oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
10 Toukokuu 2024, 00:30:53 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Haluatko sinä, kerhosi tai yrityksesi tukea MMAF:n toimintaa? Liity MMAF:n kannatusjäseneksi
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tuontiotteessa väärä rekisteröinti päivä  (Luettu 20460 kertaa)
Varaani
Newbie
*
Viestejä: 8


« : 07 Tammikuu 2008, 21:51:27 »

Tuolla aikaisemmin kyselinkin ratamoton kilpiin saamista mutta hylkäsin sen peltäten hommaa hankalaksi. Hommasin sitten Saksasta moton (vm. 2004), joka nyt pitäisi sitten saada ajoon. Ongelma onkin seuraava:

Rekisteriotteessa seisoo rekisteröinti päivän kohdalla 1971. No ei muuta, kuin rohkeasti konttorille kysymään, että miten on.... Vastaus ympäri pyöreä juu paperit riittä katsastukseen mutta lisäselvitystä tarvitaan. Kukaan ei vain osannut sanoa mitä selvitystä.

Osaisikohan, joku täältä viisaana sanoa miten voin todentaa pyörän rekisteröinti päiväksi jonkun muun, kuin mitä saksan otteessa lukee ? Odottelen vastausta saksasta KBA:lta, epäilyttä vain, että eihän heillä mitään muuta tietoa pyörästä ole, kuin sen saksalaiset rekisteröintiotteet. Aken vastaus asiaan oli linkki KBA:n sivuille ja ihmettely josko he osaisivat auttaa.

Yritänkö kiltisti etsiä lisäselvityksiä vai pitääkö aloittaa tullaus ja katsastus kunnes joku huomaa virheen ja alkaa sitä selvittämään...

Että näin saas nähdä ajellaanko suvena ollenkaan......
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #1 : 07 Tammikuu 2008, 21:54:06 »

Vähän haiskahtaa... Että tarkkuudestaan tunnetuilla saksalaisilla olisi "lipsahtanut" väärä vuosimalli papereihin? Täsmääkö muut tiedot kuten esim. runkonumero?

Itse en veisi tuollaista pyörää lähellekään tullia tai katsastuskonttoria ennen kuin paperit on selvät.
tallennettu
teemu
Sr. Member
****
Viestejä: 189


kyllä sillä vielä joskus ajetaan


« Vastaus #2 : 07 Tammikuu 2008, 22:13:03 »

ei tollasia mokia luulis sattuvan,että vuosimalli heittää vain 33vuotta!
kuten hemuli jo kysyi niin täsmääkö muu ote pyörään?eli täsmääkö kaikki muu paitsi vuosimalli?se taitaa olla nyt tärkein asia.
ettei vaan pahimmassa tapauksessa ole myyty pyörää toisen papereilla Huh
toivotaan,ettei ole.
pystytäänkö kyseisellä otteella todistamaan sen,että sinun husky 04 on ollut saksassa sillä otteella ajossa.??
jos muuten kaikki täsmää niin kyseessä on jokin kömmähdys. nehän on korjattavissa.

kiltisti vaan etsit lisäselvityksiä..ja onneksi suveen on aikaa
tallennettu
Varaani
Newbie
*
Viestejä: 8


« Vastaus #3 : 07 Tammikuu 2008, 22:20:17 »

Jeps eli sain pyörän mukana paperit ensimmäisestä omistajasta lähtien (omistajia kaksi). Ensimmäisessä otteessa on päivämäärät leimojen alla vuodelta 2004. Rekisteröijän syntymäpäivä on 1971. Seuraavassa paperissa leimauspäivä keväällä 2007 mutta rekisteröintipäivä sama, kuin ensimmäisen otteen kaverin syntymäpäivä..... Huh

Lisäksi mukana tuli coc-todistus missä vuosi 2003. Kaikissa näissä kolmessa paperissa täsmää runkonumerot rungon kanssa. tai tulla jokunen katsastus todistuskin.

Sehän se tässä asiaa vaikeuttaa, kun otteissa on e-hyväksynnät mukana, ja ei tainnu vielä -71 olla pahemmin käytössä Iskee silmää Muuten olisi lähes sama vaikka menisikin "vähän" vanhempana kilpiin.

Juurikin näiden epäselvyyksien takia tullausta eikä katsastusta ole uskaltanut aloittaa. Onneksi heitti vähän tuota lunta niin pahin kevään pelko unohtuu Iskee silmää
tallennettu
teemu
Sr. Member
****
Viestejä: 189


kyllä sillä vielä joskus ajetaan


« Vastaus #4 : 07 Tammikuu 2008, 22:30:26 »

kaikki muuthan siis täsmää.hyvä homma!!

selvä erehdys ,että hepun syntymä aika joutunut otteeseen Huh!

kyllä tollasella todiste nivaskalla pitäisi jo kyseinen asia selvitä! eli pyörä on kaikkea muuta kuin vm.71 ja noilla sun lapuilla se jo selviää Pyörittää silmiään

odota jos ne saksasta vastaa,että miten tollanen on mahdollista ja sitten vaan tullaukseen jne.
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #5 : 07 Tammikuu 2008, 22:38:28 »

No jos se noin on niin eihän siinä mitään. Tuli vaan mieleen että jos se on tosiaan 2004 pyörä -71 papereilla niin siitä olisi voinut olla jo poliisikin kiinnostunut - kuulostaa äkkiä aika hämyhommilta.

Mutta jos kerran on samasta pyörästä ote missä on myös oikeat tiedot ja siitä pystytään näyttämään toteen että sikäläliselle katsastusfyhrerille on tullut pikku kirjoitusvirhe niin ei muuta kuin leimalle. Ja eihän ne tullissakaan tee mitään muuta kuin pistävät veropäätöksen vireille, tullausta ei tarvitse tehdä kun laite on kerran EU-alueelta tuotu.
tallennettu
Varaani
Newbie
*
Viestejä: 8


« Vastaus #6 : 08 Tammikuu 2008, 07:21:31 »


Mutta jos kerran on samasta pyörästä ote missä on myös oikeat tiedot ja siitä pystytään näyttämään toteen että sikäläliselle katsastusfyhrerille on tullut pikku kirjoitusvirhe niin ei muuta kuin leimalle. Ja eihän ne tullissakaan tee mitään muuta kuin pistävät veropäätöksen vireille, tullausta ei tarvitse tehdä kun laite on kerran EU-alueelta tuotu.

Niinpä, näin itsekkin ajattelin asian olevan. mutta eipäs kotimaiselle katsastusfyhrerille kelvannutkaan. Lisäselvitystä pitäisi antaa, ei vaan keksinyt mikä olisi hyvä ja oikea selvitys. Ehkäpä asia ratkeaisi menemällä toiselle konttorille.

Niin ja juu tarkoitin siis verotuksen aloittamista en tullausta (käsi ylhäällä virheen merkiksi) Hymyilee
tallennettu
Hannu Virta
Smoton sekatyömies
Uutislähteet
*****
Viestejä: 24


-hanski-


WWW
« Vastaus #7 : 08 Tammikuu 2008, 08:22:05 »

Pirauttaisitko soittaen, voisin kirjoittaa SMOTOn lehteen pikku-uutisen "byrokratian kukkasia" osastolle.
Olisi myös yksi vinkki jolla asiaa voisi edistää.
Hanski
0400-956355
tallennettu

Aoccdrnig to a rscheearch at an uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers are, the olny iprmoetnt tihng is taht frist and lsat ltteer isat therghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it. Tihs is bcuseae we do not raed ervey lteter by itslef but thewrod as wlohe.
JiiS
Newbie
*
Viestejä: 1


« Vastaus #8 : 09 Tammikuu 2008, 21:03:15 »

Ostin jenkeistä tuodun kolaripyörän,pyörä on nyt tullattu ja veropäätös haettu+saatu!
Kävin katsastuskonttorilla kysymässä käytännön asiota projektista ja näytin samalla pyörän papereita, jenkeistä ei ole muuta lappua kuin vakuutusyhtiön lunastuspaperi missä on ensimmäinen rekisteröintivuosi -84 ei päivää ollenkaan!
Sanoivat ei riitä, pitää olla myös päivä ja kuukausi!
Tulli oli laittanut omiin papereihinsa päiväksi 31.12.1984
Soitin myyjälle (suomalainen firma) sanoivat ettei Kalifornia tunne sellaista kuin rekistöröintipäivä, ainoastaan vuosi!
Sain k-asemalta jenkkiläisen nettiosoitteen mistä voi tilata ajoneuvon historian maksua vastaan ja ne paperit kelpaa Suomen viranomaisille, nyt odotellaan papereita!
Täs ositteet
www.carfax.com
www.autocheck.com Huh
tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #9 : 09 Tammikuu 2008, 21:07:46 »

Mitä lie höpötyksiä karsastaja lie miettinyt. On jenkkipyöriä täällä leimattu iät ajat, käyttöönottopäiväksi merkitään 00.00.1984. Verotuksessa käyttävät vuoden viimeistä päivää, mutta se on eri asia kuin rekisteröinti ja katsastus.

Tällaisia juttuja kun tarpeeksi lukee, ei tee mieli suositella kellekään katsastuskonttorille menoa muutoin kuin äärimmäisen pakon edessä. Vihainen

tallennettu

Varaani
Newbie
*
Viestejä: 8


« Vastaus #10 : 10 Tammikuu 2008, 14:43:26 »

Tuollainen jenkkilän tyylinen paperi olisi nyt poikaa vaikka maksaiskin jotain.
Saksasta tuli viranomaisilta meili missä pyydeltiin rahaa huima summa 10,20. Minun, eikä tähän hätään tarjolla olleiden saksankieltä edes vähän hallitsevien ystävien avulla, ei aivan täysin auennut mitä he tuolla summalla lähettävät.
No nyt on maksettu ja odotetaan josko, joku auttava paperi tulisi.

Soittelin myöskin yhdelle konttorille asian tiimoilta. Ihmettely oli taas suurta. Mitään varmaa vastausta ei taaskaan saatu aikaan. Ainoa paperi mistä löytyi tuo maaginen EZ päivämäärä oli saksassa tehtyissä katsastus papereista ja niissä oli vuosi 2004. Sovittiin, että odottelen papereita saksasta josko sieltä tulisi jotain apua. Jos ei niin sitten yritetään muita keinoja. Asenne oli kyllä ihan asiallinen eli siitä ei voi ainankaan syyttää.

Soittelin myös maahantuojalle ja tiedustelin pystyisivätkö he tietokannoista tarkastelemaan runkonumeron perusteella milloin mopo ensimmäisen kerran rekisteröity. Näin voi ainankin katsastusmiehen mukaan tehdä autopuolella. Ei kuulemma onnistu pyörä puolella maahantuojan mukaan. Hetken asiaa ihmeteltyämme ja maahantuojan penkoessaan tietojaan kävikin ilmi, että kyseisen pyörän runkonumerossata ilmenee jo rekisteröinti vuosi suoraan (joku eu-runkonumero Huh)......Mikä on niin kuin pitikin tässä tapuksessa 2004.

Ei tässä varmaan auta, kuin odotella ensi viikolle papereita saksasta ja sitten konttorille katsastusta aloittamaan, oli lisäselvityksiä tai ei.

Tälläistä tällä erää ehkä se vielä tästä joksikin muuttuu toivottavasti iloksi.......
tallennettu
Varaani
Newbie
*
Viestejä: 8


« Vastaus #11 : 22 Tammikuu 2008, 09:41:05 »

No niin..... asia ei juurikaan edennyt muuten kuin, että saksasta saapui eilen kyselyyni vastaus. Olemattomalla kielitaidolla ja käännösohjelman avulla sain paperista selville, että mopo on rekisteröity ensimmäisen kerran 1971. Tämä vastaus oli tietysti odotettavissakin.

Löytyisikö täältä ketään kielitaitoista kuka voisi hieman tarkemmin selventää mitä kyseisessä paperissa tarkasti ottaen sanotaan.

Hommahan ei muuten ratkea, kuin aloittamalla katsastus, kunhan vain jostain saisi irroitettua aikaa siihen......
tallennettu
Varaani
Newbie
*
Viestejä: 8


« Vastaus #12 : 22 Helmikuu 2008, 17:24:54 »

No niin nyt olisi mopo katsastettu ja saatu arvottua papereihin vuosi 2004. Vielä kun saadaan veropäätös niin homma alkaa olla plakkarissa, toivottavasti.

Kiitoksia kaikille pohdintaan osallistuneille vinkeistä
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto