oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
27 Toukokuu 2024, 12:44:22 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Haluatko sinä, kerhosi tai yrityksesi tukea MMAF:n toimintaa? Liity MMAF:n kannatusjäseneksi
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy

Foorumeilla on kyse viestien kirjoittamisesta, joten keskitytäänpä hetkeksi eri tekniikoihin ja toimintoihin joita siihen liittyy. Niille joille foorumi ohjelmistot, HTML tai bbc koodi on tuttua asiaa, haluavat ehkä siirtyä suoraan kohtaa Bulletin Board Code ja Hymiöt kohtiin.

Huomioi että foorumi jolla käyt voi olla hyvinkin muokattu, joten kaikkia tässä esitettyjä toimintoja ei ole välttämättä saatavilla.

 1. Perusteet
  1. Uuden aiheen aloittaminen
  2. äänestyksen aloittaminen
  3. Tapahtuman lisääminen kalenteriin
  4. Aiheeseen tai äänestykseen vastaaminen
  5. Viestin lainaaminen
  6. Viestin muokkaminen tai poistaminen
 2. Perustoimintoja
  1. Viestin ikoni
  2. BBC-koodi
  3. Hymiöt
 3. BBC merkkien käyttö (aloittelijoille)
 4. Lisätoiminnot
  1. Ilmoita vastauksista.
  2. Palaa viestiketjuun.
  3. älä käytä kuvallisia hymiöitä.
  4. Liitteet
 5. Viitteet
  1. SMF BBC koodi
  2. SMF hymiöt

Perusteet

Uuden aiheen aloittaminen

Selaile keskustelualueella siihen kohtaan johon haluat viestisi kirjoittaa ja klikkaa Uusi aihe painiketta (näkyy yleensä alueen ylä- ja alareunassa, kuten oppaan esittelyssä näytettiin), minkä pitäisi viedä sinut Aloita uusi aihe näkymään. Näkymässä on lukuisia toimintoja, joista kaksi tärkeintä ovat Otsikko sekä itse Viesti kenttä (siinä ei lue niin, mutta voit päätellä sen alueen koosta). Syötä aiheellesi nimi ja aloita kirjoittaminen (tai maalaa) sille varattuun laatikkoon, huomioiden että jos joko otsikko tai itse teksti puuttuu, viestiä ei hyväksytä. Jos tyydyt pelkkään tekstiin, voit joko lähettää viestin painamalla Lähetä painiketta ja/tai esikatsella sen ennen sitä painamalla Esikatselu painiketta. Näiden lisäksi on monia muita lisätoimintoja joilla voit maustaa viestiäsi.

+  Keskustelualueen nimi
|- +  Alueen nimi
| |- +  Kategorian nimi
| | |- +  Aloita uusi aihe
Aloita uusi aihe
Perustoiminnot  esitellään tarkemmin alempana.
Otsikko:
Lisätoiminnot  esitellään tarkemmin alempana.

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi • Jotkut keskustelualueet näyttävät navigaatiopuun yläosassa tilaa säästävässä vaakarivistömuodossa.
 • Jotkut keskustelualueet voivat tarjota myös Oikoluku painikkeen Lähetä ja Esikatsele toimintojen ohessa.

äänestyksen aloittaminen

äänestys on periaatteessa tavallinen aihe johon on lisätty kysymys äänestysvaihtoehtoineen. Sellaisen voi aloittaa klikkaamalla Uusi äänetys nappia Uusi aihe napin sijaan kuten yllä kuvattiin. äänestykseen pitää laittaa Kysymys ja ainakin kaksi vastausvaihtoehtoa, Otsikko ja Viesti alueiden lisäksi. Lisätoimintoina on esim kuinka monta äänestysvaihtoehtoa voi täyttää, kauan äänestys on käynnissä, voiko äänestäjä vaihtaa ääntänsä sekä näytetäänkö tulokset vasta äänestyksen jälkeen.

Jos haluat enemmän kuin viisi vastausvaihtoehtoa, klikkaa vain Lisää vaihtoehto kohtaa niin monta kertaa kuin on tarpeen.

Lisäksi joskus on mahdollista lisätä äänestys jo aloitettuun aiheeseen.

Tapahtuman lisääminen kalenteriin

Jos tämä toiminto on käytössä, (se ei ole oletuksena sitä),voit lisätä tapahtuman kalenteriin valitsemalla kohdan Kalenteri päävalikosta, ja sieltä Lähetä tapahtuma linkki kalenterinäkymässä. Seuraavaksi näkyy tavallinen Aloita uusi aihe näkymä, jossa on lisäksi kohdat tapahtuman otsikolle, päiväys ja kohdealue. Tätä kautta tapahtuma lisätään tapahtuma kalenteriin ja luodaan linkki sieltä kyseiseen aiheeseen.

Aiheeseen tai äänestykseen vastaaminen

Aiheeseen tai äänestykseen vastaaminen tapahtuu periaatteessa samaan tapaan kuin aiheen aloittaminen, mutta tässä ei ole pakko lisätä Otsikko kohtaan mitään, ellet halua muuttaa sitä joka siinä on valmiina. änestääksesi valitset vain vaihtoehdon ja klikkaat äänestä.

Jos pikavastaus on päällä, näkyy pieni lähetyslomake suoran aiheen sisällä, mutta sinun täytyy lisätä BBC-koodit sekä Hymiöt käsipelillä.

Viestin lainaaminen

Vastataksesi lainaamalla, voit klikata Lainaa painiketta haluamassasi viestissä ja lisäämällä oman viestisi siihen perään. Toinen keino on klikata Vastaus painiketta, jonka jälkeen klikkaa Lainaa linkkiä viestien yhteenvedossa joka näkyy vastauslaatikon alla. Huomioi:

 • Molemmat vaihtoehdot lisäävät myös linkin alkuperäiseen viestiin näyttäen viestin lähettäjän nimen ja päiväyksen, ellet käytä BBC-koodin lainaa tagia jolla lainaus näkyy ilman näitä lisätietoja.
 • Voit lisätä 'lähettäjän' nimen myös manuaalisesti lainaustoiminnolla, kuten kohdassa SMF BBC-koodin esittely kuvataan.

Viestin muokkaminen tai poistaminen

Muokataksesi viestiäsi, klikkaa Muokkaa painiketta ja tee muutoksesi. Huomioi että yleensä foorumeilla näkyy päiväys milloin viestiä on muokattu, mutta ylläpitäjä voi mahdollistaa pienen aikarajan jonka siällä merkintää ei jää.

Poistaaksesi viestisi, klikkaa Poista painiketta ja hyväksymällä poisto OK -napista joka näkyy Poista tämä viesti? kentässä. Jotkut keskustelualueet voivat sallia myös poistaa aloittamasi aiheet ja äänestykset, nämä painikkeet näkyvät yleensä sivun alareunassa.

Perustoimintoja


Viestin ikoni:
LihavointiKursivointiAlleviivausYliviivaus|Hehku VarjoLiike|Esimutoiltu teksti Tasaus vasemmalle KeskitettyTasaus oikealle|Vaakaviiva|Fontin kokoFontin laji
Lisää FlashLisää kuvalinkkiLisää linkkiLisää sähköpostiosoite Lisää FTP linkki|Lisää taulukkoLisää taulukon riviLisää taulukon solu|YläindeksiAlaindeksiTeletype| Lisää koodiaLisää lainaus|Lisää lista
Hymiö Iskee silmää Hymyilee leveästi Irvistää Vihainen Surulinen Yllättynyt Cool Huh Pyörittää silmiään Näyttää kieltään Nolostunut Huulet sinetöidyt Epävarma Suudelma Itkee


Viestin ikoni

Tästä alasvetovalikosta voit vaihtaa oletus ikonin johonkin toiseen mikä kuvaa viestisi tunnelmaa paremmin.

BBC-koodi

BBC-koodi (Bulletin Board Code) on kätevä työkalu viestin ulkoasun muokkaukseen. Vaikka tavallinen teksti käyttäytyy kuten yleensäkkin tekstinkäsittelyssä, Viestinlähetyskenttä ei kuitenkaan toimi kuten WYSIWYG editorit, joten sinun on esikatseltava viestisi nähdäksesi lopputuloksen.

Tarkempi kuvaus SMF BBC koodista esitellään alempana.

Hymiöt

Hymiöt voidaan nähdä pelkästään viihteellisenä ilmiönä, mutta ne voivat myös toimia äänenpainojen ja kasvonilmeiden korvaajina kirjoitetuissa sanoissa. Kuten yleisimmissä foorumiohjelmistoissa on tapana, myös SMF tarjoaa oletuksena valikoiman perushymiöitä, joita voidaan lisätä viesteihin klikkaamalla niiden ikoneja tai kirjoittamalla niiden koodin viestiin. älä käytä kuvallisia hymiöitä toiminto on tarjolla lähetyslomakkeessa jos haluat esittää viestissä merkkijonoja jotka kääntyisivät hymiöiksi!

Tarkempi kuvaus SMF hymiöistä esitellään alempana.

BBC merkkien käyttö (aloittelijoille)

Ennen BBC painikkeiden tarkempaa esittelyä, tarkastellaan miten ne toimii kuvittelemalla että haluamme lihavoida tekstiä. Voimme klikata ensin B (Lihavointi) painiketta ja kirjoittaa tekstimme siihen väliin, mutta on usein kätevämpää maalata haluttu teksti ja klikata painiketta vasta sitten. Joten kirjoittamalla 'teksti', maalamalle se ja klikkaamalla 'B' painiketta, pitäisi ilmestyä '[b]teksti[/b]', mikä näkyy sitten tekstinä kun viesti lähetetään tai sitä esikatsellaan. Maalaamalla '[b]teksti[/b]' ja klikkaamalla I (kursivointi) painiketta saadaan esille '[i][b]text[/b][/i]', joka näkyy sitten tekstinä kun viesti läheteään tai sitä esikatsellaan. Tässä näkyy myös sisäkkäiden merkkien tapa toimia, eli joka merkki/tagi pitää nähdä omana 'laatikkonaan' sisältäen alkuperäisen viestin sekä minkä tahansa merkin joka siihen on aiemmin lisätty.

Huomio että BBC koodit voidaan kirjoittaa suoraan tekstiin ikonien käyttämisen sijaan.

Lisätoiminnot

Seuraavat lisätoiminnot voivat näkyä osalla keskustelualueista oletuksena. Ne voivat olla supistettuina piilloon, mutta saat ne tarvittaessa esiin (kokeile klikata alla näkyvää linkkiä tai nuolta!).


+ Lisätoiminnot...
 Ilmoita vastauksista.
 Palaa viestiketjuun.
 älä käytä kuvallisia hymiöitä.
Liite:

Sallitut tiedostomuodot: txt, jpg, gif, pdf, mpg, png
Sallittu liitteiden koko: 128 KB

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesiIlmoita minulle vastauksista

Valitse tämä niin saat tiedotteita uusista vastaukista sähköpostiisi tästä aiheesta.

Palaa aiheeseen

Valitse tämä niin palaat takaisin viestiin (viestilistausnäkymän sijaan) lähettämisen päätteeksi (Voit valita tämän oletuksena profiilistasi).

älä käytä kuvallisia hymiöitä

Valitse tämä estääksesi tiettyjen merkkiyhdistelmien kääntyminen hymiöiksi viestissäsi.

Liitteet

Jos liitteet on sallittu, voit käyttää sitä liitetiedostojen lisäämiseen viestiisi samaan tapaan kuin sähköposteissakin. Hae vain liite kovalevyltäsi ennenkuin klikkaatLähetä. Voit poistaa liitteesi tai lisätä niitä muokkaamalla viestiäsi, mutta huomaa:

 • Sallitut liitetiedostomuodot ja koot ovat ylläpitäjän määräämiä.
 • Monilla keskustelualueilla liitteet on laitettu näkymään osana viestiä, mutta niitä ei ole mahdollista esikatsella ennen viestin lähettämistä.

Viitteet

SMF BBC koodi

Painikkeet alla ovat SMF oletusteemasta, joten ne voivat näyttää erilaisilta foorumillasi.

Merkin nimi Painike Koodi Lopputulos Kommentit
Lihavointi Lihavointi [b]lihavoitu[/b] lihavointi *
Kursivointi Kursivointi [i]kursivoitu[/i] kursivoitu *
Alleviivaus Alleviivaus [u]alleviivattu[/u] alleviivattu *
Ylikirjoitus Ylikirjoitus [s]yliviivattu[/s] yliviivattu *
Hehku Hehku [glow=red,2,50]hehku[/glow]
hehku
Kolme määrettä (esim red, 2, 50) 'hehku' merkissä ovat väri, voimakkuus ja leveys.
Varjo Varjo [shadow=red,left]
varjo
[/shadow]
varjo
Kaksi määrettä (esim red, left) 'varjo' merkissä ovat väri ja suunta.
Liike Liike [move]Liike[/move] liike Ei ole validia XHTMLlää, mutta voidaan käyttää myös kuviin!
Esimuotoiltu teksti Esimuotoiltu teksti [pre]Simple
  Machines
    Forum[/pre]
Simple
 Machines
						Forum
Näyttää tekstin siten kuin se on kirjoitettu, monospace fontilla.
Tasaus vasemmalle Tasaus vasemmalle [left]tasaus vasemmalle[/left]

tasaus vasemmalle

*
Keskitetty Keskitetty [center]keskitetty[/center]
keskitetty
*
Tasaus oikelle Tasaus oikelle [right]tasaus oikealle[/right]

tasaus oikealle

*
Oikealta-vasemmalle * [rtl]oikealta vasemmalle![/rtl]
oikealta vasemmalle!
Käytetään esimerkiksi kirjoitettaessa Arabiaa Engalnninkieliselle keskustelualueelle.
Vasemmalta oikelle * [ltr]vasemmalta oikealle![/ltr]
vasemmalta oikealle!
Käytetään esimerkiksi kirjoitettaessa Englantia Arabialaiselle foorumille.
Vaakaviiva Vaakaviiva [hr]
*
Fontin koko Fontin koko [size=10pt]fontin koko[/size] fontin koko *
Fontin laji Fontin laji [font=Verdana]fontin laji[/font] fontin laji Vaine ne fontiti mitkä on käyttäjän koneelle asennettuina näkyvät, joten käytä harkiten!
Fontin väri [color=Red]punainen[/color] punainen Valitse väri alasvetovalikosta.
Lisää Flash Lisää Flash [flash=200,200]
http://www.jokusivu.fi/jokutiedosto.swf
[/flash]
http://jokusivu.fi/jokutiedosto.swf Jos keskustelualueen ylläpitäjä on estänyt flashin upottamisen viesteihin, se esitetään tavallisena linkkinä. Kaksi määrettä 'flash' merkissä ovat leveys ja korkeus.
Lisää kuva Lisää kuva [img]
http://jokusivu/kuva.gif
[/img]
Lisää korkeus ja leveys muuttaaksesi kuvan kokoa.
[img width=48 height=48]
http://jokusivu/kuva.gif
[/img]
Lisää linkki Lisää linkki [url]http://jokusivu/[/url] http://jokusivu/ 'url' merkit avaavat linkit uuteen ikkunaan, mutta voit muuttaa ne muotoon 'iurl', jolloin ne avautuvat samaan ikkunaan.
[url=http://jokusivu/]
linkin kuvaus
[/url]
linkin kuvaus
Lisää sähköpostososoite Lisää sähköpostososoite [email]
joku@jossain.fi
[/email]
joku@jossain.fi *
Lisää FTP linkki Lisää FTP linkki [ftp]
ftp://jokusivu/jokufilu
[/ftp]
ftp://jokusivu/jokufilu *
[ftp=ftp://jokusivu/jokufilu]
linkin kuvaus
[/ftp]
linkin kuvaus
Lisää taulukko Lisää taulukko [table][/table] * Pelkkä 'table' tagi ei luo yksinään mitään.
Lisää taulukon rivi Lisää taulukon rivi [table][tr][/tr][/table] * Pelkät 'table' ja 'tr' tagit eivät vielä luo mitään.
Lisää taulukon solu Lisää taulukon solu [table][tr][td]
sisältö
[/td][/tr][/table]
sisältö
Huomio että 'table' merkin pitää sisältää 'tr' merkki, joista jokaisen pitää sisältää yhtenäisen määrän 'td' merkkejä!
[table][tr][td]SMF[/td]
[td]Bulletin[/td][/tr]
[tr][td]Board[/td]
[td]Code[/td][/tr][/table]
SMF Bulletin
Board Code
Yläindeksi Yläindeksi [sup]yläindeksi[/sup] yläindeksi *
Alaindeksi Alaindeksi [sub]alaindeksi[/sub] alaindeksi *
Teletype Teletype [tt]teletype[/tt] teletype Monospace fontti.
Lisää koodia Lisää koodia [code]<?php phpinfo(); ?>[/code]
Code:
<?php phpinfo(); ?>
Käytä näyttääksesi koodia ilman että sitä käännetään hymiöiksi tai muutoin!
Lisää lainaus Lisää lainaus [quote]lainaus[/quote]
Quote
lainaus
Huomioi valinnainen 'author' kohta.
[quote author=nimimerkki]lainaus[/quote]
Quote from: author
lainaus
Lisää lista Lisää lista [list]
[li]SMF[/li]
[li]YaBB SE[/li]
[/list]
 • SMF
 • YaBB SE
Voit lisätä niin monta kohtaa kuin haluat, mutta kaikkien pitää sisältää avaus ja loppumerkinnät. Voit myös jättää loppumerkinnät pois, mutta se ei tuota validia XHTML koodia.
[list]
[o]ympyrä
[O]ympyrä
[0]ympyrä
[*]kiekko
[@]kiekko
[+]neliö
[x]neliö
[#]neliö
[/list]
 • ympyrä
 • ympyrä
 • ympyrä
 • kiekko
 • kiekko
 • kiekko
 • kiekko
 • kiekko
Lyhenne * [abbr=exemlpi gratia]eg[/abbr] eg Näyttää lyhenteen merkityksen kun hiiri viedään sen päälle.
Akronyymi * [acronym=Simple Machines Forum]SMF[/acronym] SMF Näyttää akronyymin merkityksen kun hiiri viedään sen päälle.

SMF hymiöt

Tässä näytetyt hymiöt ovat SMF oletusteemasta ja ne voivat olla erilaisia eri foorumeilla.

Nimi Kuva (klikkaa lisätäksesi) Koodi (kirjoita lisätäksesi)
hymiö :)
iskee silmää ;)
hymyilee leveästi :D
virnistää ;D
vihainen >:(
Surullinen :(
järkyttynyt :o
Cool 8)
Huh ???
pyörittää silmiään ::)
näyttää kieltään :P
nolostunut :-[
huulet sinetöidyt :-X
epävarma :-\
pusu :-*
itkee :'(

Huomio ettei kaikkia hymiöitä näytetä oikein jollei niiden edessä ole tyhjää välilyöntiä.

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto