MMAF Forum

Keskustelut => Tekniikkafoorumi => Aiheen aloitti: hannuk - 02 Lokakuu 2012, 16:23:45



Otsikko: Letkujen kiinnitys poikkeavan muotoiseen bensatankkiin
Kirjoitti: hannuk - 02 Lokakuu 2012, 16:23:45
Ongelman kuvaaminen hankalaa ilman kuvaa, eli kuva ensin.
(http://www.matkaendurot.net/phpBB3/download/file.php?id=29922&mode=view)

Kyseessä on husabergin muovinen takarunko joka on ontto (materiaali samaa mitä varsinainen tankkikin). Kuvassa näkyy vasemmalla ylhäällä ja oikealla keskellä nuo kirkkaat letkunipat, joiden kohdille tarvisi saada kunnolla kiinni pysyvät liitokset letkuille. Ongelmana on oikeastaan se, että tuossa ei ole tankin korkkia tms isoa aukkoa josta saisi tankin sisälle mutterit noille letkunipoille ja en ihan täysin luota siihenkään että muoviin kiertää metallisen letkunipan ja vetää päälle sikakittiä. Miten siis saa helpoiten varmistettua että nuo nipat kans pysyy kiinni? Ihan ekana en viitsisi alkaa tekemään tarkastusluukkua jonka kautta nuo mutterit tms kiristää, koska sitten se luukku tarvisi saada tiiviiksi.

Kaipailen mieluummin valmiita osia mutta toisaalta myös ideat siitä millasen palikan tekemällä tämän saisi hoidettua kelpaa myös.


Otsikko: Vs: Letkujen kiinnitys poikkeavan muotoiseen bensatankkiin
Kirjoitti: Santtu - 03 Lokakuu 2012, 07:48:33
Ongelmana on oikeastaan se, että tuossa ei ole tankin korkkia tms isoa aukkoa josta saisi tankin sisälle mutterit noille letkunipoille

Olen joskus jossain nähnyt sellaisia bensa- tahi öljytankin letkuliittimiä, jotka eivät tarvitse tankkiin sisäpuolelle sorkintaa. Nipalle porataan tarkasti oikean kokoinen siisti reikä ja nippa kiristetään paikalleen tankin ulkopuolelta. Nipan rakenteessa on sisäpuolelle aukeava levitin ja reiän kohdalla tiivistys tapahtuu o-renkaalla. Nippa vaatii pienehkön suoran pinnan tankissa, kaarevaan pintaan sitä ei saa. En nyt vain pikaisella googlaamisella löytänyt näille liittimille oikeaa nimeä tai myyntipaikkaa. Sorry.

Jos et löydä tuollaista niin tee vastaava itse.

Jos menee kittailuksi niin sikakittiä parempi massa tulee käyttämällä samaa aineetta mistä tankki on tehty. Noita juotosmuoveja on ainakin Bauhausissa aika hyvin.


Otsikko: Vs: Letkujen kiinnitys poikkeavan muotoiseen bensatankkiin
Kirjoitti: hannuk - 03 Lokakuu 2012, 08:36:33
Tuohan kuulostaa aikalailla just sellaselta mitä tarvisin. Tankissa on suoraapintaa eli varmasti sen puolesta asentaminen onnistuu ongelmitta. Ei tuo varmasti kummosia kynsiä tarvisi että pysyy, mutta pitäs saada edes kuva tms. että pääsisi visioimaan millanen tarvii tehdä jos valmista ei onnistu löytämään.

On tässä jo tullut mietittyä sitäkin että tekisi soikean reiän, josta pujottaa tankin sisälle latan jossa on keskellä reikä bensalle ja päissä kierteelliset reiät. Sitten ulkopuolelle bensahana tai vastaavalla kiinnityksellä palikka jossa on se letkunippa. Mieluummin kuitenkin hakisin liikkeestä valmiin liittimen jos sellasen saa jotenkin kohtuullisella hinnalla.

Pitäskin vielä testata miten helposti saisi reiästä läpi putken jonka päässä on seegerirengas, sen seegerin jos saisi pyöräytettyä tankin sisälle ja ulkopuolelle o-rengas ja mutterilla kirististys. Haastetta tosin lisää se että tankki on muovia eikä peltiä.


Otsikko: Vs: Letkujen kiinnitys poikkeavan muotoiseen bensatankkiin
Kirjoitti: hk - 08 Tammikuu 2017, 13:53:09
Löytyikö tässä mainitun tyyppisiä liittimiä ikinä?
Olisi vastaava ongelma käsillä. Tarttis laittaa peltiseen bensatankkiin liitos letkulle ja hitsaus/juotos yms ei ole vaihtoehto.
Eli ulkopuolelta kiristettävissä oleva liitoskappale 8mm letkulle. Olen tässä toista tuntia selannut nettiä mutta ei tunnu löytyvän, kellään vinkkejä?


Otsikko: Vs: Letkujen kiinnitys poikkeavan muotoiseen bensatankkiin
Kirjoitti: hk - 08 Tammikuu 2017, 14:07:06
Tuon liitekuvan oloinen siis, kuitenkin niin että tuossa päässä johon letku tulee kiinni olisi esim kuusiokoloavaimelle muoto jolloin sen saisi kiristettyä o-rengaiden kanssa tiiviisti suoraan peltiin. Kai sellaista joku valmistaa...