oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
26 Huhtikuu 2024, 12:13:57 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Etsitkö wanhoja artikkeleita ja juttuja? Ne löytyvät osoitteesta [url]http://www.mmaf.fi/arkisto2006.html [/url]
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: lokasuoja helvetti.  (Luettu 10354 kertaa)
frenzie
Newbie
*
Viestejä: 2


« : 25 Huhtikuu 2013, 10:42:41 »

Jeejee, Mikä on nyt sitten se laki minkä pitäisi olla ajantasalla. Muutoksia ilmeisesti on lokarilakiin tehty
vähintäänkin vaihtelevasti, enkä ihan omaa mieltä tyydyttävää vastausta löytänyt. Onko takalokasuojaton moottoripyörä katulaillinen? Vai pitääkö siellä olla lokari, jos pitää niin mitkä on ne voimassa olevat määräykset minkä mukaan peltiä pitäs taivuttaa?
tallennettu
Greasemonkey jake
Jr. Member
**
Viestejä: 15



WWW
« Vastaus #1 : 25 Huhtikuu 2013, 17:08:15 »

lokasuojaton mp on katulaillinen...
tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« Vastaus #2 : 25 Huhtikuu 2013, 20:28:15 »

MMAFn arkistosta viime vuosituhannen uutisia:
Lokasuojapakko On Todellakin Poistunut! (25-11-1999)

 Asetusta ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista on muutettu. Itse asiassa tämä muutos on tullut voimaan jo 1.5.1998. Sen sisällöstä viranomaiset eivät kuitenkaan ole katsoneet tarpeelliseksi sen yksityiskohtaisemmin informoida. Tämä on lähes ymmärrettävää, kyse on nimittäin muutamista helpotuksista. Sellaisista kertominen ottaisi toki koville arvonsa tuntevalla virkamiehellä. (Toisin esim. Ruotsissa, jossa virkasuunta informoi harrastajia siitä, että lokasuojia ei enää moottoripyörissä tarvita.)

Asian selvityksen harrastajasuunnasta käynnisti oikeastaan se, että tunnettu chopper-mies Iski sai syksyn viime keleillä sakot etulokasuojan puuttumisesta. Hän otti yhteyttä MMAF:n ja alettiin tutkia, mitä siellä asetuksessa tarkkaan ottaen sanotaan etulokarista tätä nykyä.

Selvisi että asetuksella N:o 290/1998 ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen muuttamisesta on muutettu tai paremminkin poistettu jo vuonna -98 useitakin teknisiä vaatimuksia. Ehkä kummallisinta asiassa on se, että edes katsastuspaikkoja ei ole kunnolla virkasuunnalta infottu. Tiettävästi suuri osa katsastajista on vielä tänäkin vuonna toiminut vanhentuneiden sääntöjen pohjalta. Totuus kuitenkin on, että uudemmalla asetuksella on poistettu ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen 1256/1992 seitsemännestä luvusta mm. seuraavien pykälien sisältö kokonaan:

<snip>

Ei enää voimassa: 114 § Roiskesuojat ja -läpät
1. Moottoripyörässä ja L5-luokan ajoneuvossa tulee kaikilla pyörillä olla kourumaiset, koko pituudeltaan vähintään renkaan suurinta leveyttä vastaavat roiskesuojat.
2. Roiskesuojien tulee ajoneuvon ollessa ajokunnossa, polttoainesäiliö täytettynä ja kuormitettuna kuljettajan paikalle asetetulla 75 kg massalla, ulottua edessä vähintään pyörän akselin kautta kulkevaan pystytasoon ja takana vähintään 150 mm pyörän akselin yläpuolella olevaan vaakatasoon. Roiskesuojan ei kuitenkaan tarvitse peittää pyörää edellä vaaditulla tavalla, jos ajoneuvon muut rakenneosat vastaavasti estävät roiskumisen.
3. Roiskesuojan reunan etäisyys akselista ei saa olla renkaan halkaisijaa suurempi.
4. Jos roiskesuoja ei peitä pyörää vaaditulla tavalla, on roiskesuoja varustettava tarkoituksenmukaisella jatkeella tai roiskeläpällä.
 
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
frenzie
Newbie
*
Viestejä: 2


« Vastaus #3 : 27 Huhtikuu 2013, 07:46:05 »

Mä en tiedä oonko mä uuno vai uuno. Mutta nuo lakitekstit ei mulle aukea ikinä mitenkään. Lauseitten sanajärjestys on sellainen mitä ei voi ymmärtää.  Mut Kiitos kiitos vastauksista.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto