oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
19 Heinäkuu 2024, 19:47:40 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tiedätkö milloin moottoripyörä pitäisi muutoskatsastaa? Katso tästä kattava artikkeli muutoskatsastamisesta
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Usein kysyttyä - Wanhan punakilpisen rekisteröiminen arkikäyttöön  (Luettu 29663 kertaa)
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« : 01 Syyskuu 2010, 11:36:42 »

Meiltä kysytään usein wanhan punakilpisen, usein enduron rekisteröimisestä normaaliksi arkiajoneuvoksi. Tässäpä yleisvastaus aiheeseen. En tässä puutu autoverokuvioihin tai omistusoikeuden osoittamiseen ollenkaan, niiden pitäisi selvitä TraFi:n sivuilta.

Tekninen vaatimustaso määräytyy ajoneuvon ensimmäisen käyttöönottopäivän mukaan. Jos ei ole esittää mitään todisteita pyörän käyttöönotosta vuosimallin mukaisena vuonna (tai lähellä sitä) pyörän on täytettävä tänään voimassaolevat tekniset määräykset. Tämä voi olla käytännössä hyvin vaikeaa (eli kallista toteuttaa ja osoittaa toteen), varsinkin päästömääräysten osalta.

Lähtisinkin näiden tapausten kanssa etsimään todisteita ensimmäisestä käyttöönotosta. Päivämäärällä on väliä, esimerkiksi pelkästään 1999-2009 välissä tuli voimaan 15 eri porrasta päästövaatimuksille. Vaikka käyttöönottopäivällä yleensä viitataan rekisteröintipäivään jossain valtiossa niin käyttöönotoksi lasketaan myös esimerkiksi kilpailutoiminta. Todisteiksi käyttöönotosta ovat kelvanneet kilpailutodistukset, tulosluettelot, kisakatsastusleimat, valokuvat jne erikseen tai yhdessä. Nämä menevät yleensä tapaus kerrallaan ja asiasta on sovittava konttorin kanssa.

Tämän lisäksi tarvitset toki vaatimustenmukaisuudentodistuksen (tai vastaavuustodistuksen) valmistajan edustajalta. Tuolla maagisella lapulla osoitat, että peli todella on täyttänyt käyttöönottoajankohdan vaatimukset. Usein nämä ns. punakilpipyörät ovat varsinaisten rekisteröitävien mallien riisuttuja malleja joista puuttuu vilkut, peilit, valot ja päästöpuolellakin on panostettu vain kisatarpeisiin liikenteessä vaadittavien teknisten määräysten täyttämisen sijaan. Kauppias osannee kertoa mitä laitteeseen pitää hankkia ja muuttaa jotta se täyttäisi käyttöönottoajankohdan vaatimukset. Myös varaosa- ja huoltokirjat voivat olla tärkeitä, varaosanumeroiden avulla voi usein osoittaa, että kyse on samasta palikasta vaikka vaatimustenmukaisuustodistusta ei juuri tähän malliin olekaan saatavilla.

Jos vaatimustenmukaisuustodistusta ei saa mitenkään tulee vastaan jälleen testaaminen ja manuaalinen osoittaminen vaatimusten mukaisuudesta. Kulut nousevat helposti useisiin tuhansiin euroihin joten jos kyseessä on vakiopyörä ilman esim suurempia tunnearvoja niin kyseenalaistaisin tämän polun mielekkyyden.

Linkkejä aiheesta:
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto