oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
28 Maaliskuu 2024, 11:14:39 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tunnetko valomääräykset? Lue juttu Moottoripyörän valaisimet ja niiden muuttaminen
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Vuosikatsastus on yhä tapetilla  (Luettu 78059 kertaa)
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #45 : 28 Syyskuu 2009, 17:23:11 »

Kävin kioskilla lukaisemassa ton. En ostanut... Virnistää

Juttu on lähes sanatarkka kopio AKE:n tiedotteesta, johon on linkki tossa ylempänä. Ei siis mitään uutta auringon alla. Odotettavissa on kuitenkin vääntöä ennen kuin APU II on voimassa. Toivottavasti lainsäätäjä pitäytyy järkilinjalla.
tallennettu

shoveltimppa
Jr. Member
**
Viestejä: 44


« Vastaus #46 : 28 Syyskuu 2009, 18:17:11 »

No voihan perse...  Nolostunut Joko lukemisen ymmärtämisessä tai muistissa vikaa, kun ei tuo Juupen laittama lainaus muistunut mieleen... Pahoittelen turhaa toistoa.  Epävarma
tallennettu
Juupe
Uutislähteet
*****
Viestejä: 185


« Vastaus #47 : 03 Syyskuu 2010, 06:45:38 »

Tämä paska taas tapetilla. Pientä lohtua siitä, että olennainen virkapää toteaa kansallisena kommenttina asian juuri harrastajien toimittaman perusviestin ja tieteellisen todistusaineiston mukaisesti. Mutta, katsastaminen ei ole Brysselin psykopaattien asialistalla ainoa kohta.

http://www.kaleva.fi/uutiset/eu-haluaa-katsastaa-moottoripyorat/868556

EU haluaa katsastaa moottoripyörät

Paraneeko moottoripyöräilyn liikenneturvallisuus, mikäli määräaikaiskatsastukset ulotettaisiin myös niihin? Siinä kysymys, johon Suomi joutuu lähitulevaisuudessa ottamaan kantaa.

EU komission uusimman liikenneturvallisuusohjelman tavoitteena on puolittaa Euroopan tieliikennekuolemat tulevan vuosikymmenen aikana. Ohjelmaan sisältyy useita EU:n eri jäsenvaltioissa toteuttavia aloitteita, joilla tähdätään ajoneuvojen, tiellä liikkujien ja liikenneympäristön turvallisuuden parantamiseen.

Erityisen voimakkaasti ohjelmassa puututaan moottoripyöräilyyn.

Ohjelmassa todetaan, että vaikka kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet ja vakavat loukkaantumiset ovat vähentyneet merkittävästi muussa ajoneuvoliikenteessä, moottoripyöräilijöiden onnettomuusmäärissä muutos on ollut vähäisempi tai tilanne on pysynyt ennallaan.

Tilanteen parantamiseksi ohjelma luetteleekin joukon toimenpiteitä, joilla tilannetta voitaisiin jatkossa parantaa. Niitä ovat muun muassa kaksipyöräisin vaadittavat kehittyneet jarrujärjestelmät ja automaattisesti syttyvät ajovalot.

Lisäksi EU:n alueella myytävien kaksipyöräisten ajoneuvojen virittäminen on tarkoitus tehdä vaikeaksi tiukentamalla virityksen estoon liittyviä vaatimuksia.

Jo nyt kiistanalaisimmaksi osaksi ohjelmaa on noussut katsastuksia ja tarkastuksia koskevan EU-lainsäädännön ulottamisen koskemaan myös moottoripyöriä ja muita kaksipyöräisiä moottoriajoneuvoja.

Tiukasti tulkiten tämä vaatimus koskisi moottoripyörien lisäksi siis myös mopoja.

Liikenneneuvos Kari Saari Liikenne- ja viestintäministeriöstä suhtautuu vaatimukseen epäilleen ja kaipaa aiheesta hyöty-kustannus-analyysia.

Hänen mukaansa olisi syytä selvittää, kuinka moni moottoripyöräonnettomuuksista itse asiassa johtuu teknisestä viasta, joka katsastuksella voitaisiin kenties estää.
tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #48 : 03 Syyskuu 2010, 09:07:45 »

No jopas, mr. Saari kaipaa vaihteen vuoksi ihan järkeviä asioita. Asiaa riittävästi valaiseva hyöty-kustannus-analyysi on tosin jo olemassa...
tallennettu

el pee
Jr. Member
**
Viestejä: 13


« Vastaus #49 : 03 Syyskuu 2010, 19:59:50 »

Vai että tämä asia on nyt vallan tapetilla. Huhua tästä on kyllä kuultu... Tottahan tämä ruljanssi Suomessa alkaa välittömästi, jos suuri ja mahtava Euvostolitto tätä vaatii. Virnistää
Mielenkiintoista olisi nähdä, kuinka tämä homma toimisi käytänössä. Voi olla että katsastuskonttorit joutuisivat palkkaamaan lisää henkilökuntaa ainakin "ajokuukausien" ajaksi. Vai tulisiko erikseen pyöräkonttorit?

Mitähän seuraavaksi? Apurattaat, nopeudenrajoitin ja turvavyöt? Järkyttynyt
tallennettu
Röpöttäjä
Full Member
***
Viestejä: 94


« Vastaus #50 : 06 Syyskuu 2010, 13:02:08 »

Taitaapi olla niin että EU pistää huhuh liikkeelle ja Suomi on eturivissä lapanen pystyssä että me me me pantiin laki päälle heti. Milloinka lapanen pystyssä että autovero poistuuu?
tallennettu
-Teme-
Jr. Member
**
Viestejä: 44


« Vastaus #51 : 05 Toukokuu 2011, 07:47:33 »


http://www.kaleva.fi/uutiset/eu-haluaa-katsastaa-moottoripyorat/868556

Ohjelmassa todetaan, että vaikka kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet ja vakavat loukkaantumiset ovat vähentyneet merkittävästi muussa ajoneuvoliikenteessä, moottoripyöräilijöiden onnettomuusmäärissä muutos on ollut vähäisempi tai tilanne on pysynyt ennallaan.

Vaikuttaisi että kun on otettu silmä käteen ja katsottu tilastoja tarkemmin, niin tilanne onkin ollut vastainen puolivuotta aiemmin esitettyyn väitteeseen nähden
Suomessa vähiten motoristionnettomuuksia Pohjoismaissa TS 5.5.2011

Lainaus
Suomessa vähiten motoristionnettomuuksia Pohjoismaissa
Turun Sanomat 5.5 2011 07:14:46
Kuljettajakoulutus on vähentänyt moottoripyörä- ja mopo-onnettomuuksia Suomessa.

Suomessa tapahtuu vähiten moottoripyörä- ja mopo-onnettomuuksia verrattuna muihin Pohjoismaihin. Suomessa kuoli viime vuonna noin seitsemän motoristia 100 000 ajoneuvoa kohti, kun esimerkiksi Ruotsissa vastaava luku oli noin 12.

Motoristionnettomuudet ovat vähentyneet Suomessa roimasti. Vielä vuonna 2005 kuolemaan johtaneita onnettomuuksia oli lähes kolme kertaa enemmän suhteessa silloiseen moottoripyörien ja mopojen määrään.

Onnettomuuksia on vähentänyt erityisesti lisääntynyt kuljettajakoulutus. Myös pyörät ja ajovarusteet ovat kehittyneet.

Suomalaiset hankkivat moottoripyöriä yhä ahkerammin. Ajoneuvojen määrä on kasvanut lähes 70 000 pyörällä kuudessa vuodessa. Viime vuonna liikenteessä oli yli 200 000 moottoripyörää.

Tilastot kokosi edunvalvontajärjestö MP-kauppiaat.
TS–STT
tallennettu
squid
Uutislähteet
*****
Viestejä: 55



WWW
« Vastaus #52 : 10 Toukokuu 2011, 13:56:04 »

Tuo on muuten ihan vastaavaa, mutta onneksi toisensuuntaista propagandaa, kuin mitä tässä on totuttu kuuntelemaan. Lisääntynyt kuljettajakoulutus ja parantuneet ajovarusteet my ass.

Koulutuksella tavoitetaan vain murto-osa kuljettajista ja välttämättä ei ongelmatapauksia lainkaan - itse olin kouluttamassa ehkä paria promillea motoristeista, eikä niitä koulutusta antavia tahoja nyt ihan hirveän paljon ole, pl. tietty autokoulut, mutta kuinka monen olette kuulleet käyvän autokoulussa "kouluttautumassa"? Ajovarusteita puolestaan olen käpistellyt työn puolesta kymmenisen vuotta ja niissä tuntuu kustannuspaineiden takia kehitys menevän lähinnä taaksepäin. Toki se on mainittava, että viime vuosina alkaa olemaan enemmän sääntö kuin poikkeus että kaikilla mopojätkilläkin on street-cred Daineset ja kallein mahdollinen kuitukypärä...

Viime vuosi oli vain satunnainen, tilastokohinaan lopulta hukkuva piikki alaspäin, syiksi voisi veikata heikkoa taloudellista tilannetta ja osaltaan myös "liian" kuumaa kesää, jotka molemmat olivat pinentämässä ajosuoritetta. Katsotaan vaan, niin tilanteen tänä vuonna normalisoituessa (toivottavasti olen väärässä!), vakuutusyhtiöt taivastelevat vaikkapa kuolemien tuplaantumista vuoteen 2010 verrattuna ja hilaavat jälleen hintoja kohti pilviä.
tallennettu

Ylle kirjoitettu pätee väistämättä ja poikkeuksetta, koska liikenneturvallisuus, ympäristönsuojelu ja lapset!!
Choppers_Forever
Sr. Member
****
Viestejä: 185


Wruuuuuuuuuuuum kalin kilk...


« Vastaus #53 : 02 Marraskuu 2011, 15:33:03 »

Moi,

Mikäs tilanne tässä on? Huhutaan, että katsureita jo koulutetaan motojen katsastamiseen? ja että katsastukset tulisivat 2013?

CF
tallennettu

Yritystä ei puutu, vaikka kuinka päähän potkittaisiin, per**le. Mutta kyllä se vi**n EU parhaansa yrittää.
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #54 : 03 Marraskuu 2011, 18:16:30 »

Kaikenlaistahan sitä huhuillaan. Kyllä se sieltä vielä joku päivä tulee, kun tarpeeksi huhuillaan.
tallennettu

Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto