MMAF Forum

Keskustelut => Pykälät ja vaatimukset => Aiheen aloitti: poromarko - 01 Huhtikuu 2009, 11:25:05Otsikko: Nopeusmittarista
Kirjoitti: poromarko - 01 Huhtikuu 2009, 11:25:05
Konttorilla kävin kyselemässä mutta mitään selvää vastausta en saanut.
`04 softailin nopeusmittari onko sen oltava km/h näytöllä vaiko meneekö läpi mph näyttö pelkästään tai muutettuna teipillä km/h näytöksi?
Pitäis päästä halvalla eikä tekis mieli ruveta uutta mittaria ostaan.


Otsikko: Vs: Nopeusmittarista
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 01 Huhtikuu 2009, 12:44:09
Km/h näyttö pitää olla, ellei ole kyse muuttopyörästä.

Mittarin näytön päälle voi itsekin asentaa km/h näytön, ei kuitenkaan mitään maalarinteipinpalaa. Tarkkuudesta pitäisi jollain tavoin kuitenkin varmistua. Konttorilta vois kysellä, kelpaisko tulosvertailu GPS:n lukemaan. MMAF on kerran kirjoittanut paprun nopeusmittarille juurikin GPS:n pohjalta, ja se kelpasi.


Otsikko: Vs: Nopeusmittarista
Kirjoitti: Erkko! - 01 Syyskuu 2017, 11:45:49
Valitan että nostelen vanhoja aiheita, mutten löytänyt muuta sopivampaa ketjua tähän kysymykseen.

Työnalla on vm78 honda cx, jossa on tietenkin mekaanisesti toimivat viisarilliset nopeus- ja kierroslukumittaristo. Lisäksi sähköllä (perinteisesti) toimii viisarillinen lämpömittari sekä merkkivaloja (vapaa, vilkku molempiin suuntiin, pitkät ja öljynpaineen varoitus.. sekä tietenkin mittaristoon syttyy valot kun parkit on päällä) Lain puitteissa kaikki on siis kuosissa, mutta haluaisin modernin mittariston ja mieluusti "all-in-one" periaatteella. Acewellilla on aivan uskomattoman makea MA-085-452
(http://acewell.co.uk/product_images/1440712243_original_3.jpg)

ainoa ongelma tuossa mittarissa on se, että kukaan ei myy sitä. (kuvassakin on MA-085-456) jossa on eri idiootti valot.

Eli onko kellään heittää hiasta valmistajia, jotka tekee periaatteessa old school mittareita modernilla tekniikalla? Kierrokset pitäisi ottaa joko kärjettömästä sytytyksestä tai tulpanjohdosta. Nopeus eturenkaalta Hall sensorilla, magneetilla tai vaikka induktiivisella anturilla.. GPS signaalista nopeuden nappaava on ymmärtääkseni laiton?
http://www.mmaf.fi/documents/Taitettu_FI_L-luokan%20korjaamista%20ja%20rakenteen%20muuttamista%20koskeva%20asetus.pdf
"24 § Nopeusmittari
1. Ajoneuvossa on oltava valaistu nopeustietonsa ja virtansa ajoneuvosta saava nopeusmittari"


Mieluusti siten että kierroslukumittari on isompana sekä viisarinäyttönä ja nopeus joko digitaalisena tai pienempänä viisarinäyttönä. Idioottivaloina pakolliset: pitkät, vilkut (mieluumin molempiin suuntiin) ja lisäksi öljynpaineen varotusvalo (kun kerran sellainen anturi löytyy moottorista).

Kaikki vinkit auttaa.. erilliset mittaristotkin voi olla mahdollisia, kunhan ottavat tietonsa sähköisesti eikä mekaanisella vaijerilla.


Otsikko: Vs: Nopeusmittarista
Kirjoitti: Arttu - 03 Tammikuu 2018, 12:55:26
Vastaus aika pahasti jälkijunassa, mutta noihin kriteereihin menisi aika hyvin Motogadgetin mittarit.
https://motogadget.com/shop/en/analog-gauges.html
Omakohtaista kokemusta noista ei ole, mutta pitäisi olla laatutavaraa sen perusteella mitä olen kuullut. Hinnatkin sitten ovat sen mukaiset...


Otsikko: Vs: Nopeusmittarista
Kirjoitti: Erkko! - 24 Tammikuu 2018, 12:37:37
Vastaus aika pahasti jälkijunassa, mutta noihin kriteereihin menisi aika hyvin Motogadgetin mittarit.
https://motogadget.com/shop/en/analog-gauges.html
Omakohtaista kokemusta noista ei ole, mutta pitäisi olla laatutavaraa sen perusteella mitä olen kuullut. Hinnatkin sitten ovat sen mukaiset...
Eipä tässä vielä mitään sijoituksia ole tehty. Pyörä on kilon paloina, niin mittari ei ole vielä ostolistalla.
Valitettavasti motogadget menee tuoteperheeseen, jota en edes harkitse. Tuo on harvinaisen ylihintainen valmistaja, joka on vain onnistunut lyömään jalkaa siihen väliin, jotta harrastajat ostavat niitä. Ei ne huonoja voi olla, koska myös huono maine kiirii nopasti..

Tuossa jonkin aikaa olin kirjeenvaihdossa ruotsalaisen acewellin toimittajan kanssa. Ensin näytti hyvältä mutta kuitenkaan eivät saaneet oikeaa mallia ostettua valmistajalta.

Kosolta löytyy varsin nätti mittari kyseiseen tarkoitukseen.. pitää vain manuaalia lukea, että mitenkä tuota käsketään ja saako toimimaan mun pyörässä.
https://www.kosoeurope.com/en/tachometer/d75-d85-tnt/1073/koso-tnt-04-speed-tachometer-with-black-ring?c=3321