MMAF Forum

Keskustelut => Pykälät ja vaatimukset => Aiheen aloitti: Sammy - 05 Tammikuu 2007, 11:19:19Otsikko: Mp:n vuosikatsastus tulossa?
Kirjoitti: Sammy - 05 Tammikuu 2007, 11:19:19
Onko varmaa tietoa siitä, että vuosikatsastus olisi tulossa jossain vaiheessa myös 2- ja 3-pyöräisille? Asia on silloin tällöin tapetilla, mutta mitään varmaa tietoa ei ole sattunut eteen.


Otsikko: Vs: Mp:n vuosikatsastus tulossa?
Kirjoitti: Santtu - 05 Tammikuu 2007, 11:54:40
Ei ole valmisteilla Suomessa tai liikenne- ja viestintäministeriössä.Direktiiviä kyllä työstetään, sen valmistumiseen mennee vielä jonkin aikaa mutta sitä kautta se todennäköisesti joskus tulee. Ja jo nykyisten päästödirekitiivien mukainen seuranta edellyttää periaatteessa ajoittaista tarkastusta.

Liikenneturvallisuuden kannalta moottoripyörien vuosikatsastukselle ei ainakaan toistaiseksi ole osoitettavissa tarvetta. MMAF ja SMOTO siis vastustavat vuosikatsastusta, siitä ei käsityksemme mukaan ole osoitettavissa muuta hyötyä kuin tulonsiirto harrastajilta konttoreille. Hanski voisi kirjoittaa asiasta laajemmin?

MP Maailmassa oli hiljakkoin uutinen mutta se oli erään alemman virkamiehen päästämä uutisankka eikä siis totta.


Otsikko: Vs: Mp:n vuosikatsastus tulossa?
Kirjoitti: Sammy - 05 Tammikuu 2007, 12:04:17
Niinpä tietysti. Siinä vaiheessa kun katsastus on ajankohtainen, saattaa rakentajilla vierähtää muutama ilta tallilla, ennenkuin pyörä on leimauskunnossa. Mielenkiinnolla odotellaan, samalla mietin jo muutoskatsastamista omaan mopoon.


Otsikko: Vs: Mp:n vuosikatsastus tulossa?
Kirjoitti: Santtu - 05 Tammikuu 2007, 17:14:31
Wintterin monipuolinen ja aikaa hyvin kestävä vastaus siirretty uutisiin: http://www.mmaf.fi/forum/index.php?topic=38.0