MMAF Forum

Yhdistyksen kanavat => Tapahtumat => Aiheen aloitti: Santtu - 31 Joulukuu 2006, 12:36:55Otsikko: 30. American Car Show, Helsingin Messukeskus
Kirjoitti: Santtu - 31 Joulukuu 2006, 12:36:55
Lisätietoa: http://www.fhra.fi/fin/


Otsikko: Vs: 30. American Car Show, Helsingin Messukeskus
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 03 Huhtikuu 2007, 14:02:04
MMAF paikalla, osaston numeroa en vielä tiiä. ;D


Otsikko: Vs: 30. American Car Show, Helsingin Messukeskus
Kirjoitti: Hemuli - 11 Huhtikuu 2007, 12:20:39
Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä American Car Show vietti 30-vuotisjuhlaansa ja esillä oli mittava joukko sekä muunneltuja että vakioajoneuvoja. American Car Show on perinteisesti ollut kauden avaaja ja merkittävä rakenneltujen moottoripyörien esille tuoja. Niinpä myös MMAF oli luonnollisesti paikalla omalla osastollaan.
 
Näyttelyn aikana osastollamme kävi runsaasti vierailijoita ja esille nousi useita harrastajakuntaa painavia kysymyksiä moottoripyörien rakentelun saralta, joihin yhdistyksen edustajat parhaan kykynsä mukaan vastasivat. Erityisesti muutoskatsastusta ja eri vuosimalleja koskevat tekniset määräykset kiinnostivat kävijöitä.
 
Näyttelyssä esillä olleet moottoripyörät edustivat pääosin maamme rakentelun huippua, merkille pantavaa oli erityisesti Bomber-tyylisuuntaa edustavien pyörien rakentelun huikea kehitys. Suomalaiset rakentajat ovat selvästi ottaneet oppia ulkomaisista lajitovereistaan ja maassamme perinteisesti korkea käsityötaito pääsi esille koko komeudessaan. Myös kustomluokan pyörissä näkyi paikoitellen hyvinkin korkea viimeistelyn taso - kovin usein vain näissä pyörissä oli ruotsalaisen omistajan nimi. Naapurimaan vapaampi rakenteluilmapiiri on selkeästi ollut tukena rakentelun tason kehittymisessä - ruotsalaiset ovat vielä vuosia meistä edellä vaikka perässä tullaan ja kovaa. Tämä oli nähtävissä useista hallissa esillä olleista pyöristä. Kenties tulevaisuudessa, säännösten selkiytyessä, myös Suomeen voi syntyä moottoripyörien rakenteluharrastuksen ympärille vastaavaa teollista toimintaa kuin Ruotsissa. Nyt epäselvät pykälät eivät mahdollista esim. omavalmisteen järkevää rakentamista jolloin moni projekti jää suunnittelupöydälle.
 
MMAF:n osastoa koristivat jo monille tutut omavalmisteprojektit jotka molemmat ovat olleet ajokunnossa jo viime kesänä. Tulevana kesänä niiden kehitystyö jatkuu ja toivon mukaan lähitulevaisuudessa keltaiset koekilvet vaihtuvat pysyviin valkopohjaisiin rekisterikilpiin.
(http://i160.photobucket.com/albums/t179/SanttuAhonen/cpa_CRW_4389.jpg)
ACS07:aan saatiin esille myös maailmanmestaruuskilpailuissa (http://www.amdchampionship.com/) 3:lle sijalle rankattu Ruotsalainen Esox Lucius -pyörä. Kuva (c) Christiina Palmu 2007.

(http://i160.photobucket.com/albums/t179/SanttuAhonen/timu4245.jpg)
Myös fighteriosastolla oli esillä useita todella korkealuokkaisesti rakennettuja pyöriä. Kuva (c) Timo Muilu 2007. Lisää messukuvia Urheilukuvissa (http://www.urheilukuvat.net/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=14471)