MMAF Forum

Yhdistyksen kanavat => Uutiset => Aiheen aloitti: MMAF Puheenjohtaja - 27 Tammikuu 2015, 15:20:22Otsikko: Liikenneturvallisuuskysely
Kirjoitti: MMAF Puheenjohtaja - 27 Tammikuu 2015, 15:20:22
SMOTO ja Liikenneturva järjestävät yhteistyössä, motoristeille suunnatun kyselyn liikenneturvallisuudesta.

Kysely on avoinna 27.1–28.2.2015.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan GoPro Hero 4 kamera.

Kyselyyn voi vastata linkin www.liikenneturva.fi/motoristikysely kautta.

Saadut tulokset julkaistaan kevään 2015 aikana ja kyselyn aineisto tulee olemaan esim. yhtenä näkemyksenä liikenteen päättäjille ja vaikuttajille suunnatussa SMOTOn järjestämässä Motoparlamentissa, jossa keskustellaan ja pohditaan mm. "Miten motoristien liikenneturvallisuutta voidaan parantaa ja kehittää".


Otsikko: Vs: Liikenneturvallisuuskysely
Kirjoitti: motomatti - 28 Tammikuu 2015, 10:11:24
Varsin mielenkiintoinen kysely. Vastasin.
Tosin moni kysymys oli sellainen että ruksattavista kohdista ei vastausta kohdalleni löytynyt. Epäilenkin että kyselyn laatija ei ole motoristi tai ei ainakaan ajanut pitkään maantiellä. Muutamassa kysymyksessä sentään oli ruutu johon sai kirjoittaa "Muu, mikä"-asian tai mielipiteen.

Kysely suuntautui lähinnä motoristin ja hänen käyttäytymiseensä sekä muiden tienkäyttäjien käyttäytymiseen. Kyselystä puuttui liki kokonaan moottoripyöräilijän näkökulmasta katsoen tieympäristön tila ja ominaisuudet. Se mikä on hyvä autoille voi olla hengenvaarallista kaksipyöräisellä kulkevalle. Ainakin yksi turvallisuusosa-alue oli siis unohdettu kyselystä.