oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
05 Toukokuu 2024, 05:51:39 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Etsitkö wanhoja artikkeleita ja juttuja? Ne löytyvät osoitteesta [url]http://www.mmaf.fi/arkisto2006.html [/url]
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Miten menetellä muutoskat..  (Luettu 43191 kertaa)
uneasy
Jr. Member
**
Viestejä: 13


« : 07 Huhtikuu 2008, 16:28:41 »

Moro

Tampereen K1:llä alkoivat muutoskatsastuksen yhteydessä vaatia todistuksia vaihdettujen osien alkuperästä.

Miten tälläisen kanssa menetellä kun suurin osa osista käyttyinä hankittua eli ei ole kuitteja.
Esim. käytetty 21" vanne, kaverilta ostettu uusi jenkeistä uitettu risukeula etc..

Voiko katsastuksen keskeyttää ko asemalla ja vaihtaa asemaa?

Alkoivat jo höpistä rungon hitsausten röntgenistäkin....


tallennettu
seikka
Jr. Member
**
Viestejä: 20


« Vastaus #1 : 07 Huhtikuu 2008, 17:11:22 »

Joo, hommahan alkoi suorastaan lupaavasti: Klo 14 oli varattu aika muutoskatsastukselle, mutta sisään päästiin vasta klo 14.40 kun kukaan ei sitä halunnut noteerata. Parin kitkerän kommentin ja yleisen vittuuntumisen säestämänä sit löyty yks ukko. (Kävipä siinä jo joku virkailija ja pomomieskin sanomassa äijille kahvitupaan, että sillä klo 14:n asiakkaalla palaa kohta tuolla päre.) Ja kun löyty yks ukko, niin löytypä vielä pari lisäks siihen viereen viisastelemaan. Joka isäntä ihan yhtä pihalla. Sanoisivat saatana suoraan, jos ei ammattitaito ja rahkeet riitä. Kaveri kysyi ohimennen, että onko niillä usein muutoskatsastuksia vanhoihin moottoripyöriin, ni ukko tokas: "Onneks ei, ja toivottavasti ei tulekaan." No, ainakaan meidän tallilta ei tule.

Ehkäpä huippuna kommentti: "En kyllä ymmärrä miks tällaisia rakennetaan, eikä kyllä ymmärrä poliisikaan."

Kun sitten kommentoin kaverille inssin kuullen, että `ei tässä liikenneturvallisuus tunnu paljon kiinnostavan, vaan tässähän katotaan miten paljon mä oon näitä osia varastanu`, niin sitten rupes inssi edes vähän pehmenemään ja käyttäytymään jollakin lailla ihmisiksi.

Elikkä katsastus jäi kesken, kun ukot lukee varmaan hikipäässä illalla lakipykäliä ja tutkivat valokuvia. Huomenna uhkaili ilmoittavansa et miten kävi, joten katsastuksen keskeytys lienee myöhäistä?

Tähän mennessä olen aina autoni ja muut katsastanu kyseisellä asemalla, mutta varmaan arvaatte vieläkö katsastan? Perkele.

P.S. Back to the 80`s.
tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #2 : 07 Huhtikuu 2008, 17:26:24 »

Olis kiva, kun voitaisiin ylläpitää jonkinlaista luetteloa ammattitaitoisista konttoreista... Pyörittää silmiään

Katsastuksen keskeyttämistä voi käsittääkseni pyytää, mutta siitä jää merkintä tietokantaan, ja katsastus pitää suorittaa loppuun ennen kuin laitteella saa ajaa. Muistaakseni vieläpä samalla konttorilla, jossa se aloitettiinkin, mistä seuraa, että tässä tapauksessa käytettävissä on vain huonoja vaihtoehtoja. Jatkossa tietenkin moista konttoria pitää välttää kuin ruttoa konsanaan.
tallennettu

seikka
Jr. Member
**
Viestejä: 20


« Vastaus #3 : 07 Huhtikuu 2008, 17:50:15 »

Entäs mites se osien alkuperiä käsittelevä lista minkä ne tyrkkäs kouraan heti kättelyssä täytettäväksi? Siis jos mulla on jostain Teivon swapista parin promillen kännissä herätteenä vuonna 6 ostettu etuvanne niin mistä perkeleestä mä siihen muka jotain myyjän tietoja ja kuitteja kaivan? Moniko on swappikaupoilla kuitteja tarjonnu? Tai kyselly?

Se on ihan AKE:n osaluettelo-nimellä se lista, enkä ole sellaista aikasemmin nähny enkä kyllä kuullukaan kenellekään sellasta täytettäväks tarjotun.(Sain niitä muutaman mukaan sutattavaksi, sääli kun jäi tallille.) Liekö joku uus käytäntö? Eihän niihin persesilmän kokoisiin sarakkeisiin edes mahdu kovin tyhjentävää selvitystä osien alkuperästä. Hyvä kun saa mopon merkin mahtumaan.
Ja allekirjoituksen kanssa pitää vakuuttaa että annetut tiedot on oikeita. Mitä helvettiä!!? Jos sulla on pokkaa viedä varastetuista osista rakennettu fillari leimalle, niin siinä saattaa olla pokkaa valehdella myös viranomaisille.

Perkele, päivä pilalla. Pitäsköhän lähtee baariin...?
tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #4 : 07 Huhtikuu 2008, 18:33:45 »

Mee vaan paariin! Hymyilee

Se allekirjoitettava osaluettelo liittyy prosentti-showhun. Asiakkaan velvollisuus on ilmoittaa alkuperäiset ja muutetut osat, joten siksi vaativat allekirjoituksen. Ei sillä sen kummempaa merkitystä ole.

Mitä tulee osien alkuperään, niin siihen voi kirjoittaa esimerkiksi "Ostettu käytettynä, myyjä mustapartainen mies". Ei niistä kuitteja tarvii esittää, Suomessa on aivan laillista ostaa tuntemattomalta tai myydä sellaiselle.
tallennettu

seikka
Jr. Member
**
Viestejä: 20


« Vastaus #5 : 07 Huhtikuu 2008, 22:03:51 »

No en sit lähteny baariin. Tarvii varmaan säästellä rahoja, olettaen että ne vetää stetsonista vielä jonkun omavalmisteveron... Järkyttynyt

Kyllä, prosenttitouhuunhan sen pitäisikin liittyä, kun kerta muutoskatsastamassa ollaan. Vaan eipä tämän sankarin mukaan. Ukko ilkes ihan erikseen mainita, että mähän oon voinu vaikka varastaa ne osat. Sen takia kuulemma tarvii täyttää TARKASTI ja PILKULLEEN mistä ne on hankittu. Siinä vaiheessa kun se sano että kuititkin pitäs olla, meinasinkin jo kusta housuuni.

Outoja vivahteita kyseiseen iloiseen tapahtumaan lisäsi se, että esimerkiks ohjausgeometria ynnä muut vähäpätöiset jutut ei tullu edes missään vaiheessa puheeks. Akselivälin käskin itse mitata, kun muuten ei älynny.  Stongasta mahdollisesti löytyviä hitsaussaumoja etsivät kynnellä raaputtaen oikein miehissä. Huhhuh.

Ja toi verohomma muuten tuli myös puheeksi katsastusspedejen toimesta...

Toivottavasti siis KUKAAN Tampereelta, sen paremmin kuin muualtakaan ei vie siihen luolaan romujaan syynäiltäväksi. Siitähän saattaa vaikka joutua linnaan tai ainakin korviaan myöten ureaan.

Eli Wintterille ammattitaitoisten asemien listaan tämä siihen MIINUSmerkin kohdalle. Viereen vielä Kekkosen kuva, niin paksunahkaisempikin ymmärtää. Virnistää
tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« Vastaus #6 : 07 Huhtikuu 2008, 23:01:17 »

Toivottavasti siis KUKAAN Tampereelta, sen paremmin kuin muualtakaan ei vie siihen luolaan romujaan syynäiltäväksi.

Huomasitehan muuten, että MMAF:lla on tiski myös täällä: Hot Rod & Rock show - Tampere 2008-04-26 ...ota laput ja liput mukaan messuille niin voidaan tiskin yli pähkäillä sopivaa taktiikkaa osaamattomien mutta virkaintoisten syynääjien kampittamiseksi. Tähän taktiikkaan yleensä kuuluu aimo pläjäys lakitekstiä sekä teknistä faktaa, sillä se pimeimmänkin korven sokea insinööri taitetaan. Heti paikanpäällä ei välttämättä aina saa oikeita reseptejä mutta ne saadaan sitten kokattua kasaan kun asioista on päästy kunnolla puhumaan, papereiden kanssa.
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #7 : 08 Huhtikuu 2008, 07:19:55 »

Onhan noita selvityksiä osien alkuperästä jouduttu kirjoittamaan mutta tähän asti on riittänyt kun siihen laittaa "ostettu käytettynä".

Jos inssi väittää osia varastetuksi on todistustaakka hänellä. Eikös tuosta voisi jo nostaa syytteen kunnianloukkauksesta? Itse ottaisin yhteyttä ko. aseman päällikköön ja kysyisin miten heillä hommia hoidetaan.
tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #8 : 08 Huhtikuu 2008, 08:20:23 »

Hemulia kompaten, byrokratian kultaisen säännön mukaan "paska valuu aina alaspäin". Etsi suurin mahdollinen dirika kyseisestä putkasta ja lausu sille mielipiteesi siitä, miten yritystä on hoidettu. Kyllä se siitä sitten, ehkä. Ellei, niin kuluttajalla on vaihtoehto äänestää jatkossa jaloillaan.

Muuten, vinkki viranomaisille: lakia pitäisi muuttaa niin, että tällaisessa tapauksessa katsastuksen voi suorittaa loppuun jollain toisella konttorilla. Muuten todellista valinnanvapautta ei ole, ja kuluttaja kärsii. Uhka asiakkaan äänestämisestä jaloillaan kesken katsastuksen kenties laittaa edes palvelemaan, vaikka asiantuntemusta silläkään ei taida saada.
tallennettu

Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #9 : 08 Huhtikuu 2008, 08:57:31 »

Tuli vielä mieleen tosta konttorien osaamisesta, me ollaan joskus viritelty ajatusta asiasta kiinnostuneille katsastusinsinööreille pidettävästä kurssista teemalla "Miten moottoripyörä muutoskatsastetaan". Kyllä, meillä olisi siihen riittävä osaaminen, mutta paukkuja ei ole. On liian paljon tekemistä.

Jos kuitenkin visioidaan, että joskus saisimme mokoman kurssin pidettyä, meillä olisi kenties muutama konttori ympäri maata, joissa homma osattaisiin vähän paremmin. Tiedän, että myös fiksuja inssejä on olemassa, ja asenteen ollessa kohdallaan opilla on suotuisat edellytykset mennä perille. Nämä konttorit voisivat jopa halutessaan mainostaa itseään täällä meidän saitilla, jolloin ei tarvitsisi kuluttajan olla pelkän viidakkorummun varassa, tai peräti täysissä arpajaisissa.

Visiointi on kivaa, mutta siitä tuppaa seuraamaan ikävähkö paluu arkitodellisuuteen ja sorvin ääreen. Nolostunut
tallennettu

Juvakka
Jr. Member
**
Viestejä: 39



« Vastaus #10 : 08 Huhtikuu 2008, 09:34:59 »

visiointia...
Konttoreillahan on mahdollisuus mainostaa omaa osaamistaan ja asiantuntemustaan liittymällä KANNATUSJÄSENEKSI! Supporttitaulu karsastuskonttorin respassa antaisi kuluttajalle ennakkotietoa arvonnan tuloksesta.
...ja palaan WW:n mainitsemaan arkitodellisuuteen...
tallennettu

Luulin ajavani chopperilla, kunnes eräänä lokakuisena aamuna minulle selvisi pyöräni olevan custom...
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #11 : 08 Huhtikuu 2008, 09:42:09 »

Ja välittömästi kun jotain konttoria mainostetaan "hyvänä" konttorina harrastajien keskuudessa, tekee AKE sinne ratsian koska epäilee laittomuuksia Virnistää ...

tallennettu
seikka
Jr. Member
**
Viestejä: 20


« Vastaus #12 : 08 Huhtikuu 2008, 09:45:04 »

Kiitoksia vaan nopeista vastauksista.

Kunnianloukkauksen hämärillä rajamailla varmaankin jo liikuskeltiin. Enpä halunnut niitä vihjailuja kuunnella, ettei mene lopullisesti hermo. Siihen kun tuppaa loppumaan se vähäkin "palvelu". Joten siitä ei sen enempää.

Ajattelin varovaisuuden vuoksi edetä siten, että otan kaikki dokumentit ja tarvittavat sinne messiin, ja mahdolliset valitukset teen vasta sitten kun saan jonkunlaisia päätöksiä tai tietoja sieltäpäin. Oli se sitten hyvä tai huono päätös. Elikkä alkuun tarvii kattella ja kuunnella ettei tule hermopäissään lauottua mitään asiatonta, siitä kun tuskin mitään hyvää seuraa...

Ja varmasti ihan ammattitaitoisia inssejä löytyy, jopa Tampereelta. Yritinkin tentata niitä tutuilta aikaisemmin, mutta vastaukset oli hyvin pitkälti sitä mitä olin itsekin ajatellut; Eli "ei niissä tänä päivänä kai hirveitä eroja ole". Vähänpä tiesin.

Horsemanille: Supporttitaulu respassa tosiaankin olis kova veto konttorilta.
..Ja takaisin todellisuuteen... Surullinen
tallennettu
Juupe
Uutislähteet
*****
Viestejä: 185


« Vastaus #13 : 08 Huhtikuu 2008, 11:43:10 »

AKE:n toimenkuvaan kuuluu katsastustoiminnan valvonta. Asiattoman/ammattitaidottoman kohtelun runtelemaksi joutuneiden harrastajien tulisi säännönmukaisesti viestittää tapahtuneesta (kyseessä olevan kioskin johtoportaan ja kanssaharrastajien ohella) myös AKE:lle. http://www.ake.fi/AKE/Yhteystiedot/

Miksikähän tämä varasteluargumentti tuli vastaan jo toisen kerran tällä viikolla. Onko käynnissä kulissien takainen kampanja varkausepäilyjen lietsomiseksi?

Juupe
tallennettu
lapioukko
Newbie
*
Viestejä: 3


« Vastaus #14 : 09 Huhtikuu 2008, 09:25:08 »

No huh huh. Itsellä edessä myös muutoskatsastus. Eli talvella tuli asennettua 21" etuvanne(ostettu käytettynä pitkätukkaiselta parrakkaalta mieheltä jolla oli nahkaliivi), keulakulmanmuutos ja sitä kautta akseliväli muutui. Ajattelin kyllä viedä espoon K1:lle koska olen siellä tähän mennessä kaikki perheeen ajoneuvot syynäyttänyt. Jopa amerikannelipyöräiseen sain hyvän kohtelun. Mutta tuskin tämä asia on tosiaan ketjusta(katsastus) kiinni, vaan tosiaan osaamattomista Kekkosen aikaisista ns.insinööreistä... Jos tulee samankaltaisia kommentteja, niin informeeraan kyllä. Ja jos katsastuksessa alkaa vittuilu, niin pyydän lupaa saada videoida tapahtuma...

PS. Auttaiskohan, jos maalais Kekkosen lärvin tankiin? Tyyliin Sleepy Sleepers.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto