MMAF Forum

Yhdistyksen kanavat => Uutiset => Aiheen aloitti: MMAF Puheenjohtaja - 27 Toukokuu 2015, 14:47:57Otsikko: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: MMAF Puheenjohtaja - 27 Toukokuu 2015, 14:47:57
Uuden hallituksen veroratkaisuista tihkuu tietoa, ja näyttää siltä että motoristien edunvalvonnalle tulee jatkossa huomattavaa kysyntää kun yritämme pitää suomalaisen motoristin puolia, sekä kansallisella että EU-tasolla.

Tämän hetken tietojen valossa näyttää siltä, että ajoneuvoveroa kiristetään. Autoveroa lasketaan suosien pienipäästöisiä autoja. Lisäksi rekisteröidyille veneille ja moottoriajoneuvoille kuten moottoripyörille ja mönkijöille asetetaan vuotuinen vero. Parhaiten pidät huolta omista sekä muiden motoristien oikeuksista liittymällä jäseneksi! Tätä saa jakaa, jotta tietoisuus vaikuttamisen mahdollisuuksista kantautuisi mahdollisimman monen silmiin.

Motoristeja kiinnostava yksityiskohta lienee myös se, että uusi hallitus aikoo nostaa sakkojen määriä. Linjaus on siinä mielessä yllättävä, että se ei ole ollut lainkaan esillä. - Rikesakkojen kohdalta nostetaan yläraja 115 eurosta 230 euroon sekä liitännäisen menettämisseuraamuksen yläraja 1000 eurosta 2000 euroon, hallitusohjelmassa sanotaan. Mahdollisia korotuksia näihin tarkistellaan seuraavan kerran jo vuonna 2017.

Lisäksi myös päiväsakon määrä kaksinkertaistuu. - Päiväsakon rahamääränä pidetään yhtä kolmaskymmenesosaa sakotettavan keskimääräisestä kuukausitulosta (nykyisin kuudeskymmenesosa), hallitusohjelma kertoo. Alimman päiväsakon määrä nostetaan 6 eurosta 12 euroon.

- Sakari Mäkinen, Puheenjohtaja / MMAF ry


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: jsantala - 27 Toukokuu 2015, 16:23:03
Kiinnitin itse eniten huomiota tuohon ilmeisesti kaikkia moottoriajoneuvoja koskevaan veroon. On kyllä melko älytöntä alkaa sellaista kantaa kaikista rekisterissä olevista ajoneuvoista, vaikka eivät olisi ajossakaan. Ei paljon ole siinä sitten varaa pitää tallillista vimpaimia odottamassa tai mitään vanhempaa kalustoa satunnaiseen käyttöön. Toivottavasti se nyt ainakin sentään menee niin, että jos ajoneuvo on ilmoitettu pois liikennekäytöstä (esim. Trafin sivujen kautta, joka vissiin nykyään kaksipyöräisillekin onnistuu) niin sitten ei tarvi siltä ajalta maksaa.

Korjaus: Onnistuu vasta vuoden 2015 loppupuolella: http://www.smoto.fi/?p=2717


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Greasemonkey jake - 27 Toukokuu 2015, 17:18:01
ja lainaus trafin sivuilta:
Liikennekäytöstäpoisto voidaan tehdä kaikille muille paitsi L-luokan ajoneuvoille (mopot, moottoripyörät, kolmipyörät, kevyet nelipyörät ja nelipyörät). L-luokan ajoneuvot voidaan poistaa liikennekäytöstä vain tietyissä tapauksissa.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: jsantala - 27 Toukokuu 2015, 20:23:22
Näemmä tuleekin vasta tämän vuoden loppupuolella tämä mahdollisuus: http://www.smoto.fi/?p=2717

Voisi siis olettaa, että verot juoksee aina kun pärrä on liikennekäytössä ja muuten ei, kuten autoillakin tällähetkellä.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 27 Toukokuu 2015, 20:27:00
Jasso, ilmoitelkaa pliis lähteitä ja linkkejä virallisiin teksteihin jahka niitä ilmaantuu niinkun vakavasti otettavassa formaatissa. Varhainen valvoja nappaa matoa päästä. Muuan pitkän linjan veteraaniverottaja on sentään moneenkin otteeseen todennut, että valtiolla ei ole intressiä verottaa harrastuksia. Hän ei ole enää virassa. Nuoremmat juipit saattavat olla eri mieltä. Eikä moottoroitujen harrastuspelien lista ihan lyhyeen lopu jos verolle panemisen into aivan valloilleen repeää.

Autoveron alenemista prätkillä ehti jo varovaisesti aprikoida, mutta ajoneuvoveron käyttöönotto on tuore uutuus. Jos olisi mokoma tullakseen, sen muotoon tulee ilman muuta kuulua mahdollisimman aito päiväkohtaisuus. Vaikea kuvitella edes pientä könttiveroa malliltaan kertamaksu per kalenterivuosi ajoi tai ei. Kaikki idean typeryydet sekä toteuttamisen vaikeudet ja esteet tulee juosta pikaisesti kokoon, notta veron esittäjä uupuu heti alkuunsa.

Ilmeisesti uusien prätkien tyyppäreissä on nyt säännönmukaiseen ominaispäästöluku co2? Tätä vuotta ? vanhemmille veroperusteet pitäisi vääntää kai sitten kokonaismassan pohjalta.

Venevero se vasta veikeä vero olisi.

Sakoilta on sentään mahdollisuus välttyä. Vaikka karu maine toista vaatisi. Sidonnaisuus ansioihin nyt pitäisi pyyhkiä pyttyyn joka tapauksessa.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 27 Toukokuu 2015, 20:55:52
Noniin, "puolue" sekoomuksen sivuilta äkkihätään löytyneen hallitusohjelman liitteissä lukee hopputomppelien kirjoittamana tietenkin jotain sekavaa, eli "asetetaan vero rekisteröidyille veneille ja MOOTTORIAJONEUVOILLE", verotulotavoitteella 50 milj.euroa per vuosi. Tuo hallitusneuvottelijapölvästien kirjaus voidaan kai lukea niin, että se tarkoittaa moottoripyöriä. Voi se tarkoittaa kai muitakin moottorivärkkejä? Jos jaksaisi kaivaa tilastoista paljonko veneitä ja vaikka nyt sitten prätkiä on rekisterissä, niin pääsee hehtaarille vuosittaisesta keskimääräisestä rankaisusta per värkki. Muistinvaralla ja päässälaskulla ruutuun tulee numero, joka niistää vuosibudjetista yhden hauskan illanvieton (lientä, soittoviihdettä ja suolapala seisomaruokalasta, ei taksikyytiä). Mutta lopullinen nro riippuu mainitun kansalaisrangaistuksen jakajien lukumäärästä. Saman numeron jyvittäminen imaginaarisille käyttöpäiville tuotti numeron, joka vie kesäpäivistä halvan mokkanautinnon. Pitäisin mieluummin nämä nautinnot.

On se muuten hauska kabinetti tämä hallitusohjelmakabinetti. Se voi keksiä iloksemme mitä vain jollakulla sattui siltä istumalta päähän pälkähtämään.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: jsantala - 27 Toukokuu 2015, 21:22:24
Eikä tarvi edes välittää ollenkaan siitä mitä tuli ennen vaaleja luvattua.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 28 Toukokuu 2015, 09:19:27
Valtioneuvon kanslian jakelusta:

Hallitusohjelma:
http://vnk.fi/documents/10184/1427398/Hallitusohjelma_27052015.pdf/75d94d8d-15c9-405a-8a9b-eca4987b635e

Ja sen liitteet:
http://vnk.fi/documents/10184/1427398/Hallitusohjelma_27052015_LIITE.pdf/2167cbc0-7b17-43e8-a0af-e4f1a2004708

Jonka sivulla 4 liikenneverouudistuksen asiat kaikessa epämääräisyydessään.

Niin, ehkä emme halua olla osa Suomen ratkaisuja tässä kohti.

Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Santtu - 28 Toukokuu 2015, 12:00:39
Jos autojen hankintaan ja rekisteröintiin kohdistuvaa veroa leikataan (autovero) ja samalla vuosimaksu (ajoneuvovero) ulotetaan koskemaan myös moottoripyöriä niin myös moottoripyörät pitää ottaa mukaan autoveron leikkauksiin.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 28 Toukokuu 2015, 12:49:09
Tunaroimiseksi se näköjään meni SSS-pataljoonankin hyökkäys.

Kokonaisveroaste ei laske, eikä ostovoima siten nouse, fyrkkaa vaan siirrellään taskuista toiseen. Mordorin porttien sisäpuolella ei vieläkään tajuta, missä mennään. Talous huristelee jatkossakin matalalentoa.

Asuntovelkaisena, autoa liikkumiseen välttämättä tarvitsevana, tupangia polttelevana ja viinaa juovana motskariharrastajana totean, että näillä näkymin saan kunnian pulittaa entistä enemmän veroa Sauronille.

Mitä tulee motskareiden käyttöveroon, ei tämä mikään yllätys ollut. Tähän valmistauduttiin jo aikaisemmin, kun moottoripyörien liikennekäytöstä poistamisen sääntöjä muutettiin.

Asiaan liittyy tällainenkin kuriositeetti:

http://www.smoto.fi/?p=2717 (http://www.smoto.fi/?p=2717)

Sama asia oli tapetilla vuonna 2006. Tuolloin Ajoneuvolain 64 §:ään lisättiin eduskunnassa 2 momentti, jonka mukaan liikennekäytöstä poistamista koskevaa ilmoitusta ei voi tehdä moottoripyörästä. Meikä sen silloin junaili, perusteena oli se, että ainoa syy, miksi prätkä olisi pitänyt poistaa liikennekäytöstä, oli tuolloin vakuutuksen seisonta-aika, ja se onnistui silloin ja onnistuu edelleen puhelinsoitolla vakuutusyhtiöön. Enempää byrokratiaa ei tarvittu ennen eikä tarvittaisi nytkään. Vaan kuinkas sitten kävikään.

Vastustamisen aika olisi ollut jo silloin, kun liikennekäytöstä poistamisen sääntöjä esitettiin muutettavaksi ilman mitään järkiperäistä syytä. Vastustusta ei kuitenkaan ilmennyt, vaan asia uutisoitiin peräti positiiviseen sävyyn: prätkän liikennekäytöstä poistaminen helpottuu...

Tästä seuraa nyt sitten myös, että vakuutuksen seisonta-aikasysteemit muuttuvat. Ympärivuotisia vakuutuksia ei kantsi enää kenenkään myydä, koska kaikki haluavat joka tapauksessa seisonta-ajan verotuksellisista syistä. Seisottaminen taasen ei onnistukaan enää puhelinsoitolla vakuutusyhtiöön, vaan ensin tehdään ilmoitus liikennekäytöstä poistamisesta ja sitten taas liikennekäyttöön ottamisesta. Päivän hinta on 4 euroa/ilmoitus, tekee 8 euroa/prätkä/vuosi. Koko prätkäkanta huomioon ottaen tämä puolestaan tekee 250 000 * 8 = 2 000 000 euroa/vuosi. Mopot päälle.

Onneksi liikennekäytöstä poistaminen helpottui...


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 28 Toukokuu 2015, 16:03:34
Tuota noin. Rekisterimenettelyn olemassaolosta on kyllä vielä askel pari verottamiseen. Kaikenlaista hauskaa on ainakin luvassa seurattavaksi. Rekisteröityjä veneitä (kai noin pari sataa tuhatta; sekava tilanne ylipäätään kun vanhasta rekisteristä uuteen eivät kaikki ole välittäneet siirtyä saati että kaikkien vesihärveleiden omistajat edes velvollisuuttaan tajuavat) sekä erinäisen tyyppisiä rekisteröityjä moottoriajoneuvoja (muita kuin jo verotetut autot) on sellainen sortimentti, että luvassa on aikamoinen lainsäädäntösirkus. Vastaan panijoita taatusti riittää nyt aika monella rintamalla. Edelleen, verolle pitää olla päivän uskonkappaleiden mukaiset perusteet (oletettavasti maaginen CO2), ja viime kädessä verottamisen perustelujen täytyy ylittää kummeli-rima edes niukin naukin ollakseen näennäisen uskottavaa. Mikähän lienee vaikkapa 20 hp:llä moottoroidun purjeveneen CO2-vero ( jaa ööh onko semmoisia, toivottavasti on...)? Entä pappatunturin, vanhan Lynxin tai 22 hp Evinrudella pyyhkivän uisteluveneen? Entä miten tässä kehikossa hallitaan uudet yleistyvät käyttövoimat kuten vaikka sähkö? En usko, että VM tai Trafi voivat lätkiä veroja fiiliksen mukaan kuten ennen vanhaan hyvään aikaan tehtiin noin vaan kapitalistin kiusaksi. Kansainvälinen yleisö saa viihdettä kerrakseen kun Suomi alkaa verottaa kaikkea mikä liikkuu. Oiskohan tää nyt vielä sittenkään tuomiokirkossa kuulutettu? Vaivaisen 50 milj.euron vuoksi. Miljoonine neljän euron puheluineen. Huumorihommia sanon minä. Kannattaa edunvalvonnassa kyllä visioida kaikki tämä. Tottahan toki prätkät ovat pahimmoilleen tulilinjalla, sitä ei käy vähätteleminen.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: motomatti - 28 Toukokuu 2015, 18:16:30
Noin yleisesti ajatellen mp:n kohtuullisen käyttömaksun, mikä sitten kohtuullista on, voisi jotenkin sietää jos autovero moottoripyöriltä poistetaan tässä kohtaa. Toisaalta, me joilla on talli täynnä erilaisia pyöriä, olisimme kärsijöinä siinä että pyöriemme arvo putoaa veronalennuksen verran jos niistä haluamme eroon. Mutta en sitä aio toistaiseksi surra....

Nyt ei kuitenkaan taida olla kyse autoveron poistamisesta kokonaan ja moottoripyörien osalta sitä ei ole edes mainittu alennettavaksi. Vai onko multa mennyt ohi kuin puutarhurilta?


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 28 Toukokuu 2015, 19:02:33
Eihän tässä ole vielä speksattu mitään muuta kuin veromuutosten köykäiset otsikot. Hallitusohjelmaa toteutetaan pitkin hallituskautta, jotkut asiat etukenossa, toiset aikaa myöten aina peräti neljän vuoden ajan. Monta aietta kömmähtää sinä aikana. Puhumattakaan, että hallituskausi voi kestää (parhaassa tapauksessa) vaikka vain viikon. Jos hallitus kaatuu kesken kaiken, sen jälkeen kasataan taas uusi hallitus ja ohjelma. Tämän vision varaan ei kuitenkaan pidä edunvalvontaa rakentaa.

Joo, entä työkoneet ja traktorit? Zetorit verolle.

Joo, venealalla ei kannata rakentaa pisnesratekiaa yli 5 metristen yli 20 heppaisten paattien kauppaan. Rekisteröinti- ja veroraja alkavat yhdessä ohjata hankintoja tosi voimakkaasti kohti jollia. Olisiko se muun muassa tarkoituksenmukaista yhteiskuntapolitiikkaa ja millä perusteilla?


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Santtu - 28 Toukokuu 2015, 21:31:29
Kohta kun näitä laskelmia tarvitaan, että kuinka paljon mistäkin tulisi verokertymää, niin tässä on hyä linkki ajoneuvotilastoihin: http://www.ajoneuvotilastot.com/


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 29 Toukokuu 2015, 09:13:35
Päivän lehdistä ilmenee, että Sekoomuksen Ben Zyskowiczin mukaan vene-, moottoripyörä-, kelkka- ja mönkijävero on osa solidaarisuusveropakettia, jolla myös rikkaat osallistuvat köyhien rinnalla verotalkoisiin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052819766986_uu.shtml

Nam.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: jsantala - 29 Toukokuu 2015, 09:24:36
Päivän lehdistä ilmenee, että Sekoomuksen Ben Zyskowiczin mukaan vene-, moottoripyörä-, kelkka- ja mönkijävero on osa solidaarisuusveropakettia, jolla myös rikkaat osallistuvat köyhien rinnalla verotalkoisiin.

Ahaa! Eli siis se sidotaan vuosituloihin ja otetaan myös pääomatulot ja omaisuus huomioon? Loistavaa!


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 29 Toukokuu 2015, 09:54:15
Hallitusohjelman taustalla lienee oletus, että rikkaita ja verotettavaksi kelpaavia ovat kaikki, jotka kulkevat muilla välineillä paitsi reikäisillä kengillä ja ruosteisella munamankelilla. Eikös tämmöinen ollut ennen vanhaan nimenomaan vasemmiston veromalli? Ehkä kykypuolue haluaa rajata äänestäjäkuntansa kuuluisaan kahteenkymmeneen varakkaimpaan perheeseen eli siis aitoihin porvareihin, pois rahoitusyhtiöiden asiakaskunta eli harhaluuloporvarit.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: motomatti - 29 Toukokuu 2015, 14:48:28
Mutta onhan tämä nyt imartelevaa kun mainitaan varakkaaksi kun on moottoripyöriä ja ei-vähäpäästöinen vanha pakettiauto. Pakko ollakin varakas kun on tuollaisia ylellisyystuotteita.
Asiaan varsinaisesti liity mutta sain tänään tiitää että olen myös suuri sotaherra jos tulee liikekannallepano. Kolmatta vuotta eläkkeellä.... Kaikki otetaan nyt irti miehestä!


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 30 Toukokuu 2015, 08:14:04
Rekisterimenettelyn olemassaolosta on kyllä vielä askel pari verottamiseen.

Niin on, mutta ei tätä junaa pysäytetä.

Tää asia on päätetty jo kauan ennen kuin SSS-pataljoona aloitti sulkeisensa. Vastustaakin olisi pitänyt jo paljon aikaisemmin.

SSS-esikunnan olisi pitänyt tajuta, että täältä ei nousta siirtämällä rahaa kirjanpidossa tililtä toiselle, tarvitaan väkevämpiä toimenpiteitä. Autoveroesitykset kokonaisuutena ovat hyvä esimerkki. Keskimäärin 20 prosentin alennus autoveron tasoon vaikuttaa uusien autojen kokonaishintaan niin vähän, että sillä ei ole kuin korkeintaan kosmeettinen vaikutus (niitä joilla on massia ostaa uusi auto, on joka tapauksessa vähän). Lisäksi osa siitäkin "säästöstä" kerätään ajoneuvoveron kautta pois. Lupaukset asteittaisesta keventämisestä taasen saattavat jumiuttaa jo ennestään takkuavaa autokauppaa. Ihme spedeilyä, olisin odottanut vähän parempaa.

Jos asiaa vaivautuu funtsimaan, saattaa havaita, että autovero ja muut autoilun kustannukset näkyvät aika monessa paikassa. Vastaavasti autoilun kustannusten reipas alentaminen näkyisi sekin laajasti. Esimerkkinä mainittakoon vaikka kilometrikorvaukset: autovero näyttelee sielläkin merkittävää osaa. Jos autovero poistettaisiin, eikä samaa fyrkkaa varastettaisi ajoneuvoveron muodossa takaisin, myös verotuksessa vähennyskelpoisen kilometrin hinta laskisi...

Mitä tulee motskariedunvalvonnan tavoitteisiin, pitäisin seuraavia perusteltuina:

1. Ajoneuvoveron tason on oltava kohtuullinen ja ajoneuvoveron peruste motskarien näkökulmasta järkevä (CO2 ja kokonaismassa eivät korreloi samaan tapaan kuin autoissa)

2. Vastineeksi hankintavero kokonaan veks. Siitä seuraa dynamiikkaa kauppaan, joka matelee ihan pohjamudissa (ja maksaa sitä kautta valtiolle aika paljon rahaa). Lisäksi sitä kautta päästäisiin parista prosenttilain jäljellä olevasta ongelmasta aika kivuttomasti eroon...


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 30 Toukokuu 2015, 12:49:11
Vaikka minulle yritetään muuta vakuuttaa, en edelleenkään ole kuullut kuulutusta tuomiokirkosta. Juniakin on joskus pysäytetty.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 30 Toukokuu 2015, 19:03:42
Mulla ei meinaa muistilaput ja kädet riittää pistää asioita ylös kun ongelmia niin lainsäätäjän kuin kansalaisten kantilta vyöryy ruutuun. Toki mielikuvitus ryykäilee kaikkialla veneistä jopottimien kautta kelkkoihin mutta yhtä kaikki saman hallituspuolueiden neronleimauksen ääressä. Yksi monista tälle foorumille relevanteista pähkinöistä on vaikkapa omavalmisteen CO2-tyyppääminen. Mitähän se sellainen on. Oletuksella, että tuo olisi oleva se verotusperuste. Tai värkin puntarissa käyttö. Sama asia mille tahansa muutoskatsastettavalle värkille. Voiko verotuksellisiin ominaisuuksiin ylipäätään kajota tavoilla,mitkä ovat rakentelulle tyypillisiä, ja mitä ovat pelisäännöt oleva.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 02 Kesäkuu 2015, 16:19:13
Tänään 2.6. valtioneuvoston kanslia www.vnk.fi julkaisi hallitusohjelman taustamuistion. Ei halaistua sanaa rekisteröityjen parisuhteide... eikun veneiden ja moottoriajoneuvojen vuosiverosta. Kantoja sen sijaan kaivetaan metsistä. Sillä Suomi nousee. Alkaa ottaa oikeasti päähän kun mistään suunnalta ei saa täsmennystä kaipaamaamme asiaan.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: motomatti - 09 Kesäkuu 2015, 21:13:01
Sanomalehtiuutisoinnista sain selville että veneisiin tulisi käyttömaksu eli ajoneuvovero ensiksi, mopoihin ja traktoreihin ei lainkaan ja moottoripyöriin vasta 2018 aikana. Syyksi viivästykseen mainittiin epäselvyydet rekisteröintitiedoissa.
Valitan että ei ole lähdettä mainita mutta ehkä joku valistunut vahvistaa ja laittaa linkkiä?


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 10 Kesäkuu 2015, 07:24:09
Joo eri lehdissä on vähän erilaisia tietoja, jotka kaikki ovat pääosin spekulatiivisia (kuten tälläkin palstalla) vääjäämättä siksi, että edes valtiovarainministeriön virkamiehet eivät tiedä, minkälaisen käskyn hallituksen napaveikot tulevat antamaan. Tämä epäselvyys koskee niin autoveron alennusta tai jopa poistoa, kuten myös uusia vuosiveroja. Tulossa on siis "joku" veroehdotus olettavasti rekisteröidyille veneille (yli 5metriä/yli 20 hp) ja prätkille. Veneverossa on edessä todella suuri määrä vaikeuksia rekisteritilanteen vuoksi, jota estettä ei sen sijaan ole prätkien verollepanossa. Sekä prätkävero että venevero täytyy molemmat kuitenkin suunnitella ja marssittaa lainsäädäntöjärjestyksen läpi ja se vie aikaa, mutta avaa myös tilaisuudet kannanotoille. Eli aikaa ja mahdollisuuksia laittaa kapuloita rattaisiin kyllä on. Jos on halua.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 23 Kesäkuu 2015, 12:04:43
Että tämmöistä visiota autoveroalennuksista. Mutta ei alea moottoripyörille. Kiitos paljon.

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/talouspoliittinen-ministerivaliokunta-paatti-autoveron-alennuksista?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10616

Ei lisätietoja moottoripyörien ja veneiden käyttöverosta.Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 23 Kesäkuu 2015, 12:53:37
Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten typerää tuollainen veropolitiikka on.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Santtu - 23 Kesäkuu 2015, 17:01:47
Olisko tässä taas motoristeille lobbauksen paikka? Mitä vasta-argumentteja meillä on? Miksi prätkät pitäisi saada mukaan veroaleen? Riittääkö päästöargumentit samoin kuin autoilla?


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: motomatti - 24 Kesäkuu 2015, 19:18:57
Moottoripyöristä ei ole päästötietoja. Onkohan vuonna 1018?


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 25 Kesäkuu 2015, 09:21:04
Moottoripyöristä ei ole päästötietoja. Onkohan vuonna 1018?

1000-luvusta en mitään tiiä, mutta CO2-päästötieto uusista EU-tyyppihyväksytyistä moottoripyöristä on saatavilla 1.1.2016 alkaen, jolloin uusi tyyppihyväksyntäasetus tulee pakollisena sovellettavaksi. Asetuksen mukaisia tyyppihyväksyntöjä on saanut myöntää jo 2013 alkaen.

Kansankielellä tämä tarkoittaa, että SSS-pataljoona puhuu tässä(kin) asiassa paskaa.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 14 Elokuu 2015, 16:32:34
Tänään pe 14.8. julkaistussa valtion talousarvioesityksessä vuodelle 2016 ei ole minun silmäilyllä sanan sanaa moottoripyörien tai rekisteröityjen veneiden vuosiverosta. Olenko raapustellut veroa vastustavaa pamflettia turhaan? Asia korjautui itsestään? No, ei revitä papruja vielä.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: kuula - 17 Elokuu 2015, 06:37:57
Jos nyt noita moottoripyörä/vene lisäveroja ei tulekkaan niin niiden esitys oli pelkää silmänlumetta joka vei huomion pois oikeista tavoitteista  >:(
Eikä ole ensimmäinen kerta kun jokin isommassa mittakaavassa täysin merkityksetön asia nostetaan äänekkäästi otsikoihin ja piilossa nyplätään paljon isompaa ruoskaa kasaan.. :)


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 17 Elokuu 2015, 14:04:04
Kannattaisi säilyttää pessimistin asenne, kylmää suihku tulee aina.

Uutinen on jälleen kovin epämääräinen, mutta toive tolkun löytymisestä oli turha. Valtio haluaa verottaa kansalaisia raskaimmankin vaivan kautta ja epätoivoisimpien verojen muodossa. Huomatkaa valtion varovainen sympatialupaus soutuveneiden suuntaan.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/veneveron-valmistelu-alkaa/FLDXhNJj

"Veneveron valmistelu alkaa

Valtiovarainministeriö alkaa valmistella niin sanottua veneveroa tänä syksynä. Työtä vetää hallintoneuvos Merja Sandell.

Veneveron nimestä huolimatta, uusi vero koskisi veneiden ohella kevyitä moottoriajoneuvoja, kuten moottoripyöriä, mopoja ja moottorikelkkoja, mutta ei välttämättä mopoautoja.

Traktorit ja soutuveneet jäävät ainakin toistaiseksi veron ulkopuolelle.

Ensi vuodeksi uusi vero ei vielä ehdi, mutta näillä näkymin se voi tulla voimaan vuoden 2017 alussa.

Veneverolla on tavoite kerätä kaikkiaan 50 miljoonaa euroa. Sandellin mukaan se voi todennäköisesti olla vuosittain kerättävä maksu, joka perustuu esimerkiksi konetehoon tai muuhun Trafin rekistereistä löytyvään kriteeriin.

Rekistereissä on tällä hetkellä noin 200 000 venettä, 200 000 moottoripyörää, 200 000 mopoa ja 100 000 moottorikelkkaa.

Sandellin mukaan veron valmistelua on hidastanut se, etteivät maistraateista Trafille siirtyneet rekisterit ole ajan tasalla. Pelkästään käytöstä jo poistuneita "haamuveneitä" voi olla parisenkymmentä tuhatta."


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 18 Elokuu 2015, 13:23:10
Joo hallituksen käskystä VM aikoo verottaa "jotain ja jotakuta" mutta ei tiedä, että mitä, ketä ja miten. Suoraan hyvän veropolitiikan oppikirjasta. Lisää debattia ja vähän lisää sekalaista tietoa vaikka täällä:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/venevero-taysin-levallaan-kukaan-ei-tieda-mista-kaikesta-veroa-aletaan-kerata/5157774

Älkäämme sentään omaksuko samaa kantaa kuin venekauppiaiden etujärjestö Finnboatissa.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: Juupe - 07 Lokakuu 2015, 10:53:24
Viisi minuuttia sitten lähetin prätkien vuosiverosta kirjoittamani kapinapaperin Smoton johdolle. Tuusulan Pihvi jelppasi, ja Jussi. Tattis. Viesteilin minä asiasta muillekin, mutta he eivät reagoineet. Ei tattis.

Sytytyksen herkkyys ja männän nousu jäävät nähtäväksi. Aina ei kannattaisi, joskus kannattaa.


Otsikko: Vs: Uusia verolinjauksia Suomen hallitukselta
Kirjoitti: MMAF Puheenjohtaja - 08 Lokakuu 2015, 08:31:04
Juupe, olisiko mahdollista saada sama kapinapaperi myös osoitteeeseen puheenjohtaja(at)mmaf.fi? Oikein loistavaa aktiivisuutta, kiitän siitä omasta ja MMAF:n puolesta.

- Sakari