Liikennekäytöstä poista ja vakuutus?

(1/3) > >>

antzakin:
Moi,
Nyt kun moottoripyörän saa poistaa liikennekäytöstä (marraskuun 2015 alusta) tuli mielenkiintoinen asia esille:
Vakuutusyhtiö OP-Pohjola vaatii edelleen liikennevakuutuksen! Ei auttanut vaikka selitin että ko HD on chopattavana ja uudelleen rakennuksen alla seuraavat noin 2 vuotta (kun ei oo kiire)
Itse ajattelin että kun ei ole liikennekelpoisessa kunnossa niin vapaaehtoinen vakuutus riittäisi, siis palo ja varkaus esim.

Onko ajatuksia tai aikooko/voiko MMAF tehdä asialle jotain?
Jäsenistö: Ajatuksia tai koemuksia ko asiasta?
Terveisin
Antsa

motomatti:
Pohjantähdestä sanottiin (Naisvirkailjan selvitys kysymykseeni.) että pakollisen liikennevakuutuksen seisonta-ajallisen vakuutuksen seisonta-aikailmoitusta ei enää tarvita vaan pitää tehdä ilmoitus Trafille liikennekäytöstä poistosta netissä. (4€) Liikennevakuutusmaksua ei mene siltä ajalta kunnes taas tehdään ilmoitus liikennekäyttöön ottamisesta. (4€) Rekisterikilpi saa olla liikenteestäpoiston ajan paikoillaan. Liikennekäytöstäpoistotieto tulee vakuutusyhtiölle Trafista ja aika hyvitetään vakuutusmaksussa. Tieto liikennekäytöstä poistosta on myös poliisin käytössä.

Ympärivuotisista vakuutuksista en kysynyt.

kuula:
Onko nyt niin että kun mulla on tällähetkellä yksi runko papereineen kilvissä ja seinsontaan ilmoitettuna että joudun sen ilmoittamaan jatkossa liikennekäytöstä poistetuksi?

motomatti:
Lainaus

Onko nyt niin että kun mulla on tällähetkellä yksi runko papereineen kilvissä ja seisontaan ilmoitettuna että joudun sen ilmoittamaan jatkossa liikennekäytöstä poistetuksi?

Pohjantähdessä käytyäni jäi sellainen kuva että jos seisontailmoitus on tehty ennnen marraskuun alkua on se voimassa perinteiseen tapaan vielä sen kerran. Sen jälkeen homma muuttuu. Kannattanee kysyä omasta vakuutusyhtiöstäsi mikä heillä on käytäntönä vakuutuksen hinnasta liikennekäytöstä poiston aikana ja onko mitkäkin osat mahdollisista vapaaehtoisista vakuutuksista silloin voimassa. Olisi ikävää jos pyörä(t) menisi pois seisonnasta omia aikojaan.....

http://www.smoto.fi/?p=2717

Lainaus Trafin sivulta:
Lainaus

Liikennekäytöstäpoisto laajenee koskemaan kaikkia ajoneuvoja.

Eduskunnan hyväksymän lakiuudistuksen mukaan liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto laajenevat koskemaan kaikkia ajoneuvoja marraskuusta 2015 alkaen.

Kaksipyöräiset ja muut ajoneuvot voi siis tulevaisuudessa tarpeen vaatiessa ottaa pois liikenteestä, kuten autot tällä hetkellä. Moottoripyöristä, mopoista tai muista ajoneuvoista ei myöskään enää tarvitse palauttaa kilpiä. Mahdollisista vaikutuksista vakuutukseen kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisteri-ilmoitukset/liikennekaytostapoisto

Vakuutusyhtiö If on taasen toista mieltä:
Lainaus

Moottoripyörän poistaminen liikennekäytöstä

​Moottoripyörä poistetaan liikennekäytöstä ajoneuvorekisterissä vain poikkeustilanteissa, esimerkiksi jos pyörä on vaurioitunut, anastettu tai sen käyttö on muuten estynyt yli vuoden ajaksi. Liikennekäytöstä poiston yhteydessä pyörän kilvet on palautettava. If saa tiedon poistosta suoraan Trafilta, ja vakuutuksesi päättyvät.

Kun pyöräsi ei ole käytössä ajokauden ulkopuolella, sitä ei tarvitse poistaa liikennekäytöstä. Jos sinulla on seisonta-ajallinen vakuutus, ilmoita kuitenkin Ifille, kun otat pyörän pois liikenteestä ja uudestaan käyttöön. Ilmoitamme tiedot ajoneuvorekisteriin. Vakuutusmaksusta saat hyvitystä, jos pyöräsi on pois käytöstä yhtäjaksoisesti vähintään 30 vuorokautta. Poiston aikana kaskovakuutuksen törmäysturva ei ole voimassa ja moottoripyörän käyttäminen on kielletty.

Jos pyörälläsi on vuodenaikahinnoiteltu vakuutus, sinun ei tarvitse ilmoittaa milloin käytät pyörääsi tai milloin se on pois liikenteestä. Vakuutusturvasi on voimassa koko ajan, eikä maksusta hyvitetä käyttämättömyysajalta.

https://www.if.fi/web/fi/henkiloasiakkaat/vakuutuksemme/moottoripyoravakuutus/pages/esittely.aspx

motomatti:
Motouutiset on informoinut aiheesta näin: http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/2995/Moottoripy%C3%B6r%C3%A4n-k%C3%A4yt%C3%B6st%C3%A4poisto-jatkossa-ilman-kilpien-palautusta;-s%C3%A4hk%C3%B6iset-rekister%C3%B6intipalvelut-laajenevat.htm?ref=newest

Vakuutusyhtiöstä siis kannattaa kysyä kumpi tapa, seisontavakuutus vai väliaikainen rekisteristä liikennekäytöstä poisto, on mahdollinen tai tulee halvemmaksi.

Jonkinlaista haparointia näyttää asian tiimolta olevan. Ajan kanssa varmaan selviää......

Edit: korjailin terminologiaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu