MMAF Forum

Yhdistyksen kanavat => Uutiset => Aiheen aloitti: MMAF Puheenjohtaja - 10 Toukokuu 2023, 08:51:04Otsikko: Tiedote 9.5.2023 Testaustoiminta
Kirjoitti: MMAF Puheenjohtaja - 10 Toukokuu 2023, 08:51:04
Tiedote 9.5.2023:
Testaustoiminnan valmistelutyö etenee.
Koska tällä hetkellä Suomessa ei ole mahdollista teettää katsastukseen vaadittavia testejä omavalmistemoottoripyörälle tai muille testausta vaativille rakennemuutoksille, MMAF on jo pidemmän aikaa valmistellut testaustoiminnan aloittamista.
Tätä varten on perustettu erillinen yritys MMAF Testing Oy, jonka MMAF ry. omistaa 100%:sesti. Testaustoiminta voidaan aloittaa heti, kun tarvittavat viraomaisluvat toiminnalle saadaan. Näiden hakemista varten vaaditaan yksityiskohtainen selvitys toiminnasta, jonka ulkopuolinen auditointiorganisaatio käy läpi.
Tämän valmistelu on vaatinut runsaasti aikaa, työtä ja rahaa. Nyt ollaan jo loppusuoralla ja näillä näkymin prosessi voidaan aloittaa toukokuun aikana. Kun tämä on saatu päätökseen, voidaan hakea varsinainen lupa Traficomilta.
Tavoitteena on päästä aloittamaan testaustoiminta vielä kauden 2023 aikana. Testausta tullaan toteuttamaan eri puolilla Suomea. Koska nykytulkinnat vaativat testipaikaksi suljetun alueen, esim. lentokentän, pyritään siihen että testattavia pyöriä olisi useampi kerrallaan. Eli järjestetään testauspäiviä. Näistä tiedoitetaan tarkemmin kun on sen aika. Testauksen hintaa ei tässä vaiheessa osata sanoa, selkenee sekin sitten aikanaan kun kulurakenne varmistuu.
Toiminnan tarkoitus ei ole tuottaa voittoa, mutta toki kulut pitää saada katettua.
MMAF:n toimintaa voit tukea liittymällä yhdistyksen jäseneksi 30e/v. Kerhot ja yritykset voivat tukea toimintaa kannatusjäsenyydellä 100e/v.
Liittyminen onnistuu eri tapahtumissa joissa olemme paikalla, tänä vuonna ainakin Lahti Hela Ride 18.5., Helsinki Bike Show 10.6., Jinx Run 1.7., HDCF päärallissa 13-16.7. sekä verkossa https://holvi.com/shop/MMAFkauppa/
Hyvää alkanutta kesää kaikille ja ajelkaahan varovasti!