MMAF Forum

Keskustelut => Pykälät ja vaatimukset => Aiheen aloitti: poromarko - 01 Huhtikuu 2009, 11:25:05Otsikko: Nopeusmittarista
Kirjoitti: poromarko - 01 Huhtikuu 2009, 11:25:05
Konttorilla kävin kyselemässä mutta mitään selvää vastausta en saanut.
`04 softailin nopeusmittari onko sen oltava km/h näytöllä vaiko meneekö läpi mph näyttö pelkästään tai muutettuna teipillä km/h näytöksi?
Pitäis päästä halvalla eikä tekis mieli ruveta uutta mittaria ostaan.


Otsikko: Vs: Nopeusmittarista
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 01 Huhtikuu 2009, 12:44:09
Km/h näyttö pitää olla, ellei ole kyse muuttopyörästä.

Mittarin näytön päälle voi itsekin asentaa km/h näytön, ei kuitenkaan mitään maalarinteipinpalaa. Tarkkuudesta pitäisi jollain tavoin kuitenkin varmistua. Konttorilta vois kysellä, kelpaisko tulosvertailu GPS:n lukemaan. MMAF on kerran kirjoittanut paprun nopeusmittarille juurikin GPS:n pohjalta, ja se kelpasi.


Otsikko: Vs: Nopeusmittarista
Kirjoitti: Erkko! - 01 Syyskuu 2017, 11:45:49
Valitan että nostelen vanhoja aiheita, mutten löytänyt muuta sopivampaa ketjua tähän kysymykseen.

Työnalla on vm78 honda cx, jossa on tietenkin mekaanisesti toimivat viisarilliset nopeus- ja kierroslukumittaristo. Lisäksi sähköllä (perinteisesti) toimii viisarillinen lämpömittari sekä merkkivaloja (vapaa, vilkku molempiin suuntiin, pitkät ja öljynpaineen varoitus.. sekä tietenkin mittaristoon syttyy valot kun parkit on päällä) Lain puitteissa kaikki on siis kuosissa, mutta haluaisin modernin mittariston ja mieluusti "all-in-one" periaatteella. Acewellilla on aivan uskomattoman makea MA-085-452
(http://acewell.co.uk/product_images/1440712243_original_3.jpg)

ainoa ongelma tuossa mittarissa on se, että kukaan ei myy sitä. (kuvassakin on MA-085-456) jossa on eri idiootti valot.

Eli onko kellään heittää hiasta valmistajia, jotka tekee periaatteessa old school mittareita modernilla tekniikalla? Kierrokset pitäisi ottaa joko kärjettömästä sytytyksestä tai tulpanjohdosta. Nopeus eturenkaalta Hall sensorilla, magneetilla tai vaikka induktiivisella anturilla.. GPS signaalista nopeuden nappaava on ymmärtääkseni laiton?
http://www.mmaf.fi/documents/Taitettu_FI_L-luokan%20korjaamista%20ja%20rakenteen%20muuttamista%20koskeva%20asetus.pdf
"24 § Nopeusmittari
1. Ajoneuvossa on oltava valaistu nopeustietonsa ja virtansa ajoneuvosta saava nopeusmittari"


Mieluusti siten että kierroslukumittari on isompana sekä viisarinäyttönä ja nopeus joko digitaalisena tai pienempänä viisarinäyttönä. Idioottivaloina pakolliset: pitkät, vilkut (mieluumin molempiin suuntiin) ja lisäksi öljynpaineen varotusvalo (kun kerran sellainen anturi löytyy moottorista).

Kaikki vinkit auttaa.. erilliset mittaristotkin voi olla mahdollisia, kunhan ottavat tietonsa sähköisesti eikä mekaanisella vaijerilla.