oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
09 Heinäkuu 2020, 09:47:39 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tiedätkö milloin moottoripyörä pitäisi muutoskatsastaa? Katso tästä kattava artikkeli muutoskatsastamisesta
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Design moottoripyörä osaksi ammattikorkeakoulutusta  (Luettu 9855 kertaa)
MMAF Puheenjohtaja
Uutislähteet
*****
Viestejä: 219


« : 26 Toukokuu 2007, 09:22:29 »

Reilut 10 vuotta sitten moottoripyöräilyä pidettiin arveluttavana marginaali-ilmiönä. Moottoripyörien rakentelu ja muuntelukin oli vähintään veronkiertoa tai jotenkin lain ulkopuolista toimintaa. Tästä tilanteesta on tultu pitkä matka. Tänä vuonna yksilöllisesti valmistettu moottoripyörä on keskeinen teema Suomalaisen ammattikorkeakoulun opetusohjelman uudistuksessa.

Savonia ammattikorkeakoulu on ottanut rohkean askeleen koulutuksen uudistamisessa. Design moottoripyörää tullaan käyttämään esimerkkituotteena joka suunnitellaan ja markkinoidaan omana brändinä. Tarkoituksena on, että joka vuosi malli on hiukan erilainen. Pyörät tehdään tieliikennekelpoisiksi ja ne tulevat täyttämään kulloinkin voimassaolevat tekniset vaatimukset.

Eri opintolinjojen ja osastojen yhteistyöllä kytketään opiskelu työelämässä normaaliin kanssakäymiseen markkinoinnin, teollisen muotoilun, teknisen suunnittelun ja tuotantotekniikan välillä. Tavoitteena on käytännönläheisten asioiden kytkeminen esimerkkien muodossa nykyisiin opetusohjelmiin. Tuotteen, eli Design Moottoripyörän, myyntimahdollisuudet kartoitetaan ja projektit saattavat suunnitelmien mukaan poikia jopa yritystoimintaa sekä pienteollisuutta.

Innokkaimmilla opiskelijoilla on myös mahdollisuus rakentaa oma pyöränsä. Se jos mikä tuo käytännönläheisyyden opiskelun. Tämä projekti voikin kehittää suomalaisen moottoripyörien rakentelu- ja muunteluharrastuksen edellytyksiä merkittävästi. Näemmekö ehkä Suomalaisen moottoripyörien kaupallisen sarjavalmistuksen alkavan uudelleen? Aika näyttää…

Opetuksen päätavoitteena on kehittää teknistä opetusta niin, että valmistumisprosentti nousee ja kiinnostavalla ja kilpailukykyisellä opetuksella varmistetaan ammattitaitoisen työvoiman saanti tulevaisuuden teknologiateollisuudelle. Ikäluokkien yhä pienentyessä syntyy kovaa kilpailua opiskelijoista. Tässä kilpailussa pärjää vain aidosti korkeatasoinen ja nuoria kiinnostava koulutus.

Tuleva lukuvuosi 2007-2008 menee opetusohjelmien uudistamisessa ja kytkemisessä tuoteajatteluun. Vaikka ensimmäinen lukuvuosi onkin pilottivuosi, valmistunee ensimmäinen pyörä jo keväällä 2008.

Hankkeen rahoittajana toimii Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Yhteistyötä tullaan tekemään mm, Muotoiluakatemian, Savonia Busineksen ja Savon Ammatti- ja Aikuisopiston kanssa. MMAF toimii hankkeessa moottoripyörien rakentamisen sekä teknisen lainsäädännön asiantuntijana.

Hankkeesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Savonia-ammattikorkeakoulussa Tatu Westerholmiin http://www.savonia-amk.fi/


Vasen kuva: Savonian uuden koulutusohjeman julkaisun hoitivat Tatu Westerholm (vas) ja Timo Lipponen (oik).
Oikea kuva: Tekniikan tulosaluejohtaja Kari Lehtomäki, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Veli-Matti Tolppi, teollisen muotoilun lehtori Juha Miettinen, Savon Ammatti- ja Aikuisopiston johtava rehtori Esa Juvonen, Liiketalouden tutkimuspäällikkö Riitta Rissanen. Edestä vasemmalta: MMAF:n edustaja Hannu Virta, sitten on projektipäällikkö Tatu Westerholm, Teknologiateollisuuden satavuotissäätiön asiamies Mervi Sibakov, ja koneosaston johtaja Timo Lipponen. Kuvat (c) Savonia amk.
tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« Vastaus #1 : 02 Maaliskuu 2009, 10:13:34 »

Juttuja aiheesta muualla:

Oppilaskopteri rakennettiin innolla

Savonia ammattikorkeakoulu on käyttänyt moottoripyörän suunnittelua opetuksen tukena. Pyörän rakentamisesta halutaan tehdä jatkuvaa toimintaa, joka tukee useita opetuslinjoja. http://www.tekniikkatalous.fi/metalli/metallitekniikka/article237578.ece
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto