia aina uraan vastakkaiselta puolelta, saat lisää liikkumatilaa renkaalle.
[*] Älä käytä liikaa voimaa. Jos homma ei toimi, tekniikka on väärä. Pienet rengasraudat riittävät hyvin.
[*] Kun kampeat kumia rengasraudalla, ota niin pieniä siivuja kuin vain pystyt.
[*] Aloita harjoittelu kaverin, naapurin tai puolisosi pyörällä ettet riko omaasi.[/list].

Ape:
Näköjään puuttui yhden sivun tekstit ja kuvat kokonaan. Eli siis loppupätkä uupui. Nyt on tekstit, kuvat laitan kun pääsen kotia. Ja katsotaan jos joku tuon uuden pätkän pystyy siirtämään edellisen jatkoksi. Oli pakko pätkäistä kun kaikki kuvat ei mahdu yhteen viestiin.

Ja hyvä jos tykkäätte! Varsinkin kun ei ollut edes koko juttu käsillä. ;D

Tuusulan T-Bone:
Lainaus käyttäjältä: Ape - 14 Joulukuu 2010, 18:26:19

Ja hyvä jos tykkäätte! Varsinkin kun ei ollut edes koko juttu käsillä. ;D


On hyvä oppia ajoissa, että tykkääminen (kuten myös ei-tykkääminen) ei edellytä sitä, että todella lukisi jutun... ;D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu