oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
06 Toukokuu 2024, 12:18:36 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tunnetko valomääräykset? Lue juttu Moottoripyörän valaisimet ja niiden muuttaminen
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: AKE tutkinut ajoneuvojen etätunnistusta  (Luettu 10308 kertaa)
TiMu
Uutislähteet
*****
Viestejä: 19



WWW
« : 14 Helmikuu 2008, 22:00:10 »

En tiedä onko joku jo huomannut tällaisen !

Aikoinaan 2004 bajahill teki Aprillipilan kyseisestä skenaariosta, ja mitä tässä löytyikään
AKE on teettänyt tutkimuksen etätunnistuksesta

Tässä Alkuperäinen Bajahillin  Aprillipila: http://www.bajahill.net/mpuutiset0404.html#mpsiru

Tässä uusin todellinen juttu: http://www.bajahill.net/mpuutiset0802.html#1271
kannattaa lukasta läpi. jutun lopusta löytyy linkki siihen AKE:n teettämään tutkimukseen.

Lainaus aken tutkimuksesta:
----
4.1.1 Tiedossa olevien ongelmien valvonta
Etätunnistetta voidaan käyttää niiden ajoneuvojen valvontaan, joilla on tiedossa olevia ongelmia. Ongelmat voivat liittyä mm. katsastukseen, verojen maksuun, vakuutukseen, maksamattomiin sakkoihin tai vastaaviin.

4.1.3 Liikennerikkomusten valvonta
Liikennerikkomuksia, kuten ylinopeutta, punaista päin ajoa tai vaikkapa joukkoliikennekaistojen käyttöä voidaan valvoa etätunnisteen avulla. Valvonta edellyttää, että kaikki ajoneuvot varustetaan etätunnisteella, käytännössä sähköisellä rekisterikilvellä. AKE ylläpitää rekisteriä asianmukaisesti rekisteröidyistä ajoneuvoista.

Etätunnisteen lukijat yhdistetään nopeusvalvonta- tai muihin valvontalaitteisiin ajoneuvojen tunnistamisen automatisoimiseksi.

jne.

TiMu
« Viimeksi muokattu: 14 Helmikuu 2008, 22:01:55 kirjoittanut TiMu » tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #1 : 15 Helmikuu 2008, 09:15:04 »

Eiks tää oo niitä asioita, joiden kohdalla kannattaa laittaa pää pensaaseen ja toivoa, että iso paha susi ei huomaa?
tallennettu

Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« Vastaus #2 : 15 Helmikuu 2008, 09:46:59 »

Tämä etätunnistus ja siihen liittyvä automatiikka on yksi niitä vastustettavia asioita. Valitettavasti osa tekniikasta löytyy jo uudehkoista autoista, on itseasiassa löytynyt jo useamman vuoden ajan. Tällä hetkellä sitä käytetään tyypillisesti huollon tarpeisiin. Koko systeemin jatkokehitys astuu pahasti länsimaisen vapauskäsityksen varpaille. Jos johonkin kerätään tietokantaa siitä missä liikuit ja milloin, rikoitko mahdollisesti jotain sääntöä (vaikka nopeusrajoitus tai maastoajo) niin tieto on todella vaarallista. Tähän tietty kukkahatut rupeaa heti selittään, että ei pidä rikkoa lakia mutta asia ei olekaan niin yksiselitteinen...

Kännykät meillä on jokaisella taskussa ja niiden avulla isoveljen on todella helppo meidän liikkeitä seurata. Tai olisi, tämähän on melko laajasti torpedoitu, rajoitettu ja kielletty mm. yksityisyyden suojan nimissä. Operaattorilla on sirpaletietoa yksittäisistä kansalaisista mutta missään ei vedetä yhteen eri operaattoreiden tietoja. Pre-pay liittymät mahdolistavat ainakin jonkin asteisen anonymiteetin.

Yhteiskuntajärjestys voi muuttua nykyisestä demokraattisesta ja vapaamielisestä hyvin toisenlaiseksi ylllättävänkin lyhyessä ajassa. Historia opettaa, alle 10 vuodessa voidaan mennä vauhdilla ääripäihin. Yksityiskohtaiset tiedot kansalaisten tavoista, kulkemisesta, tuttavista ja tapaamisista ovat viranomaistietokantaan rutiininomaisesti kerättyinä äärimmäisen vaarallisia. Ja jos ei halua nähdä tai uskoa asiassa näin äärimmäöisiä uhkakuvia on niitä "todellisimpiakin".

Sähköisen yhteiskunnan haasteina on painia identiteetin ja yksityisyyden suojan takaamisen parissa. Länsimainen yhteiskunta rakentuu jatkuvan kasvun varaan, ja kun luonnollista kasvua on vaikea keksiä keksitään luonnottomia.

Kannattaa lukaista jo neljä vuotta sitten kirjoitettu juttu tulevaisuuden moottoripyöräilystä...
Lainaus käyttäjältä: http://www.smoto.fi/fr/
Sitten oli tietysti vielä se 30 000 dollarin takuumaksu, joka minun oli maksettava ennakkoon sairausvakuutuksen omavastuuna, jotta en olisi yhteiskunnalle taakaksi mahdollisen onnettomuuden sattuessa. Summa olisi ollut miljoona, mutta minulla on vapaaehtoinen "Ei elvytystä" -kaulapanta, jolla saan ison alennuksen. Lisäksi saan vielä 5 prosentin alennuksen, koska ilmoittauduin elimenluovuttajaksi.                             

Vihdoin ja viimein, kaiken tuon jälkeen, istuuduin tänä aamuna tietokoneeni ääreen lähettääkseni matkasuunnitelmani liikkuvan poliisin pääkonttoriin. Heidän tietokoneeltaan meni alle minuutti sen käsittelemiseen ja hylkäävän vastauksen lähettämiseen.                           

Hetkinen! Luulin olleeni todella tarkka, välttäneeni kaikki kielletyt tiet ja alueet, mikä ei muuten ole täällä, missä minä asun, ihan helppoa. Tutkittuani kaikki tiedot Digiroad järjestelmästä uudestaan huomasin, että viranomaiset olivat sulkeneet yhden metsän halki kulkevan tien moottoripyöriltä

Miksi liikenteen ja erityisesti nopeuden valvonta on yhteiskuntamme pyhä lehmä jonka nimissä saa tehdä vaikka miten kalliita ja idioottimaisia hankkeita ja projekteja? Miksi media ja politiikka ja virkapäät kohkaavat muutaman liikennekuoleman perään samaan aikaan kun itsemurhia ja jopa ihan kävelemällä ihmiset tappavat itseään paljon paljon tehokkaammin?
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto