oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
08 Toukokuu 2024, 15:03:16 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Haluatko sinä, kerhosi tai yrityksesi tukea MMAF:n toimintaa? Liity MMAF:n kannatusjäseneksi
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: fxr perälevitys. TIETOJA???  (Luettu 11765 kertaa)
analdo
Newbie
*
Viestejä: 7


« : 18 Helmikuu 2009, 23:04:35 »

juu tilasin itelleni juuri fxrs -88vm harriksen jenkkilästä ja oon suunnitellut vähän millaista siitä pitäis alkaa nakertaan.. tarkoitus olis madaltaa se ja laittaa siihen upside down keula ja leveempi takapyörä.. keulassa ei hirveästi ongelmia luulis syntyvän, mutta tuo peränlevitys vähän askarruttaa..

Kysymys: jos ei halua tehdä siitä jäykkäperää vaan haluaa sen swingin leveemmäksi, niin mikä on paras tapa toimia? ostaako valmis swingi ja mistä? miten levittämisessä toimia noinniinku toisiovetoakin ja jarrua ajatellen? 240 olis tavoiteltava koko.. jos jollain on vastaavanlainen projekti edessä tahi takana niin arvostaisin neuvoja.. mäntsälän jepjepis on fxr 260 perällä, niin tarvii ehkä siellä lähteä käymään katsomassa miten minua viisaammat on asian hoitanut..

neuvoista kiitän ja varoitukset lupaan ottaa tosissani
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #1 : 20 Helmikuu 2009, 10:21:01 »

Jos on pakko pilata pyörä ylileveällä perällä niin älä nyt FXR:ää raiskaa Surullinen ...

FXR:n levittäminen ei ole ihan pulttaa-kiinni hommaa, siinä kun rajoituksia asettaa toisiinsa pultattu kone/laatikkopaketti ja niiden kumiripustus runkoon. Periaatteessa jos haluaa saada renkaan keskelle runkoa niin pitää siirtää sekä moottori että laatikko sivuun. Ja jos haluat saada noinkin leveän takakumin niin sitten menee jo runkokin tekniikkapaketin takakiinnikkeen osalta uusiksi.

FXR:ään saa kohtuuvaivalla mahtumaan 180/55x18 kumin 18x5,5 vanteella ilman että tarvitsee puuttua koneen ja laatikon sijaintiin.

Täytyy kuitenkin muistaa että kumiripustusmekanismi antaa hommaan vähän lisähaastetta. Eli lähdetään ihan perusteista liikkeelle. Kumiripusteisten Harrikoiden rakenne koostuu kahdesta pääkomponentista; runko/keulapaketista ja kone/laatikko/takahaarukkakokonaisuudesta. Nämä kaksi komponenttia ovat sitten kiinni toisissaa kumiripustusten ja reaktiotankojen välityksellä. Reaktiotangot ovat estämässä sivuttaissuuntaista liikettä - FXR/FLHT -runkoisissa niitä on kaksi, Dynassa ainoastaan yksi. Nyt jos takarengas joudutaan asentamaan vähänkään sivuun tai vinoon, seuraa siitä mielenkiintoisia tilanteita moottoritienopeuksissa kun takarengas pyrkii eri suuntaan kuin eturengas. Softailissa tai jossain muussa pyörässä jossa tekniikkapaketti on kiinteästi rungossa tämä ei tuota ongelmia mutta kumiripusteisissa kun vauhti kasvaa tarpeeksi lähtee koko paketti woblaamaan. Kokemusta on kun Electraan haettiin oikeita säätöjä 180 kumille.

Toissa talvena rakensin Electran rungosta jäykkäperäisen chopperin 205 autonrenkaalla, siinä siirsin tekniikkapakettia sivuun mutta se olikin helppo homma koska takahaarukkaa ei enää tullut sinne väliin. Riitti kun sorvasi sopivan kokoiset alumiinispacerit joilla takapää saatiin haluttuun asemaan ja eteen sitten tein kokonaan uuden kiinnikelevyn tarvittavalla offsetilla.

Eli lyhyesti, jos välttämättä haluat leveäperäisen pyörän niin tee se jostain muusta kuin kumiripusteisesta HD:sta.
tallennettu
analdo
Newbie
*
Viestejä: 7


« Vastaus #2 : 20 Helmikuu 2009, 17:24:37 »

joo oon täs alkanut funtsiin, ku kaveriltakin kyselin niin se kehu fxr:n parhaimmaks H-D:n malliks ajettavuudelta.. taidan luottaa sun sanaan ja alkaa miettiin sitä 180 pyörää siihen taakse.. oli vaan niin terävä visio päässä siitä leveestä perästä.. panostan sitten siihen menopuoleen enemmän. oon ihan pähkinöinä siitä fillarista ja kun se saapuu niin en poistu tallilta kertaakaan ennen kuin se on valmis..
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto