oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
10 Toukokuu 2024, 00:11:01 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Etsitkö wanhoja artikkeleita ja juttuja? Ne löytyvät osoitteesta [url]http://www.mmaf.fi/arkisto2006.html [/url]
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kysely  (Luettu 36265 kertaa)
PowCoa
Jr. Member
**
Viestejä: 10



« : 26 Huhtikuu 2010, 22:14:01 »

Morjens kaikille.

Ajattelin tänne foorumille laittaa pieni muotoisen kyselyn pulveri/jauhemaalauksesta, kummin nyt sitä kukin haluaa kutsua. Olen ammatiltani pintakäsittelijä ja tehnyt jonku vuoden jauhemaalaus hommia. Ja olen tuossa miettinyt omaa yritystä jossa mahdollisuus olisi saada erikoisemmilla jauhemaalin sävyillä maalatuksi, tietenkin perusvärien lisäksi. Kun omien kokemuksien perusteella ei isommat teollisuusmaalamot ole välttämättä niin innokkaita tilaamaan muutaman osan tähden mitään erikoista sävyä.

Eli kysymykseni onkin että onko porukka miten kiinnostunut maalauttamaan erikoisemmilla sävyillä runkoja,osia,vanteita ym. Jauhemaalejahan on tarjolla erilaisia helmiäisiä, metallinhohto, illuusio värejä sekä kromia ja lakkoja erilaisilla metallihileillä. Myös kuumuuden kestäviä sävyjä on muutamia? Eli kestävää pintaa,ruostesuojaa unohtamatta tietenkään näyttävää pintaa.

Esimerkki kuva liitteessä,työstä en voi ottaa kunniaa mutta antaa jotain käsitystä asiasta mitä on saatavilla.

Kevättä kaikille
Terv.PowCoa


* album_pic208.jpg (67.16 kilotavua, 600x450 - tarkasteltu 2378 kertaa.)
tallennettu

Köyhälle kallista, muille normaali hintainen:)
Röpöttäjä
Full Member
***
Viestejä: 94


« Vastaus #1 : 27 Huhtikuu 2010, 13:22:26 »

Tottakai ollaan. Hinta tietysti ratkaisee ja laatu.
Oma omavalmistesopperiprojekti on etenemässä. Pääosat on hankittu ja koekasaus alkamassa. Haetaan vaikka pankista lainaa sen valmiiksi saattamiseksi. Tätä on säästetty niin pitkään ja hartaasti ja rasvaisia unia nähty että se kyllä tehdään ja mahdollisimman omasta mielestä hienoksi. joten tärkeä pointti on yksilöllinen väritys.
tallennettu
Lurjus79
Full Member
***
Viestejä: 87


« Vastaus #2 : 27 Huhtikuu 2010, 20:09:20 »

Juu, ainakin vanteiden maalausta olis tarjolla
tallennettu
PowCoa
Jr. Member
**
Viestejä: 10



« Vastaus #3 : 27 Huhtikuu 2010, 20:52:52 »

Hintaanhan vaikuttaa että millaisen pohjatyön osa(t) vaatii vai tuleeko esim. valmiiksi puhallettuna.
Toinen asia että mikä väri, erikoisemmat sävyt hieman kalliimpia ja hintaan vaikuttaa paljon että vaatiiko väri useamman maalaus/uunitus kerran esim,läpikuultavat vaatii pohjaksi hopean tai kromin ja jos vielä päälle lakka niin kolme kerros maalaus tulee tottakai kalliimmaksi kuin yks kerros perusvärillä ja eihän kukaan niitä kumminkaan puoli ilmaiseksi kehtaa tehdä.

Olen miettinyt että hommaisin sellaisen ihan hyvän kokoisen kaapin lasikuula puhallusta varten, mutta että isommat esim,rungon jos haluaa hiekkapuhaltaa niin sitten käyttää isommassa puhaltamossa. Mutta rungon vanhan maalin kemiallinen poisto ja rautafosvatointi pesu tosin onnistuu jos joku ei ole hiekkapuhalluksen kannattaja ja sehän kanssa vaikuttaa tietenkin lopulliseen hintaan.

Ja laatuunhan pitää aina panostaa, sellaiset pajat pitäis lopettaa joka päästää asiakkaalle huono laatuista työnjälkeä. Itse en ainakaan kehtais luovuttaa asiakkaalle työtä johon ei ole itse täysin tyytyväinen.


PowCoa
tallennettu

Köyhälle kallista, muille normaali hintainen:)
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #4 : 28 Huhtikuu 2010, 08:36:09 »

Täytyy toivottaa tsemppiä kenelle tahansa joka näinä aikoina uuden liikeyrityksen perustaa. Asiakkaita tällaisille erikoiskäsittelyille voi joutua hiukan hakemaan eikä tällainen netissä tehty kysely anna kovinkaan luotettavaa pohjaa kannattavuuslaskelmille. Kaikkihan niitä värejä haluaa mutta sitten kun tulee tosipaikka niin voi olla että ihan jonoksi asti ei porukkaa ole.

Itseäni tietysti kiinnostaa märkämaalia kestävämpi pulveri, tavallisten teollisuusmaalaamoiden hinnat ovat karanneet käsistä täällä pääkaupunkiseudulla eikä sieltä tahdo saada kuin sitä perusmustaa. Aina ei ihan sitäkään, on joskus tullut saatua jotain "valmetinmustaa" joka on lähinnä harmaata.
tallennettu
PowCoa
Jr. Member
**
Viestejä: 10



« Vastaus #5 : 28 Huhtikuu 2010, 09:44:26 »

Olet Hemuli oikeassa että ajat eivät ole mitään parhaita. Nämä kyselyt ei olekaan kuin pientä tiedustelua,että en näiden pohjalta lähtis ihan tuosta vaan yritystä pystyyn laittamaan. Ja eri harrastelijoiden ryhmä asiakkaina on pieni osa vaikka kaikenlainen rakentelu on kasvanut pikku hiljaa täällä suomenkin puolella.
Maalauksia kyllä rupean tekemään mutta että missä mittakaavassa, suurin osa laitteista jo löytyy koska hommasin ne omiin käyttötarkoituksiin. Mut aika näyttää miten käy.
tallennettu

Köyhälle kallista, muille normaali hintainen:)
MECH
Jr. Member
**
Viestejä: 32


« Vastaus #6 : 28 Huhtikuu 2010, 18:44:56 »

Hinta / laatuhan sen ratkaisee...

Hyvin tehdystä (kyykkypyörän) rungon hiekkapuhalluksesta ja maalauksesta uskaltaa itse maksaa juuri ja juuri 150€, svingistä 50€ ja vanteista 100€. Olettaen tietysti että tulppaan kierteet ja teen laakerisuojat itse. Ja väri on kaikissa sama.

Hyvin tehty = tasainen pinta, ei maalaamattomia kohtia, ei näkyviä virheitä.

Jos vastaaviin hintoihin pääsee niin että sisältävät kaikki pohjatyöt, niin sanoisin että sitten olisi jo halpaa.

Mutta jos hinnat kauheasti tuosta olisivat isommat, niin aika monella harrastajalla menee kotona epoxien kanssa lotraamiseksi, kun haluavat säästää.

Oletko läpinäkyviä pulvereita kokeillut?
tallennettu
PowCoa
Jr. Member
**
Viestejä: 10



« Vastaus #7 : 28 Huhtikuu 2010, 20:56:19 »

Läpinäkuultavaa pulveria olen kokeillut vain sen verran pieneen putken pätkään ja pieneen levyn pintaan jotta näen millaista maalata ja toimiiko se miten ja miten hyvin se tasoittuu, on ehkä hankalin väri maalata mitä jauheena on koska jos sitä kertyy hiukankaan liikaa johonkin reunaan tms kohtaan niin näkyy hieman tummempana se kohta, eli saa aika varovasti maalata.
Tuossa löysinkin koneen kätköistä viel kuvan siitä putkesta, tuossa putken yläreunassa näkyy vähän sitä kertymää tummempana mutta tuo oli aika vähäistä vielä mitä siihen levyyn tuli. Tuossa putken pätkässä on kromi maalattu pohjalle.


* DSC00020.JPG (127.86 kilotavua, 710x1039 - tarkasteltu 2116 kertaa.)
tallennettu

Köyhälle kallista, muille normaali hintainen:)
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #8 : 28 Huhtikuu 2010, 22:07:57 »

...rungon hiekkapuhalluksesta ja maalauksesta uskaltaa itse maksaa juuri ja juuri 150€...

Kyllähän sitä tuon hinnan maksaisi itsekin, varsinkin jos puhallus kuuluu hintaan. Mutta kun täällä toi homma on lähtenyt ihan lapasesta - olen käyttänyt samaa Helsinkiläistä maalaamoa ihan sen takia että heillä laatu on tasaisinta. Ei välttämättä parasta mutta tietääpähän aina mitä saa, ei ole yllätyksiä tullut (sen valmetinmustan lisäksi). Maalautustahti on ollut suurinpiirtein runko/vuosi ja jotain pikkuhilpettä siinä samalla - ensimmäisen rungon maalautin markka-aikaan 400 mk. Seuraava olikin jo euroissa satasen, nyt vajaa kymmenen vuotta myöhemmin yhden rungon maalaus perusmustaksi on jo vähintään 350 euroa. Ei enää repeä harrastajan lompakosta tuollaisia summia hommasta johon ei todellakaan mene niin paljon aikaa että hinta olisi perusteltu.
tallennettu
PowCoa
Jr. Member
**
Viestejä: 10



« Vastaus #9 : 29 Huhtikuu 2010, 16:42:50 »

Onhan tuo aikamoinen hinta jos runko perusmustaksi alkaa olla 350euron luokkaa.
tallennettu

Köyhälle kallista, muille normaali hintainen:)
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #10 : 29 Huhtikuu 2010, 21:40:10 »

Niinpä, varsinkin kun sama homma onnistuu maakunnissa muutamalla kympillä jos linjalla sattuu olemaan samaan aikaan samaa väriä...
tallennettu
KvL
Jr. Member
**
Viestejä: 16


« Vastaus #11 : 30 Huhtikuu 2010, 00:03:45 »

Niinpä, varsinkin kun sama homma onnistuu maakunnissa muutamalla kympillä jos linjalla sattuu olemaan samaan aikaan samaa väriä...

Jeps, ei tarttenut mennä kuin Tuusulaan asti niin valmiiksi puhallettu runko ja joku viitisen pienempää palikkaa teki 80€. Jollain mustan sävyllä millä hoidettiin ne "oikeat" työt.
tallennettu
streetbob07
Jr. Member
**
Viestejä: 24



« Vastaus #12 : 06 Toukokuu 2010, 11:14:29 »

kenellä käytit tuusulassa
tallennettu
KvL
Jr. Member
**
Viestejä: 16


« Vastaus #13 : 06 Toukokuu 2010, 12:08:43 »

kenellä käytit tuusulassa

Jetlex niminen pulju. Kellokoskella tarkemmin.
tallennettu
teemu
Sr. Member
****
Viestejä: 189


kyllä sillä vielä joskus ajetaan


« Vastaus #14 : 08 Toukokuu 2010, 11:45:25 »

nyt vajaa kymmenen vuotta myöhemmin yhden rungon maalaus perusmustaksi on jo vähintään 350 euroa. Ei enää repeä harrastajan lompakosta tuollaisia summia hommasta johon ei todellakaan mene niin paljon aikaa että hinta olisi perusteltu.

Jo on hinnat kohillaan jos 350e rungosta joutuu pulittamaan.
Täällä tollanen duuni on murto-osan tosta hinnasta.
Ei ees kehtaa julkisella foorumilla sellaisista hinnoista huudella...
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto