MMAF:n sivujen käyttöön vinkkejä...

(1/1)

Santtu:
Tähän ketjuun postaillaan käytännön vinkkejä foorumin käyttöä helpottamaan.

Santtu:
Piilota ja näytä profiili

Huomaa tuo plus- / miinusmerkki. Plussamerkkiä napauttamalla saat login-linkki-profiili-hakualueen esiin ja miinusmerkistä se menee jemmaan:

Santtu:
Eikö Uusia viestejä toimi?

Onko viime käynnin jälkeen kirjoitettujen uusien viestien löytäminen vaikeaa? Haluatko osallistua keskusteluihin mutta ei tiedä miten sen tekisit? Kun rekisteröidyt taululle saat mm. nämä toiminnot käyttöösi.

Rekisteröityminen: http://www.mmaf.fi/forum/index.php?action=help;page=registering  ...huomaa, että taulun käyttäjäksi rekisteröityminen on maksutonta ja sen voi tehdä myös nimimerkillä "anonyymisti". Tämän www-käyttäjäksi rekisteröityminen on siis eri asia kuin MMAF:n jäsenyys. Yhdistyksen jäseneksi liitytään sivun http://www.mmaf.fi/jasenrekisteri/ kautta.

Rekisteröitymisen jälkeen sinun pitää kirjautua taululle sisään keksimälläsi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tässä vaiheessa voit valita haluatko, että olet kirjautuneena "ikuisesti" vai vain tietyn ajan. Ikuisesti on mukava vaihtoehto jos käytössäsi on oma kone jota et jaa muiden käyttäjien kanssa. Sensijaan se on huono vaihtoehto esim. kirjaston tai tallin yhteiskoneelta. Kirjautumisesta lisää ohjeita: http://www.mmaf.fi/forum/index.php?action=help;page=loginout

Sisäänkirjautuneet jäsenet saavat viime käynnin jälkeen tulleet uudet viestit suoraan linkin http://www.mmaf.fi/forum/index.php?action=unread kautta. Tämän voi tallettaa vaikka kirjanmerkiksi ja sama linkki löytyy esimerkiksi oikeasta reunasta UUSIMMAT KESKUSTELUT otsikon vierestä (pieni sininen kolmio).

Lisää ohjeita ja vinkkejä taulun käyttöön sivun http://www.mmaf.fi/forum/index.php?action=help kautta.

Santtu:
Haluatko lukea MMAF:n jutut kännykällä?

MMAF:n sivut voi lukaista myös kännykällä käyttämällä sivun oikeassa laidassa, alhaalla olevaa linkkiä [kuva]. Sivujen kevytversio tukee vain lukemista.

Jos olet rekisteröitynyt voit samalla logata sisään ja katsoa vain uusimmat viestit jotka on kirjoitettu edellisen käynnin jälkeen. Nykyään lähes kaikki värinäytöllisetä kännykät mahdollistavat myös netin käytön.

Kännykällä lukemisen edut voivat tulla esiin eräissä tapauksissa, jolloin olet tien päällä ja tarvitset nopeasti oikeaa tietoa...

Kustannuksia tästä tulee dataliikenteen osalta jonkin verran. Kevytsivuilla ei ole kuvia joten liikenne on todella vähäistä.

MMAF:n uutiset ja keskustelut omalle kotisivulle (tai kännykkään) syötteenä?

Samassa kohdassa on myös mystisiä RSS ja ATOM linkkejä. Kyseessä ovat protokollat, jotka mahdollistavat MMAF:n uutisten ja keskustelujen lukemisen ns. konemuodossa. Uusimmat www-selaimet tukevat syötteitä (voit lukea MMAF:a ilman MMAF:n sivujen grafiikkaa, tai käyttää erillistä syötteiden lukuohjelmaa (myös tällainen on uusimmissa kännyköissä).

Protokolla mahdollistaa syötteiden liittämisen osaksi omaa www-sivustoa niin, että omalla sivulla näkyy MMAF:n taulun uusimmat uutiset tai vaikka kaikki uusimmat keskustelut. Itseasiassa protokolla on alunperin luotu juuri tätä tarkoitusta varten.

Oheiset RSS- ja ATOM-linkit on valmiiksi kirjoitettu niin, että niiden kautta näkyy vain 'Uutiset'-taulun uusimmat ja ekat viestit. Jos haluat syötteeseen kaikki uudet viestit kaikilta tauluilta poista syötteen URL-osoitteesta 'sa=news;board=1.0;' osuus.

MMAF Webmaster:
Liitetiedostojen lataus MMAF:n sivuille omalta koneelta.

Lisätoimintopalkki on avattu nyt kaikille käyttäjille pysyvästi näkyväksi, jotta foorumin rekisteröityneiden jäsenten on helpompaa ladata liitetiedostoja omalta koneelta (kuvia, dokumentteja)  kirjoitettujen juttujen liitteeksi.

Sallitut kuvatiedosto tyypit on gif,jpg ja png ja kuva koko rajoittuu automaattisesti 600x600 kokoon.
Sallitut dokumenttitiedosto tyypit on pdf ja rtf.
Kaikkien liitteiden koko rajoitettu 128kbit kokoon.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu