oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
29 Maaliskuu 2024, 07:40:29 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Haluatko sinä, kerhosi tai yrityksesi tukea MMAF:n toimintaa? Liity MMAF:n kannatusjäseneksi
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: yksi kilpi ja useampi ajoneuvo, henkilökohtainen rekisterikilpi ?  (Luettu 14965 kertaa)
toinendaimleri
Newbie
*
Viestejä: 2


« : 16 Tammikuu 2015, 15:34:51 »

onkohan joku harrastelijataho jossain vaiheessa ajanut moista asiaa ?

käsitykseni mukaan esim. sveitsissä tuo on mahdollista

en epäile kenenkään kykyä ymmärtää mutta mielestäni asia on sen verran oleellinen että väännän vielä rautalankaa:

- rekisterikilpi olisi henkilökohtainen

- otat/siirrät kilpesi siihen ajoneuvoon millä milloinkin liikut, käsittääkseni tuo toimii sveitsissä (?) siten että myös perheenjäsenet voivat ajaa kyseistä ajoneuvoa mikäli itse olet mukana, ei muuten

- vakuutusmaksu määräytyy sen ajoneuvon, auto TAI prätkä - molemmat ovat mahdollisia, mukaan jossa kallein vakuutusmaksu

jos jollain jotain tietoa josko asiaa on jossain käsitelty tms. niin kerro tietosi ja/tai mahdollinen linkki

moista asiaa ajamaan löytynee varmasti suhthelposti melkoinen joukko harrastelijaryhmittymiä joita asia koskee kunhan jostain löytyisi se "joku" joka tekisi asialle jotain ....

- stiba
tallennettu
-Teme-
Jr. Member
**
Viestejä: 44


« Vastaus #1 : 17 Tammikuu 2015, 13:33:53 »

En tiedä että onko Suomessa ajettu tuollaista ajatusta, mutta onhan noita maailmalla eri variaatioin käytössä.
Esim. Dubaissa ostat itsellesi rekisterinumeron, mitä lyhyempi - sitä kalliimpi, sitten käytät sitä samaa rekkaritunnusta jokaisessa ajoneuvossasi. Jokaiseen ajoneuvossa on luonnollisesti oma rinnakkaiskilpi. Autoa vaiheessa kilpi irti, uuteen autoon kiinni ja matkaan.
tallennettu
jsantala
Full Member
***
Viestejä: 79


kWsaki.com


« Vastaus #2 : 18 Tammikuu 2015, 08:20:22 »

Hankaloittaa viranomaisten toimintaa, automaattisia nopeusvalvontakameroita, tulevia tietulleja, ajoneuvoverojen maksujen tarkistuksia, ym. Ei siis tule tapahtumaan kyllä tuommoinen homma tässä yhä lisääntyvässä valvontailmapiirissä.
tallennettu

GPX750R sähköistysprojekti yms. http://kWsaki.com
motomatti
Sr. Member
****
Viestejä: 184


« Vastaus #3 : 18 Tammikuu 2015, 21:07:51 »

Nämä asiat tulevat aika-ajoin esiin. Noin viisitoista vuotta koitettiin hieman isommalla porukalla ajaa vakuutusasiaa samaan viisiin että vakuutus olisi henkilökohtainen ja menisi kalliimman ajoneuvon vakuutuksen mukaan. Asia jopa kiinnosti joitakin vakuutusyhtiöitä mutta kokonaisuudessaan ei sitä muutosta tullut. Muita muutoksia tuli kyllä kuten teho-paino-suhteen mukainen vakuutushinnoittelu. Joka ainakin meikäläisen kohdalla laski hintoja ja yhden pyörän omistajille tuli mahdolliseksi kesähintapainotteinen ympärivuotinen vakuutus.
Kilvestäkin oli jotain mutta silloin katsottiin demokraattisessa ympäristössä että moinen tehostekilpi on vain pienellä henkisellä pippelillä varustettujen henkilöiden märkä uni.
tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« Vastaus #4 : 19 Tammikuu 2015, 13:42:18 »

Viime vuosituhannella keskusteltiin tällaisesta vaihtoehdosta viranomaisten kanssa, silloin (kuten nykyäänkin) ajoneuvojen koko rekisteröinti- ja veromalli pitäisi miettiä alusta asti uusiksi jos täällaiseen lähdettäisiin. Ei kiinnosta muutaman harrastajan tarpeen perusteella.
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
toinendaimleri
Newbie
*
Viestejä: 2


« Vastaus #5 : 25 Tammikuu 2015, 23:21:15 »

tiedoksi myös muille

selvitin asiaa, suomen lainsäädäntö ei taivu moiseen

suomessa on ajoneuvokohtainen vakuutus, on olemassa lukuisia sellaisia korvauksiin yms vaikuttavia seikkoja joita ei pystyttäisi korvaamaan henkilökohtaisista vakuutuksista. helppona esim. jos varaton ja ilman vakuutusta oleva henkilö aiheuttaa vahingon niin korvaukset jäisivät saamatta, vastaavasti moisessa tilanteessa nykyjärjestelmä kääntää korvauksen liikennevakuutuksen piiriin

eli alkuperäinen kysymys/ajatus ei ole mahdollista

tallennettu
motomatti
Sr. Member
****
Viestejä: 184


« Vastaus #6 : 28 Tammikuu 2015, 09:56:52 »

Lainaus
selvitin asiaa, suomen lainsäädäntö ei taivu moiseen

Tämähän ei ole este vaan hidaste.
Lainsäädäntöä on muutettu ennenkin.
Yleensä on luotava suotuisa ilmapiiri esityksen perille menoksi, virkamieskuntaan vaikuttaminen, julkinen ja mielellään laaja tiedotus/painostus poliitikkojen suuntaan, oma perusteellinen pohjatyö esivalmisteltuine lakiteksteineen, kansalaisalotteen perustaminen, näkyvät mielenosoitukset, jopa maan hallituksen ja eduskunnan tietoliikenteen lamauttaminen määräajaksi, ym menetelmiä. Käytännössä valmistelevia, tiedotukseen ja painostukseen perustuvia ja jopa huomion herättäminen haitanteon avulla. Kaikkia näitä menetelmiä on käytettävissä tilanteen mukaan ja lakeja ja asetuksia on saatu muutetuksi niin halutessa.

Asioiden hoitaminen vain vaatii sen että epäkohta on riittävän merkittävä ja selkeä että perusteluja asian muuttamiseksi on mahdollista tehdä. Vaatii runsaasti taustatyötä (tekijöitä vähän ja nekin vapaaehtoisia) ja kontakteja (joita onneksi on) asioiden eteenpäin viemiseksi.

Se että onko asia tarpeeksi tärkeä kohderyhmän mielestä on ratkaisevaa, miten asiaa tullaan edistämään ja resursseja siihen sitomaan.

On sinänsä valitettavaa että suuri yleisö ei tiedä tai ei usko että asioita on jo muutettu ja "koneisto" siihen on olemassa mutta sen resurssit ovat enemmänkin projektiluontoiseen toimintaan taipuvaisia.

tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto