oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
02 Toukokuu 2024, 11:53:05 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tiedätkö milloin moottoripyörä pitäisi muutoskatsastaa? Katso tästä kattava artikkeli muutoskatsastamisesta
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Meteli mittaus selvennysta  (Luettu 16303 kertaa)
Natking
Jr. Member
**
Viestejä: 47



« : 01 Toukokuu 2012, 21:59:19 »

Moro, Olisko mahdollista saada joku kattava tietopaketti vaikka tohon ylos tai jonnekkin stickyksi miten nuo kaikki aanimittaus touhut ja rajat ymym nyt oikeen menee?

Taallakin, puhumattakaan kymmenesta muusta foorumista, on useempia topikkeja samasta asiasta ja jokaisessa tulee faktaa, kyselya, linkkia ja arvioita siihen malliin ettei perassa pysy.

-Olis merkittyina nuo rajat vuosimallien mukaan. Ihan tuolta vanhuksista asti.
-Mitka rukit ovat ns. tyypitettyja, tastakin tuntuu tulevan eri tietoa etta mika on mitakin.
-Onko tarraa/ei oo tarraa/EU tuonti/Suomipyora/USA tuonti. Mita siina tarrassa pitaa lukea jos on tyypitetty, jos tarra puuttuu niin mista tietaa onko se tyypitetty ymym asiaan liittyvat jutut jotta jokainen (ainakin suurin osa) osaisi hahmottaa miten asia oikeen menee.
-Millainen mittari pitaa olla, ja miten voidaan varmistua siella tienposkessa etta gyylla on juuri hommaan laillinen mittari, ja muutkin asiaan liittyvat jutut kunnossa?
-Katsastus vs. tienvarsimittaus. Eli jos on kayty konttorilla muutoskatsastuksessa/mittamassa niin voidaanko siltikin pakottaa tienvarsi testiin?
-mita viela? vaikka mita!
 
Ainoa asia mika nyt todellakin tassa showssa on selvaa on se , etta gyyt tienvarressa vetaa osaksi hatusta noita juttuja jollei potilas itse tieda miten kuuluu toimia.

Jos tienvarsimittaus, tai katsastus, on tehty vaarin, niin sakon kiistaminen ja uudelleenkatsastus aiheuttaa kuitenkin kuluja ja vaivaa.
Hyvilla etukateis ohjeilla olisi (ehka) mahdollista paasta vahan vahemmalla, ja vaalia omia oikeuksiaan.


Liitteena jostain poimimani lappu miten aanien mittaus pitaa tapahtua, josko tuokaan asia on nyt ihan kohdallaan kun lapussa lukee etta Trafin ohje poikkeaa laista?

* kaytonaikaisen_melun_mittaaminen.pdf (174.78 kilotavua - ladattu 1010 kertaa.)
tallennettu
Kuvaja
Full Member
***
Viestejä: 68


« Vastaus #1 : 01 Toukokuu 2012, 22:23:08 »

Tällä foorumilla on tietoa (ja taitoa) laajemminkin kuin vain pakoäänien osalta, joten foorumin sisältö on laaja. Täällä pyöriviä kiinnostaa muutkin muutokset.

Mielestäni tämä on jo kattava http://www.mmaf.fi/forum/index.php?topic=1186.0
tallennettu
Natking
Jr. Member
**
Viestejä: 47



« Vastaus #2 : 01 Toukokuu 2012, 22:49:02 »

Kuten varmaan huomasit, nyt juuri tassa kysymassani asiassa ei ollut muusta kuin tasta pakoaani-mittaus-ratsia-katsastus-sekoilusta kyse.
Muissa asioissa kannattaa tosiaan katsoa muita topikkeja. Tama ei niita kumoa, aika vaheksy millaan lailla.  Iskee silmää

Olen kylla tuon laittamasi jutun lukenut. Mutta toisaalta tuo topikki on hyva esimerkki asiasta. 8 sivua juttua joista ekat viestit on 3 1/2 vuotta takaperin kirjoitettu. Asiat kun tuntuvat pikkusen muuttuvan aikaa myoden, ja Trafi laittaa tulkintaohjeita vaihtelevalla menestyksella.
Pikkusenkaan lukihairioiselle tai suuremmin asiaan perehtyneelle tuottaa melkosia vaikeuksia etsia noita tietoja useemmilta sivuilta/topikeista/foorumeilta.

Siksipa kysyinkin josko olisi mahtollista saada yhta ja selkeaa tiedotetta, mihin ei tarvitsisi kenenkaan kommentoida, vaan MMAF paivittaisi sita tarpeentullen.
Tiedan oikeen hyvin etta senkin on jonkun tehtava, mutta samalla vaivalla se ehka menisi kun nyt asiasta enemman tietavat ''joutuvat'' vastailemaan useemmassa paikassa samoisiin kysymyksiin.
Kyselyt ja kommentit voisi nykyisen tapaan laittaa jo olemassa oleviin juttuisiin.
tallennettu
urBo
Jr. Member
**
Viestejä: 17


« Vastaus #3 : 02 Toukokuu 2012, 11:40:37 »

Kun ei niihin kysymyksiin monestikaan tahdo tulla niitä vastauksia vaikka luulisi olevan helppo pähkinä noille tämän foorumin "osaajille", tai ehkä se onkin liian helppo niin ei ole haastetta vastata. Vai pitäisköhän ostaa hd... Hymyilee
tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #4 : 02 Toukokuu 2012, 12:44:20 »

Kun ei niihin kysymyksiin monestikaan tahdo tulla niitä vastauksia vaikka luulisi olevan helppo pähkinä noille tämän foorumin "osaajille", tai ehkä se onkin liian helppo niin ei ole haastetta vastata. Vai pitäisköhän ostaa hd... Hymyilee

Tykkään asenteestasi! Onhan se nyt päivänselvää, että foorumin "osaajilla" on vastausvelvollisuus... Näyttää kieltä

Metelistä olis tarkotus tehdä jonkinlaista juttua. Työlistalla on kuitenkin pari juttua ennen kuin joutaa kirjoittelemaan.
tallennettu

hakki
Jr. Member
**
Viestejä: 27



WWW
« Vastaus #5 : 03 Toukokuu 2012, 09:27:42 »

Kun ei niihin kysymyksiin monestikaan tahdo tulla niitä vastauksia vaikka luulisi olevan helppo pähkinä noille tämän foorumin "osaajille", tai ehkä se onkin liian helppo niin ei ole haastetta vastata. Vai pitäisköhän ostaa hd... Hymyilee

Niinpä, onhan se aina helpompi skrivaa kysymys ja odotella vastausta, kuin kuluttaa itse aikaa ja nähdä hiukka vaivaa vaikka puol tuntii kun etsii sivustoilta jo valmiita vastauksia  Hymyilee

Toinen asia et olen käsittäny että foorumin 'osaajatkin' käy duunissa ja on myös oma elämä / harrastukset... joten saattaa olla aika kortilla vastailla meidän 'osaamattomien' kyselyihin  Virnistää
tallennettu

-Hakki-
jos ajaminen olisi mukavaa, eihän se olis enää kivaa.
urBo
Jr. Member
**
Viestejä: 17


« Vastaus #6 : 03 Toukokuu 2012, 10:59:35 »

Olen kyllä koittanut etsiä kysymyksiini vastauksia tältä foorumilta ja netistä yleensä ennen kuin rupean kirjoittamaan niitä tänne joten ei ehkä kannata automaattisesti olettaa että omatoimista tutkintaa ei olisi tehty. Foorumi käsittääkseni on luonteeltaan sellainen että tänne suurin osa porukkaa hankkii tunnukset vain saadakseen vastauksen johonkin mieltä askarruttavaan kysymykseen, eikä niinkään päästäkseen seurustelemaan muiden kanssa mikä kyllä vähentää ruuhkaa täällä. Mutta epäilemättä tietäjillä on kyllä omiakin menoja ja kiireitä. Rupeaa jo lipsumaan aikalailla alkuperäisestä aiheesta Epävarma
tallennettu
Kuvaja
Full Member
***
Viestejä: 68


« Vastaus #7 : 03 Toukokuu 2012, 19:44:49 »

Pahoittelut omasta puolestani. Tulee hieman töykeä kuva porukasta näiden vastauksien perusteella. Tosiaan kaikki ovat kiireisiä ja tarvittava tieto löytyy foorumista. Lait ja pykälät eivät ole ihan viimeaikoina muuttuneet. Se miten niitä tulkitaan on asia erikseen. Itse olen pärjännyt näillä foorumin ohjeilla ja kopteri-lehdellä jossa asiaa sivutiin. Sain putket aikoinaan muutoskatsastettua laillisiksi, kun pykälät muuttuivat. Sitä ennen ne olivat "laittomat".
tallennettu
urBo
Jr. Member
**
Viestejä: 17


« Vastaus #8 : 04 Toukokuu 2012, 00:33:55 »

Voipi olla että tarvitsemani vastaukset löytyisi sittenkin tältä foorumilta, ei ole vain sattunut jostain syystä silmään. Nuo pykälät ei aina ole niin helppotajuisia maallikolle. No joka tapauksessa ensi viikolla on konttorilla käynti joten sitten ollaan ainakin viisaampia. Kuvajalle kiitokset kannustavasta kirjoituksestaan, mukava huomata että kaikki ei ole...(jokainen saa nyt itse kuvitella mieleisen lopun lauseelle). Virnistää Näyttää kieltä
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto