oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
01 Kesäkuu 2024, 05:50:40 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Etsitkö wanhoja artikkeleita ja juttuja? Ne löytyvät osoitteesta [url]http://www.mmaf.fi/arkisto2006.html [/url]
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kompura ym.?  (Luettu 17152 kertaa)
Kale
Jr. Member
**
Viestejä: 17


« : 03 Joulukuu 2008, 20:33:32 »

Tähän asti olen tullut toimeen yhteisverstaan paineilmatyökaluilla. Nyt tekisi mieli hankkia omaan talliin kompura säiliöineen + ainakin suorahiomakone, kulmapienoishiomakone, hiomakone (kuitulaikoille) ja suorakatkaisukone.
Minkälainen kompura riittää? Niitä näkyy nykyään jopa sadan euron hintaluokassa mutta ovatko ne sellaisia, ettei niillä saa kuin ilmaa renkaisiin? 8 baria mainitaan paineeksi mutta ilmalitramääristä en tiedä.
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #1 : 03 Joulukuu 2008, 23:53:32 »

Litramäärä on se mikä ratkaisee. Jos haluaa käyttää pyöriviä laitteita niin aika ehdoton edellytys on voimavirtakompura. Valovirtalaitteissa ei vaan tuotto riitä, kompura huutaa koko ajan kun pitäisi töitä tehdä. Huomioi myös se että moni kompuramyyjä tykkää ilmoittaa vapaatuoton kun se mikä merkitsee on tuotto vastapaineella.
tallennettu
leesseri
Vieras
« Vastaus #2 : 04 Joulukuu 2008, 09:06:37 »

itselläni on "suurin" valovirtakompura,jonka vastapainetuotto on jossain 300-360l/min, mutta silti en lähtisi käyttämään sitä isojen hiomakoneiden/pulttikoneiden kanssa,koska kompura käydä päpättäisi taukoamatta...noh,sitten päästään siihen,että kuka kotikäytössä tekee mitään 8tunnin yhtämittaista hiontaa,ym...eli tämän kokoinen sopii kyllä passelisti ja etenkin,jos vielä lisää toisen ilmasäiliön ja vetää jäähdytys"lenkin" ulos(jos mahdollista)...tuo paineilman jäähdyttäminen auttaa etenkin maalauksessa,mutta muutenkin suositeltavaa,jos käyttää "pientä" kompuraa... itselläni on kompuralta lähtevä linja 30m pitkä ja siinä on lisäilmasäiliö välissä ja linjan lopussa veden/öljyneroittimet...jos nämä eroittimet pulttaa heti kompuraan kiinni,niin ne on siinä turhan panttina,koska lämmin ilma jäähtyy letkuissa ja muodostaa vettä... nämä kompura asiat kannattaa miettiä silleen,että mitä koneita käyttää ja mitä ne vaatii ilmaa...esim yhdenkäden epäkesko hiomakone vaatii ilmaa 220-280l/min(lunttasin omasta koneesta,toisilla valmistajilla nuo luvut saattavat ollat ihan muuta)
oma kompura systeemi on "suunniteltu" maalaukseen ja plasmaleikkauseen,tämän takia vesi/öljyerottimet on käytössä ja nämä pikkuveijarit kustantaa 300e lisää,mutta ne on "yksityiskäytössä" ikuiset...
tallennettu
Hessu
Full Member
***
Viestejä: 68


« Vastaus #3 : 05 Joulukuu 2008, 07:57:02 »

Alle 500 l/min vastapainetuotolla ei tee mitään edes harrastushommissa. Tai riippuu mitä harrastaa. Jos mittailee renkaiden ilmanpaineita tai maalaa kynäruiskulla, sit pienempi riittää.
Tollasella 300 l/min tuotolla ei pysty edes puoltatuntia putkee pyörittää kunnollista tuubi- tai kulmahiomakonetta. Kompura huutaa kokoajan ja sit laukee lämpörele. Siitä seuraa puolentunnin ventta ja taas vartti käyttöaikaa. Saatikka käyttää snadia lasikuulakaappia tai hiekkapuhallusta.
Mäkin oon kokeillu ja alottanu pienemmillä, kun oon luullu että tulee halvemmaksi. Tosiasia on että kun kerralla ostaa riittävän ison ja kunnollisen, niin halvimmaksi tulee.

Sama on noiden ilmakoneiden kanssa. Bilteman tai honkkarin 20€ pörrällä ei tee mitään. Sellasen käyttöikä on noin 5 h. Ensimmäisen tunnin jälkeen alkaa jo pyörimisnopeus  ja vääntö laskea. 30-50 € vehkeissä on jo kovakromattu kammio. Niitä pyörittää jo 10- 20 h. Mutta kun hiomakone maksaa 200€ sit se alkaa olee ikuinen.
Ja ennen kaikkea HILJAINEN. Ero on todella iso ja merkityksellinen mun mielestä.
tallennettu
Kale
Jr. Member
**
Viestejä: 17


« Vastaus #4 : 05 Joulukuu 2008, 18:00:03 »

Kiitos Hessa ja lisää kiitoksia, kun vielä kerrot minulle mikä kompura kannattaa ostaa ja minkä merkkisiä työkaluja!
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #5 : 05 Joulukuu 2008, 23:09:09 »

Paineilmatyökaluissa kannattaa luottaa laatumerkkeihin, niitä on esimerkiksi Shinano, SP-Air, Ingersoll Rand (IR), Chicago Pneumatic (CP), NPK, Kawasaki, IPT. Sitten on puhtaasti teollisuuskäyttöön tarkoitettuja työkalumerkkejä kuten Atlas Copco ja Uryu - niiden hintataso on sellainen että ei ole mitään järkeä ostaa normaaliin harrastekäyttöön.

Kompuroissa kannattaa suosia italialaisia tuotteita kuten Fini - Atlas Copco tekee tietysti parhaat kompurat mutta taas se hinta... Esim. Velsar Oy (entinen Veljekset Sarvela) tai Mechelin Company myyvät niitä Suomessa.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto