MMAF Forum

Yhdistyksen kanavat => Uutiset => Aiheen aloitti: MMAF Puheenjohtaja - 30 Toukokuu 2013, 11:42:12Otsikko: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: MMAF Puheenjohtaja - 30 Toukokuu 2013, 11:42:12
EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty. Äänin 21 - 19 asiaa päätettiin tutkita tarkemmin eli päätöksen tekoa lykätään kuulemma kolmella vuodella. Asiaa halutaan tutkia ulkopuolisen tahon toimesta ennen päätöksen tekoa. Tiedoitamme lisää kun saamme tarkempaa tietoa.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: squid - 30 Toukokuu 2013, 17:21:18
Tärkeä voitto katsastusasiassa!

Eurooppalaiset motoristit ja mopoilijat saivat tänään tärkeän voiton, kun EU-parlamentin liikenne- ja matkailuvaliokunta TRAN ilmaisi kielteisen kantansa ehdotettuun määräaikaiskatsastusasiaan.

SMOTO ja muut FEMA:n jäsenkerhot tarjosivat kattojärjestölle kallisarvoista tukeaan katsastusasetuksen torjumisessa. Tärkeänä seikkana on SMOTO:n aktiivien tekemä määräaikaiskatsastusten hyöty/kustannusanalyysi, jonka mukaan kaluston määräaikaiskatsastuksella ei olisi saavutettavissa kustannuksia vastaavia – tai oikeastaan mitään – hyötyjä. Määräaikaiskatsastuksia perusteltiin pyrkimyksellä vähentää teknisistä vioista johtuvia onnettomuuksia. Tekniset viat ovat kuitenkin äärimmäisen harvoin mukana kaksipyöräisten onnettomuuksissa edes osatekijänä. Kuitenkin kaikissa puolueettomissa tutkimuksissa teknisten vikojen osuus onnettomuuksien syinä on promilleluokassa.

Ehdotuksen taustalta löytyy saksalainen katsastusalan yritys DEKRA, jonka omien tilastojen mukaan katsastuksella olisi saatavissa huomattavia hyötyjä liikenneturvallisuudelle. Katsastusyrityksen tutkimuksen tulokset poikkeavat huomattavasti kaikista puolueettomista tutkimuksista, mutta siitä huolimatta sitä käytettiin suoraan ehdotuksen pohjana.

Vaikka TRAN-komitean äänestyksen tulos olikin positiivinen, saavutettiin voitto pienimmällä mahdollisella marginaalilla, eli äänin 21-19. Seuraavaksi asia menee EU-parlamentin äänestykseen 4. heinäkuuta. Siitä huolimatta, että parlamentin odotetaan noudattavan TRAN-komitean linjaa, tulee Strasbourgissa olemaan tuolloin oikeaa äänestyskäyttäytymistä varmistamassa eurooppalaisten motoristien delegaatio.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 02 Heinäkuu 2013, 13:33:51
Täysistunto äänesti tänään asiasta. Turpaan tuli, järki ja faktat hävisi katsastustoimijoiden itse laatimille tilastoille ja mutulle! Mitäs nyt sitten...?


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: jussi - 02 Heinäkuu 2013, 16:00:18
Tuosta hiukan lisätietoa. Eli mepit jyräsivät valiokunnan esityksen ja asia palautetaan nyt takaisin valiokuntaan, jossa kaksipyöräiset leivotaan takaisin esitykseen. Tiukille meni äänestys.

http://www.fema-online.eu/index.php?mact=News%2Ccntnt01%2Cdetail%2C0&cntnt01articleid=378&cntnt01returnid=15


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: jsantala - 02 Heinäkuu 2013, 17:51:34
Yngh. Näkeekö jostain miten meidän sankarimme maailmalla äänestivät?


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: TJAH - 02 Heinäkuu 2013, 17:55:03
While institutional views (Council, IMCO, TRAN) had been in constant agreement up to now with motorcycle safety experts (such as Rune Elvik[1]), or Member States well-known for their safety outcomes (e.g. The Netherlands, Sweden, France), Socialist and Green MEPs headed by Isabelle Durant (Greens/Belgium) and Saïd el Khadraoui (Socialists/Belgium) stuck to their “position of principle” and managed to overturn, by a tiny majority, the compromise amendment negotiated and adopted in the Transport Committee.

Vapaasti käännettynä:

Vaikka toimielimien kannat olivat olleet yhtenevät tähän saakka moottoripyöräturvallisuuden asiantuntijoiden (kuten Rune Elvik),
tai niiden turvallisuutuloksistaan tunnettujen jäsenmaiden (kuten Alankomaat, Ruotsi, Ranska) kanssa, Sosialistien ja Vihreiden edustajat johtajinaan
Isabelle Durant (Vihreät/Belgia) ja Saïd el Khadraoui (Sosialistit/Belgia)
tekivät asiasta periaatekysymyksen ja onnistuivat täpärästi kaatamaan
Liikennevaliokunnan asiasta hyväksymän neuvotellun kompromissin.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Juupe - 02 Heinäkuu 2013, 18:27:54
Asioistamme ei päätetä järjellä tosiasioiden pohjalta, vaan häikäilemättömästi rahalla ja lapsellisesti idealismilla. Kun häikäilemätön raha tietää käyttää hyväksi lapsellista idealismia, saadakseen lisää rahaa, niin tiemme on viitoitettu, eikä poistumisramppia ole. Elikkä politiikan värikartasta voimme täydentää kulissien takaisten narujen nykijänä kai sitten vielä sinisen. Vai mikä on ahneuden väri?


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Piese - 02 Heinäkuu 2013, 21:36:54
Siis aletaankos nytten sitten syynäyttään pyöriä 2016 alkaen? vai lähetäänkö tätä vääntään uusiksi ja sitten taas äänesteleen, vai mikä näissä on toi marssijärjestys. Eli kuutamolla ku lumiukko kaamoksessa ;D


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Röpöttäjä - 03 Heinäkuu 2013, 06:16:37
Vedonlyöntimarginaali on että katsastetaan 60% ja ei katsasteta vielä 40% 2016, mutta 2017 suomessa katsastetaan moottoripyörät 85% ja 15% ei. 2018 katsastetaan mopot ja moottoripyörät 99% varmuudella. Ainoa pelastus on että äänestetään seuraavissa vaaleissa vain niitä jotka ovat varmasti puolellamme.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: jsantala - 03 Heinäkuu 2013, 06:58:17
Johonkin voisi tehdä sivun, jossa ehdokkaiden mielipiteet näiden asioiden suhteen olisi koottu, jotta jokaisen ei tarvitsisi lähteä kysymään jokaiselta erikseen.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Juupe - 03 Heinäkuu 2013, 07:46:59
Joo se on tää EU:n päätöksenteko- ja lainsäädäntöprosessi kauheen selkeetä...luotiin oikein ihmisen onnela, suorastaan paratiisi maan päälle.

Parlamentin tiedote alla...prätkät takaisin katsastusdirektiivin muutosehdotukseen ja mopedien palauttamista tutkaillaan tarkemmin...valmistellaan silleen, että se on valmista pässiä ensimmäisellä luennalla (first reading), eli nopean lopullisen käsittelyn kaava.

Sääntö kerrallaan meidät kuristetaan hapettomiksi ja lantit ravistellaan taskuista ennen kuin tyhjä nahkasäkki nakataan orrelle kuivumaan.

EDIT: MUTTA KUTEN PIESE UUMOILEE, TODEN TOTTA VÄÄNTÖ VIELÄ JATKUU, MINISTERINEUVOSTON (VASTUSTAA KANSALLISTEN KANTOJEN POHJALTA) JA PARLAMENTIN (NIUKKA PUOLTO) VÄLISENÄ MITTELÖNÄ VIIMEISEN SANAN SANOMISESTA.

----------------

http://www.europarl.europa.eu/news/en/pressroom/content/20130701IPR14759/html/Parliament-includes-motorbikes-in-updated-vehicle-check-rules

Parliament includes motorbikes in updated vehicle check rules Plenary Session Transport − 02-07-2013 - 14:56    

Parliament called on Tuesday for updated rules on vehicle checks that improve road safety to extend regular inspections to motorbikes and to some trailers and caravans, making roadside checks on commercial vehicles more efficient and risk-based and streamlining the rules on vehicle documents.


MEPs voted for mandatory checks on motorcycles in all member states from 2016 and on mopeds from 2018, unless a Commission study finds that testing of mopeds would be ineffective.

Next steps

Parliament adopted amendments to the Commission proposals on Tuesday which it wants to be the basis for negotiations with Council with a view to agreeing the revised legislation at first reading.Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 03 Heinäkuu 2013, 10:06:17
http://www.bajahill.net/2013/07/taysistunto-aanesti-katsastuspakon.html


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 03 Heinäkuu 2013, 11:54:58
Lainaus käyttäjältä: http://www.smoto.fi/?p=592
Eu on äänestänyt 2.7.2013 MP katsastuksia puoltavasti eli nyt asiaa aletaan valmistelemaan niin, että moottoripyöriin, skoottereihin ja mopoihin tulee katsastus pakolliseksi.

Moottoripyörien katsastukset aloitettaisiin 2016 ja mopojen 2018.

Katsastusta alkaa valmistelemaan TRAN.

Moottoripyörien, skootterien ja mopojen katsastus siis tulee, sille emme voi enää mitään.

Se, että miten tuo katsastus suoritetaan on seuraava asia johon SMOTO ja muut asiantuntijat pyrkivät vaikuttamaan.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 03 Heinäkuu 2013, 11:57:29
Sarvamaa vastusti:
http://www.youtube.com/watch?v=dNxq4CaRDks


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: TJAH - 03 Heinäkuu 2013, 14:24:01
Hyväksymisen puolesta:
Tarja CRONBERG
Satu HASSI
Liisa JAAKONSAARI
Anneli JÄÄTTEENMÄKI
Eija-Riitta KORHOLA
Sirpa PIETIKÄINEN
Hannu TAKKULA
Sampo TERHO
Nils TORVALDS

vastaan:
Sari ESSAYAH
Petri SARVAMAA

ei äänestänyt:
Riikka PAKARINEN
Mitro REPO

http://www.votewatch.eu/en/roadworthiness-tests-for-motor-vehicles-and-their-trailers-draft-legislative-resolution-vote-amended.html

Tässä 02.07. äänestykset.
Ilmeisesti ehdotuksen sisällä on äänestetty vielä muutoksista, on melko työlästä saada selville mitä on äänestetty. Kokonaisuus kuitenkin hyväksyttiin äänin
+560 -94 poissa 60.  
http://tinyurl.com/aanestystulokset-02-07-2013


Asiat on esitetty dokumenteissa siten, että vain eu virkamies niitä pystyy tulkitsemaan. Lyön ison tuopin vetoa, että jää Mepeiltä selvittämättä.
Mutta hei, on kivaa äänestää vaikkakaan ei tiedä mistä !!

http://tinyurl.com/mietinto-ehdotuksesta


EDIT:
Pihvi lienee piilee näiden kryptisten merkintöjen alla?
Pdf s. 6/13.  http://tinyurl.com/aanestystulokset-02-07-2013

37P valiokunta KÄ - 322, 354, 34
113 ALDE NHÄ - 322, 364, 17
art. 2, § 1, 7
luetelmakohta
117 vo S&D,
Verts/ALE
NHÄ + 386, 304, 18
art. 2, § 1 jälkeen 117 vo S&D,
Verts/ALE
NHÄ + 377, 315, 18


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: jussi - 03 Heinäkuu 2013, 15:11:49
Epäilen että tuo 560 / 94 päättynyt äänestys ei taida olla lopullinen tai ei koske sitä moottoripyörien osuutta, joten nuo nimet tuossa taitavat olla väärin. FEMAn mukaan äänestys päättyi lähes tasapeliin, 322 / 354, eli vain muutaman äänen ero ratkaisi. Pitää tutkia tarkemmin tuota ja kaivaa esille se pyöriä koskeva kohta ja miten siinä äänestettiin. Olen ymmärtänyt, että pohjoismaiset mepit olivat aika lailla meidän puolellamme.

EDIT: Joo, siis se on tuo 2 artikla, § 1, 7 luetelmakohta, joka koski pyöriä ja siinä tosiaan äänestys päättyi 322 / 354. Eli sen äänestyksen tulokset pitäisi saada kaivettua ja selviäisi ketkä olivat puolella / vastaan. Mahtaakohan löytyä yksittäisten artiklankohtien äänestystuloksia mistään.

Eli nuo nimet jotka TJAH luetteli, eivät koske pyöräasiaa vaan koko paketista äänestystä ja sen läpimeno kokonaisuutena oli kai melko varmaa muutenkin, pyörät vaan ihan viimeiseen asti olivat jäämässä pois. Nämä tiedot löytyvät noista kahdesta viimeisestä linkistä, jotka TJAH laittoi. Kiitokset niistä.Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 03 Heinäkuu 2013, 15:30:14
Sivuston VoteWatch mukaan asian tiimoilta on käyty itseasiassa peräti kuusi äänestystä. Mikä noista oli nimenomaan tätä mp katsastuspakkoa koskeva? Dossier 4322 Article 2, paragraph 1, indent 7,amendment 113 vai Dossier 4323 Article 2, paragraph 1, indent 7,amendment 117cp vai jollain oudolla logiikalla kummatkin / kaikki kuusi äänestystä? Mikään noista sivuston tuloksista ei tietenkään vastaa FEMA:n tiedotteen äänestystuloksia...


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: jussi - 03 Heinäkuu 2013, 16:30:11
En saa tuosta selvää, tämän mukaan se voisi olla kohta 37P, mutta ei siitä näy äänestystulosta votewach-tuloksissa. Onkohan niin ettei noita koneäänestyksiä löydy mistään, näkyy vain nimenhuutoäänestykset.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bPV%2b20130702%2bRES-VOT%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fFI

Sitten on tuo artikla 18b, jossa ehdotetaan sitä jatkoaikaa, mutta siitä ei ole ilmeisesti ollut tarvetta äänestää.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Juupe - 03 Heinäkuu 2013, 18:46:21
Tää homma ei oo aivan vielä saletti. Elikkä odotellaan syssyyn, kunnes neuvostot, raadit, kollegiot, sympoosiumit, lautamiehet ja kuudennusmiehet käyvät asian ääreen (eurolomien jälkeen kai syyskuussa). Edunvalvonnassakin on ehkä vielä ammus tai pari jäljellä. Asian kertakaikkisesti järkeä riitelevä luonne antaa vielä loivaa toivoa. Todella paljon riippuu siitä, pitäytyykö ministerineuvosto tiukasti kansallisten kantojen mukaisesti jo asemoidussa vastustavassa kannassa vai antaako periksi puolikkaalle liiteriä huuhentaaleja meppilöitä.

Ylellä mieluisan järkevä artikkeli:
http://yle.fi/uutiset/moottoripyorien_katsastuspakko_hirvittaa_katsastajaa__ongelmat_ovat_mopoissa/6716805Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 03 Heinäkuu 2013, 19:02:02
Sarvamaa vastasi suoraan itse mulle ja tässä oleelliset kohdat:
Lainaus
Eilen täysistunnossa äänestettiin jo aiemmin valiokunnassa hyväksytystä tekstistä. Koska valiokunnassa moottoripyörien katsastus -kohta meni äänissä melkein tasan, tekivät Euroopan liberaalit -ryhmä sekä S&D -ryhmä omat muutosehdotuksensa täysistuntoon, tuoden jo kerran valiokunnassa poistetun moottoripyöräkatsastuksen takaisin pöydälle.

Nuo kaikki äänestyksessä olleet kohdat on löydettävissä parlamentin nettisivujen täysistunto-kohdan alta, mutta ovat seuraavanlaisia;

Tarkastusehdotukset (amendment) 111D, 35 ja 41 koskevat perävaunujen katsastuksia.

Kohta 37D oli valiokunnan äänestys poistaa moottoripyörät katsastettavien listalta. Tämä kohta kaatui äänestyksessä.

Seuraava kohta ams 113 oli niin sanottu 'fall back' linja, mille oma ryhmäni halusi meidän äänestävän plussaa siinä tapauksessa, että valiokunnan ehdotus kaatuisi, sillä se on parempi vaihtoehto kuin komission alkuperäisehdotus, mikä olisi jäänyt pöydälle jos kaikki muutosehdotukset olisivat kaatuneet. Samaa 'fall back' sarjaa jatkoi S&D ryhmän amendment 117cp (=corresponding point). Näissä moottoripyörät tuotaisiin katsastukseen 2016 alkaen ja Komissio velvoitetaan tekemään tutkimus 2018 mennessä uuden lainsäädännön vaikutuksista.

Mutta, jotta asia ei olisi näin yksinkertainen, tämä ei ole vielä lopullinen lopputulos. Kyseiset tekstit äänestettiin samalla takaisin valiokuntaan, missä niille äänestetään ensi viikolla neuvottelumandaatti neuvoston kanssa. Neuvostossa Suomen liikenneministeriö tulee otamaan osaa neuvotteluihin omalla kannallaan. Kyseisissä neuvotteluissa lopputulos voi siis vielä muuttua. Kun neuvosto ja parlamentti pääsevät yhteisymmärrykseen tekstistä se tuodaan uudelleen täysistuntoon äänestykseen.

Netistä en vielä ole löytänyt sitä äänestystulosta, että kuka painoi mitäkin nappia, tuohon kohtaan 37D.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Juupe - 03 Heinäkuu 2013, 20:31:55
<...Komissio velvoitetaan tekemään tutkimus 2018 mennessä uuden lainsäädännön vaikutuksista.>

Eikös uuden lainsäädännön tarve ja vaikutukset tulisi arvioida ennakolta eikä takautuvasti? Että vasta sen jälkeen kun on säädetty paska laki, niin yritetään keksiä sille takautuvia perusteluja.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 03 Heinäkuu 2013, 20:45:18
Eikös uuden lainsäädännön tarve ja vaikutukset tulisi arvioida ennakolta eikä takautuvasti? Että vasta sen jälkeen kun on säädetty paska laki, niin yritetään keksiä sille takautuvia perusteluja.

Ruvetaan porukalla ajeleen pusikoihin 2016-18 välissä, niin saadaan tilasto jonka mukaan tää oli kuin olikin paskalaki.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: jussi - 03 Heinäkuu 2013, 21:22:54
Joo, tuo 37D (itse asiassa parlamentin papereissa se näkyy 37P, ilmeisesti typo Sarvamaalta) olikin just se kohta, jonka oletin olevan ratkaiseva tässä asiassa.

Tuo kohta 37P on äänestetty koneäänestyksenä ja sitä seuraavat äänestykset tuossa artikla 2, §1, 7 luetelmakohdassa on suoritettu nimenhuutoäänestyksinä. Jostain syystä vain nuo nimenhuutoäänestykset näkyvät tällä hetkellä netissä. Lienevätkö koneäänestykset sinne koskaan tullakaan. Mielenkiintoista se olisi kuitenkin nähdä, äänestys oli niin täpärä.

Juupen linkittämä artikkeli oli melko mieluisa. Ihan loppuun tätä asiaa ei ole vielä käsitelty, syksyllä ehkä tiedämme enemmän.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: TJAH - 04 Heinäkuu 2013, 00:33:53
Tuon 37P KÄ (koneäänestys) tuloksia ei taida saada eriteltyinä.

NHÄ (nimenhuutoäänestys) tulokset 113 ALDE NHÄ - 322, 364, 17
jota Sarvamaa sanoi paremmaksi vaihtoehdoksi (millä perusteella?)

Lainaus
Seuraava kohta ams 113 oli niin sanottu 'fall back' linja, mille oma ryhmäni halusi meidän äänestävän plussaa siinä tapauksessa, että valiokunnan ehdotus kaatuisi, sillä se on parempi vaihtoehto kuin komission alkuperäisehdotus, mikä olisi jäänyt pöydälle jos kaikki muutosehdotukset olisivat kaatuneet.

Roadworthiness tests for motor vehicles and their trailers Subject: Article 2, paragraph 1, indent 7, amendment 113 - See more at: http://www.votewatch.eu/en/roadworthiness-tests-for-motor-vehicles-and-their-trailers-draft-legislative-resolution-article-2-pa.html#sthash.hcIpggMl.dpuf

For 322 (46%) Against 364 (52%) Abstentions 17 (2%)

Tarja CRONBERG -
Satu HASSI -
Eija-Riitta KORHOLA -
Sirpa PIETIKÄINEN -
Petri SARVAMAA -
Hannu TAKKULA -
Sampo TERHO -

Liisa JAAKONSAARI +
Anneli JÄÄTTEENMÄKI +
Nils TORVALDS +

Sari ESSAYAH         no vote
Riikka PAKARINEN   no vote
Mitro REPO             no vote

Taisin voittaa itseltäni sen Ison tuopin, sen verran menee nyt D/P ja +/-
sekaisin selityksissä ? EDIT: Englanninkielisessä dokumentissä tuo kohta
on merkittynä 37D !


Itse en näe tuossa 113:ssa mitään erityisen hyvää. Mikäli ymmärsin oikein
siinä mopot jäisivät katsastuksen ulkopuolelle, mutta muiden katsastaminen
alkaisi 01.01.2016. 114:ssa taas katsastusväli olisi lievempi 4-2-2 vs. 4-1-1.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+AMD+A7-2013-0210+113-114+DOC+PDF+V0//FI

117:ssa taas mopot olisivat jääneet ulkopuolelle, mutta otettu mukaan 01.01.2018,
Lainaus
ellei komissio 18 a artiklassa tarkoitetussa kertomuksessaan osoita, että tällainen
toimenpide olisi tehoton.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+AMD+A7-2013-0210+115-119+DOC+PDF+V0//FI

Tuohon alkuperäiseen "+560 -94 poissa 60" äänestykseen sisältynee joitain
hyväksyttäviäkin kohtia (mm. toisessa jäsenvaltiossa tehdyn katsastuksen kelpaamisesta), koska mm. Korhola on äänestänyt kokonaisuuden puolesta.
Tai sitten hän ymmärtää mahdollisten uusien äänestämisien vaikuttamisen
mahdollisuuden kokonaisuuden muokkaamisessa toimivan paremmin näin ?
Aiemmin Korhola on ymmärtääkseni ollut katsastuspakkoa vastaan.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Juupe - 04 Heinäkuu 2013, 09:07:05
Sekasotku havainnollistaa myös sitä europarlamentarismin todellisuutta, etteivät ainakaan kaikki mepsut edes tiedä mitä asiaa puolesta tai vastaan ovat äänestäneet tai ylipäätään edes asiaa mistä äänestettiin vaikka lapanen kovasti heilui. Senkin vuoksi lopullinen päätösvalta tulisi olla jakamattomasti ministerineuvostolla eikä parlamenttisirkuksella.

Sekasotku havainnollistaa myös europarlamentarismin läpinäkymättömyyttä. Erkkikään ei ota selvää kuka kannatti mitä.

Ja sekasotkua kuulemma sotketaan parasta aikaa entistä sakeammaksi somessa. Some on passelisti tarjolla kansalaisille näennäiskantaaottamishääräilyn hiekkalaatikoksi niin että kulissien takaiset herrakerhot saavat rauhassa säätää eurojen virtauksia kotiopäin.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 04 Heinäkuu 2013, 10:54:36
Selvittelin lisää: Tuosta 37P:stä ei ole saatavissa tietoa siitä kuka äänesti mitä. Se on tehty ikäänkuin suljettuna lippuäänestyksenä koneellisesti jolloin vain kokonaistulos on tiedossa.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Choppers_Forever - 04 Heinäkuu 2013, 11:56:20
Korhola paikkailee...

https://www.facebook.com/mepeijariitta.korhola


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 04 Heinäkuu 2013, 13:22:24
Kirjoittelin yhteenvetoa katsastusasian kulusta äänestyksissä: http://www.bajahill.net/2013/07/katsastusasian-aanestykset.html ...toivttavasti ei tullut pahoja asiavirheitä. Pirun sekavaa se direktiivien ehdosutesn vastaehdostusten huutovälipälliäänestysten seuraaminen eri lomakkeissa.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: motomatti - 04 Heinäkuu 2013, 15:15:16
Santtu. Taisi tulla typovirheitä noihin vuosilukuihin. Esim 2008 pitäisi olla 2018, jne.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: motomatti - 04 Heinäkuu 2013, 15:26:45
Lainaus
"että tekniset puutteet ovat syynä tai osasyynä kahdeksaan prosenttiin onnettomuuksista, joissa on osallisena moottoripyörä"

Tuon kun lukee kuin piru raamattua niin asia on aivan selkeä: eihän tuossa sanota että vika olisi moottoripyörässä. Tekninen vika/puute on osallisena onnettomuuteen mutta ei sanota suoraan että se olisi moottoripyörässä. Ehkä hiusten halkomista mutta oikeusasteissa lienee kaatunut isompiakin juttuja juuri lauserakenteen tai sanamuodon vuoksi.

Myös ilmaisu "osallisena onnettomuudessa" on hiukan kummallinen. Ainakin minulle kertoo että on ollut toinenkin tai useampi osapuoli.

Vai mitä sanoo "osallisena pahoinpitelyssä"? Yksinkö pahoinpiteli, varmaan mutta tuskin itseään.... Vai tuliko turpiin...


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: Santtu - 04 Heinäkuu 2013, 16:06:59
Santtu. Taisi tulla typovirheitä noihin vuosilukuihin. Esim 2008 pitäisi olla 2018, jne.

Mä kirjoitinkin se aikakoneesta käsin. Nyt nuo on korjattu. Kai. Melkein kaikki ainakin.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: jussi - 04 Heinäkuu 2013, 19:26:38
Tämä nyt on turhaa jupinaa, homma on siinä mallissa kuin on, mutta ihan vaan pienenä kuriositeettina. Korholan paikkailu omassa lärvikirjaprifiilissaan havainnollistaa hyvin tuota Juupen edellistä kommenttia. Korhola myöntää häkellyttävän suoraan, ettei ollut aavistustakaan mistä äänestetään tai miten pitäisi äänestää. Toteaa vielä että jos äänesti väärin, niin mikseivät motoristit tulleet kertomaan miten olisi pitänyt nappeja painella. No, tässä asiassa hän äänesti kannaltamme oikein, kun seurasi mitä nappia Sarvamaa painaa, mutta kuinkahan moni muu ymmärryksen puutteessa väärin.

Eteenpäinhän tässä kuitenkin on katsottava ja tämä äänestys unohdettava. Syksy tuo uutta toivoa ja samalla joillekin pirusti hommia, kävi tässä miten vaan.


Otsikko: Vs: EU:n katsastuspakosta on tänään äänestetty.
Kirjoitti: jlokka - 06 Heinäkuu 2013, 16:11:15
Näin Sampo Terho toisaalla:

Lainaus
sain vihiä että täällä on levinnyt väärinymmärrystä äänestämisestäni moottoripyörien katsastuksen suhteen. En kannattanut katsastuspakkoa, vaan pyrin äänestämään kaikissa kohdissa mahdollisimman johdonmukaisesti sitä vastaan. Kyseinen mietintö käsitteli ajoneuvojen ja perävaunujen katsastamista laajemminkin, mutta alla nyt esille nostettuna niitä kohtia, jotka käsittelivät moottoripyöriä.

1. Tarkistus 37D, D-kirjain viittaa sanaan 'delete', eli poistaa.
Alkuperäisessä esityksessä esitettiin, että katsastuspakko koskisi myös "kaksi- ja kolmipyöräisiä ajoneuvoja". Parlamentin liikennevaliokunta esitti kuitenkin tuon kohdan poistamista ja äänestin poistamisen puolesta.

2. Tarkistus 113.
ALDE-ryhmän (liberaalit) tarkistusesityksessä  katsastuspakko olisi laitettu alkamaan 1.1.2016 ja olisi koskenut sen jälkeen tyyppihyväksyttyjä kaksi- tai kolmipyöräisiä ajoneuvoja. En äänestänyt ehdotuksen puolesta, koska en halunnut katsastuspakon tulevan voimaan silloinkaan.

3. Tarkistus 117.
Vihreiden tarkistus olisi merkinnyt katsastuspakkoa 1.1.2018 alkaen. Äänestin myös tätä esitystä vastaan, koska en halunnut katsastuspakon tulevan voimaan edes 2018.

4. Tarkistukset 7D ja 116
Nämä käsittelivät moottoripyöräilyn vaarallisuutta. 7D esitti tekstikohdan poistamista, jossa moottoripyöräily mainittiin erityisen vaarallisena. Äänestin poistamisen puolesta. Seuraavassa kohdassa 116 ehdotettiin mukaan mm. mainintaa moottoripyöräilijöistä riskialteimpana tienkäyttäjäryhmänä, jolloin äänestin tekstikohtaa vastaan.
 
5. Loppuäänestyksessä painoin yksinomaan moottoripyöräilyn takia nollaa, eli pakkokatsastuksen takia en tukenut mietinnön läpimenoa, vaikka se muuten oli minusta mukiinmenevä.


http://hommaforum.org/index.php/topic,84925.msg1367776.html#msg1367776