oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
18 Heinäkuu 2024, 06:27:43 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Rakenteluun liittyviä tapahtumia löydät kalenterista.
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Petrol Circus: 31 Tammikuu 2014 - 02 Helmikuu 2014
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Petrol Circus 2014  (Luettu 75435 kertaa)
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896« Vastaus #15 : 27 Syyskuu 2013, 14:28:00 »

...Nykysuuntaus on kasvavissa määrin ns. katalookirakentamista luokasta riippumatta mutta edelleen hienoimmat vehkeet syntyy omista ideoista ja visioista. Se on perinteisen rakentelun perusta eikä tule koskaan häviämään...

Katalookirakentamista? No huhhuh... Kun siitä ollaan nimenomaan pääsemässä eroon ja suuntaus on kohti käsin tehtyjä laitteita. Siis jos nyt puhutaan oikeasti rakennetuista pyöristä eikä mistään käyttökustomeista. Yhdessäkään vakavasti otettavassa näyttelyssä ei pärjää puhtaasti osto-osilla kasatulla fillarilla, vaan sekä yleisö että rakentajat arvostavat käsityötä.

Siis uskon kyllä että suuren yleisön silmissä ne kaikki on kustomeita, ihan niinkuin kaikki jenkkiautot on letukoita. Samoin kuin kaikki liivikerholaiset on rikollisia Iskee silmää. Mutta eikö tällaisella näyttelyllä olisi loistava tilaisuus osoittaa kuinka monimuotoista jalo harrastuksemme on? Itse joitain palkintoja omilla pyörilläni voittaneena (mm. ensimmäisen Petrol Circuksen Custom ykkönen) koen näytteilleasettajien aliarvioimisena kaikkien tyylisuuntien lyttäämisen samaan massaan - kyseessä on kuitenkin "kilpailu" jota mainostetaan näkyvästi hyvillä palkinnoilla. Jos oikeasti lähdetään sumputtamaan fillareita samaan nippuun niin sitten American Car Shown topkymppi-tyylinen arvostelujärjestelmäkin on parempi kuin muutama sekavuutta aiheuttava luokka joista yhdessä on kolme keskinkertaista fillaria ja toisessa viisikymmentä joista kymmenen niin hienoja että ne olisivat omien tyylisuuntiensa Suomen ykkösiä.

Toivottavasti keskustelu aiheesta pysyy rakentavassa sävyssä, kehitys on aina positiivinen asia ja PC:lläkin homma on ollut ihan hyvin hanskassa. Ensimmäinen PC oli ainakin näin rakentajan silmissä yksi parhaiten Suomessa koskaan järjestetyistä näyttelyistä.
tallennettu
Japi
Jr. Member
**
Viestejä: 21


« Vastaus #16 : 28 Lokakuu 2013, 11:20:07 »

Päivää taas! Väliaikatietoja hieman perjantaisen palaverin jälkeen. Ensi vuonna ei tulla näkemään punaisia mattoja pyörien alla vaan jotain neutraalimpaa sävyä. Eli valokuvaajilla pitäisi olla paremmat olosuhteet työhönsä. Toiseksi infotaulut nostetaan telineisiin noin metrin korkeudelle lattiasta, infon koko tullee olemaan A4.
Pyöriä on ilmoittaunut ihan mukavasti mutta lisää otetaan vastaan joka luokkaan, jos määrä sattuu menemään hieman yli sovitun niin ei haittaa. Edelleen otetaan vastaan myös kehitysehdotuksia joten laittakaa tulemaan kun sellaisia tulee mieleen.

tallennettu
jude
Newbie
*
Viestejä: 4


« Vastaus #17 : 09 Joulukuu 2013, 12:52:43 »Viimevuotisesta parannusta pyytäisin sinne loppupäähän eli palkintojen jakoon, jos ilmoitetaan että ne alkavat klo 17.00 ei silloin aleta etsimään palkintoja ympäri hallia niin että kyseinen palkitseminen alkaa 18.30. Surullinen
Samoin kun jos otetaan tasokkaat messukuvat pyöristä, olisi mukava nähdä kyseisen palkitun pyörän kuva samalla esim screeniltä kun se kuulutetaan palkituksi, ei hirveesti avaudu jos se on vaan: "voittaja pyörä nro.25 Esa Hangosta komealla harlikalla"

Onnittelut etukäteen Angry bird star wars edition ja Cheek teemapyörien rakentajille, varmat palkintoharavat näillä spekseillä. Iskee silmää
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896« Vastaus #18 : 11 Joulukuu 2013, 12:18:50 »

...Onnittelut etukäteen Angry bird star wars edition ja Cheek teemapyörien rakentajille, varmat palkintoharavat näillä spekseillä. Iskee silmää

Harmi vaan niidenkin kannalta että vain toinen voi voittaa koska menevät eri genrestään huolimatta kuitenkin tuohon samaan massaluokkaan Hymyilee leveästi
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896« Vastaus #19 : 11 Joulukuu 2013, 12:23:13 »

Toinen parannusehdotus - voisko näyttelyalue pysyä koskemattomana niin kauan kuin tapahtuma on auki? Viime kerralla eksyin paikalle tunti ennen sulkemisaikaa eikä juuri ollut enää nähtävää. Suurin osa ulkolaisista vieraista oli laivojen aikataulujen takia päästetty lähtemään, niin yksittäiset pyöräntuojat kuin yritysosastotkin. Mielestäni kohtuullinen vääryys lipun hankkineita kohtaan että koko näyttelyn mielenkiintoisin anti poistuu paikalta reilusti ennen tapahtuman päättymistä. Kyse on kuitenkin kaupallisesta tapahtumasta jolla on mainostettu aukioloaika.
tallennettu
Japi
Jr. Member
**
Viestejä: 21


« Vastaus #20 : 13 Joulukuu 2013, 15:25:59 »

Palkintojenjaon paikkaa ja aikaa ei vielä ole lyöty lukkoon. Itse lähtisin siitä että palkinnot jaetaan sunnuntaina iltapäivästä esimerkiksi samassa paikassa missä pressitilaisuus pidetään. Logistisia asioita pitää tuossa ottaa huomioon myös.

Samoin tuo osastojen purkaminen ja näyttelypyörien pois vieminen ennen näyttelyn päättymistä olisi väärin kävijöitä ja muita osallistujia kohtaan. Eli nyrkkisääntönä kaikki on paikallaan loppuun asti. Niin se on sovittu muistaakseni muissakin halleissa ja hyvä niin.

Näyttelyn pitäisi olla väljemmin sijoiteltuna tulevan tapahtuman aikana pyörien suhteen koska esimerkiksi iso lava keskeltä hallia tulee puuttumaan. Tämä siitä syystä ettei isolle stagelle ole koko aikaa käyttöä ja näin ollen se on tarpeeton ja tila saadaan paremmin käyttöön.

Jälleen hyviä pointteja minun mielestäni ja arvostan kaikkien mielipiteitä ja ehdotuksia kovasti. Eri mieltäkin saa olla, saadaan tarkastell asioita monelta kantilta.

PS. Käykäähän tykkäämässä ja elämöimässä Petrol Circuksen Facebookissa. Se saatiin ajan tasalle eilen, uutta sisältöä ja ehkäpä myös kutsulippuarvontoja ja muuta kättä pidempää on tuloillaan.
tallennettu
Mattson
Jr. Member
**
Viestejä: 17


« Vastaus #21 : 06 Tammikuu 2014, 01:52:30 »

Raapustellaan pari sanaa että ketju pomppaa ylös vastattuihin, omaa mopoa en mitenkään saa tänä vuonna valmiiksi mutta sikäli kun sellainen tulee, ja aika varmasti tuleekin, olis `15 haluja päästä näytille. Jos silloin veilä sama luokitus niin varmaan sitten "open class" kun ei tuo ole oikeen faitteri eikä kafee mutta jotakin sinnepäin...
tallennettu
Japi
Jr. Member
**
Viestejä: 21


« Vastaus #22 : 07 Tammikuu 2014, 00:35:34 »

Valmista tulee aikanaan tästäkin. Olen hieman harmissani siitä että kukaan ei ole vielä ilmoittanut kullalla silattua, kokoomuksensinistä rahalla rakennettua Cheek-pyörää näyttelyyn enkä ole sellaista nähnyt missään työstettävän. Rovio voisi teettää jollain pajalla tietysti Angry Birds kopterin. Angry Sreamin' Eagle tai jotain ja mahdolliset palkintorahat Maffille.

Toinen (tällä hetkellä tärkeämpi) asia joka aiheuttaa kiirettä on vain yksi rakennus- ja kuvauspäivä kun haaveilin kahdesta alun perin. Mutta sillä nyt mennään ja torstaina 30.1. tehdään pitkä päivä näillä näkymin.

Extrapalkintoja vielä väännetään, toivottavasti saadaan jotain aikaan. Olisi kiva palkita rakentajia muutenkin kuin perinteisin perustein. Erityisesti nuoria rakentajia pitäisi mielestäni kannustaa ettei harrastus kuivu ukkojen vanhetessa. Ja pyöräkaupan ja rahatilanteen ollessa mitä on ei uusia mestareita ole ruuhkaksi asti tulossa näin perstuntumalta ainakaan.
tallennettu
jude
Newbie
*
Viestejä: 4


« Vastaus #23 : 07 Tammikuu 2014, 18:25:57 »

Sehän voitti jo Jyväskylän näyttelyssä 2012, se Angry bird hajabusa  Virnistää

Lähinnä kärjistetysti komppasin Hemulia  Iskee silmää näen kanssa asian verrannollisena, että lätkämatsissa katsojat huutaisivat voittajajoukkueen  ?

Älkää nyt ymmärtäkö väärin, en ole omasta puolesta puhumassa vaan yleisellä tasolla, toiset näkevät kokonaisuuden "hienona" vaikka se olisi tehtaan paketissa, nämä samanlaista ajatusmaailmaa päässä kantavat ovat mielestäni myös se ääni: "taas on pilattu hieno honda pidentämällä keula..ect.ect.) Nämä samat henkilöt siis myös äänestävät rakennettujen pyörien palkitut.
Toiset taas näkevät että jarrusatula onkin jostain vanhasta silitysraudasta tehty, miestunteja tähän mennyt vaikka 100 ja toiset sen erikoisjengattujen pinnapulttien tekoon, täälläiset asiat huomaavat helpoiten ne jotka näiden kanssa pelaa, siksi pidän rakentajien antamia ääniä "parempina" rakennettujen pyörien äänestyksessä.

just my 2,50 cent. Nähdään messukeskuksessa !!


tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« Vastaus #24 : 07 Tammikuu 2014, 20:33:24 »

Lähinnä kärjistetysti komppasin Hemulia  Iskee silmää näen kanssa asian verrannollisena, että lätkämatsissa katsojat huutaisivat voittajajoukkueen  ?

No mutta ainahan se on mahdollista tehdä vaikka 'Rakentajan valinta' joka valitaan nimenomaan rakentajien kesken, ja julkaista tuo tieto vaikka MMAF:n jäsenkirjeessä. Ei se vaadi kuin järjestelyä, ja saattaisi messujärjestäjä jopa tällaisesta innostua kun vain asiaan perehdytään ja hoidetaan se kunnialla. Tuollaisen tuomariston voisi laatia monellakin tapaa, esimerkiksi aiempien vuosien HBS- ja PC-voittajista ja tunnetuista rakentajista, tai vaikka MMAF:n jäsenkortilla voisi hakea lapun tai jotain muta innovatiivista eikä kovin tiukkapipoista?
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
jude
Newbie
*
Viestejä: 4


« Vastaus #25 : 08 Tammikuu 2014, 15:45:33 »

Helpoin tapa järjestää rakentajien valinta on antaa jokaiselle näyttelyyn pyöränsä tuovalle lapun jossa näkyy oman pyörän nro. näin et voi äänestää itseäsi, sitten siinä lapussa neljä avointa ruutua johon jokaisesta luokasta parhaaksi valitsemasi pyörän nro:n.
Ei tehdä tästä liian vaikeaa  Virnistää eikä tiukkapipoista, aiheuttaa ihottumaa.

Messujärjestäjä tekee miten asian parhaakseen näkee.

Ilmeisesti tänävuonna mennään peoples choise=kaikki palkitut.

Kun palkintoina jaetaan rahaa tulee mielestäni palkitseminen tehdä reilusti ja ehkäpä vähän "perustellusti". Ettei pääse sattumaan perus, "Reiska meirän kyliltä toi helsinkiin pyörän näytille, nyt kakki kyläläiset ja sukulaiset äänestämään Reiskan pyörä voittajaksi", ja sitten tulee kyläläiset ja äänestävät Reiskan pyörän voittajaksi vain ja ainoastaan Reiskan asuinpaikan perusteella, ei pyörän rakennustason tai muun siihen liittyvän osalta.  Vaikenee
Nimi Reiska muutettu.

« Viimeksi muokattu: 08 Tammikuu 2014, 15:50:17 kirjoittanut jude » tallennettu
TomiKoo
Jr. Member
**
Viestejä: 11WWW
« Vastaus #26 : 08 Tammikuu 2014, 21:41:58 »

Helpoin tapa järjestää rakentajien valinta on antaa jokaiselle näyttelyyn pyöränsä tuovalle lapun jossa näkyy oman pyörän nro. näin et voi äänestää itseäsi, sitten siinä lapussa neljä avointa ruutua johon jokaisesta luokasta parhaaksi valitsemasi pyörän nro:n.
Ei tehdä tästä liian vaikeaa  Virnistää eikä tiukkapipoista, aiheuttaa ihottumaa.

Messujärjestäjä tekee miten asian parhaakseen näkee.

Tuohan kuulostaa oikein järkevältä, olisi omaan makuun ehdottomasti tapahtuman "arvokkain" pokaali, vaikka olisi kuinka vähäpätöinen pysti. Toivottavasti tämä ehdotus huomioidaan!
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896« Vastaus #27 : 14 Tammikuu 2014, 12:32:30 »

No mutta ainahan se on mahdollista tehdä vaikka 'Rakentajan valinta' joka valitaan nimenomaan rakentajien kesken, ja julkaista tuo tieto vaikka MMAF:n jäsenkirjeessä...

Höpöhöpö - kun puhutaan näyttelystä joka mainostaa itseään Suomen kovimpana rakennettujen pyörien tapahtumana ja palkinnot ovat varsin mittavia rahatukkoja niin ihan sama mitä johonkin jäsenkirjeeseen kirjoitetaan. Ne fillarit mitkä palkinnot saavat pitää valita mahdollisimman oikeudenmukaisesti.

Tomikoolle tiedoksi, tällainen rakentajien itsensä suorittama äänestys tunnetaan "Norrtälje-mallina" viitaten länsinaapurimme suureen pyöränäyttelyyn jossa tämä äänestystapa on ollut käytössä ja hyväksi havaittu jo vuosikymmeniä. Ja en muista kertaakaan nähneeni etteikö se näyttelyn oikeasti paras pyörä olisi löytänyt tietään palkintokorokkeelle.

Toinen järkevä vaihtoehto olisi kasata tuomaristo maan ykkösrakentajista - niin ammattilaisista kuin amatööreistäkin - ja antaa heidän suorittaa arvostelu. Se vaan yleensä kaatuu siihen että kyseisillä henkilöillä on niin kiire etteivät ehdi paikalle riittävän pitkäksi aikaa että tuomaroiminen olisi mahdollista.

Takavuosina on nähty myös muita tapoja ratkaista paremmuusjärjestys, esimerkiksi Joutsa Chopper Showssa jaettiin palkinnot vuosia niin että edellisvuoden voittajat valitsivat niiden saajat. Tääkin toimi hyvin, ainoa vaan että aina sai jännittää tuliko ko. tyypit myös seuraavana vuonna paikalle. Juryä täydennettiin sitten tarpeen mukaan paikalta löytyneillä hahmoilla.
tallennettu
JiiVee
Uutislähteet
*****
Viestejä: 73


« Vastaus #28 : 24 Tammikuu 2014, 14:45:18 »

Ja MMAF löytyy paikasta 1e5!  Hymyilee
tallennettu
Ape
Jr. Member
**
Viestejä: 32


« Vastaus #29 : 29 Tammikuu 2014, 23:39:18 »

Juuri Messukeskuksesta palasin ja MMAF:n osasto on jo lähestulkoon valmis. Tervetuloa kaikki juttelemaan ajankohtaisuuksia ja sumpille siinä samalla! Osasto löytyy paikalta 1e5, eli ykköshallin nurkasta katsomon alta heti rakennettujen prätkien vierestä.
tallennettu

"Kun lopulta kuolen, toivon että elämästäni saisi tehtyä todella viihdyttävän kirjan tai elokuvan."
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto