oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
29 Maaliskuu 2024, 13:07:03 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Haluatko sinä, kerhosi tai yrityksesi tukea MMAF:n toimintaa? Liity MMAF:n kannatusjäseneksi
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Testauspalvelu käynnistyy – MMAF ja Testmill yhteistyöhön  (Luettu 26153 kertaa)
Testmill
Newbie
*
Viestejä: 2


« : 20 Heinäkuu 2010, 09:15:05 »

Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi on myöntänyt Testmill Pentanova Oy:lle valtuudet suorittaa chopper-moottoripyörien käsittelykoe ja jarrutesti uuden lain mukaisesti. Toistaiseksi testauspalveluja on saatavilla kahdesta paikasta.

Etelä-Pohjanmaan alueella testaamisesta vastaa Testmillin aikaisempi henkilöstö Ari Westerlundin johdolla. Etelä-Suomen alueella palveluja tarjoaa sivutoimenaan MMAF:n testaushenkilöstö, Testmillin palveluksessa. TraFi:lle ilmoitettuja testaajia Etelä-Suomen alueella ovat Teemu Lindfors, Mikko Leivo, Veli Koskivirta, Kai Tanninen, Juha Liesilinna, Samuel Heikkinen, Jussi Katajainen ja Juha Vengasaho.

Testejä järjestetään tarpeen mukaan asiakkaiden kanssa erikseen sovittuina ajankohtina. Testausta voidaan suorittaa myös asiakkaiden toivomilla paikkakunnilla.

Yhden moottoripyörän käsittelykokeen ja jarrutestin hinta veroineen on 500 euroa. Lisäksi erikseen veloitetaan testaajien matkakulut. Testmill suosittaa, että samalla alueella samaan aikaan testattaisiin useita moottoripyöriä, jolloin matkakulujen osuus jakautuu useammalle asiakkaalle.

Jos tarvetta ilmenee, testausyksiköitä tullaan jatkossa perustamaan myös muualle Suomeen. Alustavasti on keskusteltu yhden yksikön perustamisesta Pohjois-Suomen alueelle.

Testmillillä on toimivaltuudet suorittaa testejä ja antaa todistuksia myös monille muille sellaisille kohteille, joiden vaatimustenmukaisuudesta tarvitaan moottoripyörien rekisteröintikatsastuksessa hyväksytyn asiantuntijan todistus. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi jarrut, nopeusmittari, sivuseisontatuki ja matkustajan kädensija. Yksityiskohtainen luettelo Testmillin pätevyysalueesta löytyy osoitteesta http://www.testmill.fi

Testmilliltä saa myös ns. jäykkäperäisiksi muutetuille moottoripyörille lain edellyttämän todistuksen jarrujen suorituskyvystä. Toivomuksenamme kuitenkin on, että lainsäädäntöä muutettaisiin siten, että tätä testiä ei enää jatkossa vaadittaisi.

Toivomme, että Suomen maanteillä nähdään jatkossa entistäkin upeampia moottoripyöriä!

Ari Westerlund, Teemu S. Lindfors
Testmill Pentanova Oy

PL 20
61401 YLISTARO

Puh. (06) 474 0914
Fax (06) 474 0915

testmill@testmill.fi
Pohjanmaan alue

teemu@testmill.fi
Etelä-Suomen alue
« Viimeksi muokattu: 21 Heinäkuu 2010, 10:04:32 kirjoittanut Tuusulan T-Bone » tallennettu
sporttivartti
Newbie
*
Viestejä: 6


« Vastaus #1 : 20 Heinäkuu 2010, 23:11:51 »

Hieno homma että eteläsuomeen myös saatu testiluvat. Led Sled-peräinen evosportti pitäisi jonain hetkenä jarrutestauttaa. Hyvin on pysähtynyt kyllä ilmankin Virnistää Vapun nurkilla tuli jopa yritettyä muutoskatsastusta Porvoon kehutulla konttuurilla hieman huonolla menestyksellä... Rahat sai takaisin minkä koin hyväksi palveluksi Hymyilee

Onko mitään kaikuja kentältä koska jarrutestin tarpeellisuus tulee käsittelyyn uudemman kerran? Story of my life-henkisestihän se menee tietenkin niin että kun lyö pätäkät pöytään ja jarrutestauttaa ja niin viikko siitä jarrutestivaatimus poistuu Iskee silmää Eddie Murphyn laki? Virnistää




tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #2 : 21 Heinäkuu 2010, 10:03:56 »

Mukavalta tuntuu tämä, kun testejä vihdoinkin päästään tekemään ja saadaan kopteria tien päälle! Kenties on kuitenkin syytä lausua muutama sana siitä, minkä vuoksi hynttyyt lyötiin yhteen Testmillin kanssa.

Syitä on itse asiassa useita. Suurin niistä on se, että saadakseen oman testiluvan MMAF:lta edellytettiin pätevyyden arviointia, ns. akkreditointia, joka maksaa sangen paljon, kestää sangen pitkään ja on henkisesti sangen kuormittava prosessi. Testmillillä puolestaan oli jo entuudestaan akkreditointi moniin eri kohteisiin, jolloin tämä kopteriasia ei tarvinnut erillistä akkreditointia. Lopputuloksena säästettiin sekä rahaa että hermoja.

Toinen tärkeä syy yhteistoimintaan on se, että testaustoiminnan pyörittäminen vapaaehtoispohjalta toimivan yhdistyksen kautta on melko raskasta puuhaa. Itse testaaminen sinänsä on ihan mukavaa, mutta kaikenlainen siihen liittyvä aputoiminta kuormittaa jo muutenkin väsyneitä ukkoja. Testmillin avulla MMAF:n testiporukan kontolle jää itse asiassa vain ja ainoastaan testaaminen (mitä nyt meikäläinen joutuu jonkin verran valmistelevia hommia tekemään). Muut asiat, kuten arkistointi, palkanmaksu, verotus, laskutus ym. hoituvat Testmillin kautta. Lopputuloksena säästetään jälleen aikaa, rahaa ja hermoja.

Muodollisesti testaustoiminta hoituu nyt kokonaan Testmillin kautta, eikä MMAF:lla ole sinänsä siihen osuutta. Kuten niin monissa asioissa, tässäkin on kuitenkin lopulta kysymys ihmisten tekosista. Samat ihmiset toimivat nyt siis sekä MMAF:ssa että Testmillissä, ilmoitetuista testaajista kolme toimii edelleen myös MMAF:n hallituksessa.

Toivottavasti homma tulee rullaamaan hyvin. Jos on kysymyksiä, niitä voi kirjoitella vaikkapa tänne, niin tulee vastattua julkisesti kaikille.
tallennettu

monni
Full Member
***
Viestejä: 72


don´t believe the hype


« Vastaus #3 : 21 Heinäkuu 2010, 20:55:22 »

Jos on kysymyksiä, niitä voi kirjoitella vaikkapa tänne, niin tulee vastattua julkisesti kaikille.

No millon pääsee e-suomessa jarru- ja käsittelytesteihin?

laiton jo s-postiakin
tallennettu

Hardcore Outlook Biker

"Joka uhraa vapauden turvallisuuden tähden, ei ansaitse kumpaakaan" -Benjamin Franklin
jyrie
Newbie
*
Viestejä: 2


« Vastaus #4 : 26 Heinäkuu 2010, 09:23:53 »

terve!

mulla on nyt katsastus kiini tosta jarrutestistä, vaikka voin kyllä ite sanoa että hyvin pysähtyy, (uudet levyt jne...)
eli eteläsuomessa pitäs päästä tetsauttaan, ja kiirus ois kanssa. koskas näitä järkätään ja missä....
onnistuuko ennen 10.8 ??

tallennettu
Tippala
Jr. Member
**
Viestejä: 18



« Vastaus #5 : 26 Heinäkuu 2010, 21:53:44 »

Nyt alkaa näyttämään hyvältä!! Iskee silmää Me Rovaniemi - Oulu väliltä olevat, oisko järkeä sopia aika ja paikka ja pyytää testimiehet vaikka esim Kemiin testaamaan?
tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #6 : 28 Heinäkuu 2010, 17:11:44 »

Etelä-Suomessa testiä tarvitsevat laittakoot mailia teemu@testmill.fi. Olen lomilla ensi viikkoon saakka, sitten voidaan testailla iltaisin ja viikonloppuisin.

Pohjoisen porukalle terveisiä: muistini mukaan sielläpäin on öpaut neljä chopperia testiä vailla, koetetaan järkätä homma kerralla purkkiin. Elokuussa...
tallennettu

jyrie
Newbie
*
Viestejä: 2


« Vastaus #7 : 06 Elokuu 2010, 08:29:01 »

Kiitoksia teemulle ja j.liesilinnalle, homma toimii kuin junan vessa ja oli jopa nastaa.
eilen testi ja samana iltana jopa testi-todistuksetkin. nopiata on.
ensviikolla sitten leimaamaan.

j.e kiittää ja kumartaa!
tallennettu
Kopteri
Newbie
*
Viestejä: 9



« Vastaus #8 : 19 Elokuu 2010, 20:48:41 »

Hitto ku työ ja muiden "kiireiden" takia täällä liian harvoin käy, onkohan jo ehditty testejä suorittaa pohojosessa tai onko tarkoitusta tehä? Tätä kuvan häksätintä pitäs käydä näyttään ku paikka vaan löytyy
Ja vielä kerran suunnattomasti kiitoksia kaikille jotka on ollu edesauttamassa tätä hienoa lakipakettia ja sen voimaan saattamista!


* ajoja (16)1.jpg (116.05 kilotavua, 700x525 - tarkasteltu 5626 kertaa.)
tallennettu
Testmill
Newbie
*
Viestejä: 2


« Vastaus #9 : 20 Elokuu 2010, 12:43:52 »

Otapa Kopteri yhteyttä Westiin, testmill@testmill.fi tai 06 474 0914. Ylistaroon on teiltäpäin vissiin lyhyempi matka!

Teemu

P.S. Ihan hyvin on Etelä-Suomen homma käynnistynyt, toistakymmentä pyörää on jo testattu.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto