oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
11 Elokuu 2020, 15:42:47 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Rakenteluun liittyviä tapahtumia löydät kalenterista.
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: FEMA tiedottaa jälleen mp-katsastuksesta  (Luettu 7506 kertaa)
squid
Uutislähteet
*****
Viestejä: 55WWW
« : 26 Huhtikuu 2013, 20:48:52 »

Huolimatta IMCO-komitean viime aikaisesta kannasta, on ehdotettuun uuteen katsastuslainsäädäntään tehty useita muutosehdotuksia, jotka olisivat poistamassa kaksipyöräiset määräaikaiskatsastuksen piiristä. Näin Euroopan parlamentti on asettumassa katsastusasiassa samalle kannalle Euroopan neuvoston kanssa.

Muutamia viikkoja sitten valmisteluprosessiin osallistuvat komiteat tekivät useita muutosehdotuksia Euroopan komission ehdottamaan määräaikaiskatsastuksia yhdenmukaistavaan lainsäädäntöön. Useat sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan (IMCO) jäsenet ovat ehdottaneet asetuksen muuttamista direktiiviksi sekä L-luokkien sulkemista säännöstekstin ulkopuolelle. Näin he hylkäsivät tilastot, joiden mukaan määräaikaiskatsastuksilla voitaisiin vähentää moottoripyöräonnettomuuksia.

IMCO:n 24. huhtikuuta pitämä kokous ei luvannut hyvää. FEMA jatkoi kuitenkin väsymätöntä lobbaamistaan, tarjoten päättäjille faktatietoa sekä motoristien mielipiteitä ja huolia komission ehdotuksesta. Komissiolla ei ollut käytettävissään puolueettomia tutkimuksia (kaksi kolmesta komission tutkimuksesta oli peräisin DEKRA:lta, monikansalliselta katsastusyritykseltä), joilla olisi voitu perustella tarvetta kaksipyöräisten määräaikaiskatsastuksille. FEMA on toistuvasti todennut, että määräaikaiskatsastus olisi täysin suhteeton toimenpide ongelman tasoon verrattuna, sillä alle 1% kaksipyöräisten onnettomuuksista johtuu teknisistä vioista, kun onnettomuuksista 50 % aiheutui kuljettajan virheestä ja 7 % infrastruktuurin puutteista. Asiantuntijoiden mukaan liikenneturvallisuuden kehittämisen painopistealueet vaihtelevat Euroopan sisällä kulttuurillisista, taloudellisista ja sosiaalisista tekijöistä riippuen.

Kyseenalaistamatta komission pyrkimystä liikenneturvallisuuden kehittämiseen, FEMA:n näkemyksen mukaan L-luokkien sisällyttäminen määräaikaiskatsastuslainsäädäntöön tukisi ainoastaan uuden markkinan luomista katsastustoiminnalle. Kuten parlamentin jäsen Dominique Riquet korosti, kaksipyöräisten onnettomuusluvut – joita pidetään liian korkeina – ja onnettomuuksien syihin perehtyvien tutkimusten tulokset eivät tue määräaikaiskatsastuksia, sillä jokaisen puolueettoman tutkimuksen mukaan tekniset viat eivät ole merkittävä tekijä kaksipyöräisten onnettomuuksien synnyssä.

FEMA:n mukaan yhdenmukaistaminen olisi perusteltua vain siinä tapauksessa, että se toisi lisäarvoa kansalaisille, mitä kaksipyöräisten määräaikaiskatsastus ei tekisi. Lisäksi FEMA varoittaa, että jos ehdotus menisi läpi tällaisenaan, EU, jota jo nyt pidetään teollisuuden ja taloudellisten vaikuttajien sätkynukkena, kärsisi merkittävän imagotappion. IMCO:n jäsen-MEPit ovat ilmaisseet olevansa samaa mieltä FEMA:n kanssa ja ovat hyljänneet vääristellyt tilastot, joiden mukaan moottoripyörien määräaikaiskatsastuksella olisi positiivinen vaikutus liikenneturvallisuudelle. He ovat ilmaisseet äänestämällä osoittaneet mielipiteekseen, että moottoripyörät olisi suljettava katsastusasetuksen ulkopuolelle ja suositelleet, että asetus olisi muutettava direktiiviksi, jotta jäsenvaltioilla olisi mahdollisuus toteuttaa omia kansallisia sääntöjään ajoneuvojen määräaikaiskatsastusten suhteen.

Tarina ei kuitenkaan ole vielä päättynyt voittoisasti, sillä edessä on yhä 30. toukokuuta, jolloin TRAN-komitea äänestää asiasta. FEMA toivoo, että TRANin jäsenet ottavat IMCO-valiokunnan ja Euroopan neuvoston kannan. Motoristit voivat vain toivoa, että eurooppalaiset päättäjät vihdoin kuuntelevat kansalaisten mielipidettä ja hylkäävät ehdotetun moottoripyörien määräaikaiskatsastuksen tarpeettomana.

(Alkuperäinen teksti täällä, kääntäjä allekirjoittanut.)
« Viimeksi muokattu: 26 Huhtikuu 2013, 21:00:55 kirjoittanut squid » tallennettu

Ylle kirjoitettu pätee väistämättä ja poikkeuksetta, koska liikenneturvallisuus, ympäristönsuojelu ja lapset!!
jsantala
Full Member
***
Viestejä: 79


kWsaki.com


« Vastaus #1 : 27 Huhtikuu 2013, 09:26:35 »

En jaksa uskoa, että tämä taistelu ikinä päättyisi, mutta ei auta kuin jatkaa taistelua ja nauttia erävoitoista.

ps. Ässät!
tallennettu

GPX750R sähköistysprojekti yms. http://kWsaki.com
reservoir
Newbie
*
Viestejä: 8


« Vastaus #2 : 13 Toukokuu 2013, 22:49:51 »

Ei saa antaa periksi,vaikka väsyttämällä yrittävät saada asian läpi...
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto