oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
29 Huhtikuu 2024, 12:37:27 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Rakenteluun liittyviä tapahtumia löydät kalenterista.
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Rakennettujen pyörien ride-in näyttelyitä - Lisää vai vähemmän?  (Luettu 15765 kertaa)
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« : 11 Helmikuu 2014, 16:16:17 »

Vähän rupea mietityttämään tämä rakennettujen moottoripyörien ride-in näyttelyiden tiheys. Olisiko paikallaan jotenkin koordinoida näitä niin, että jokaiseen näytelyyn oikeasti riittäisi tulijoita ja pyöriä? Vielä vuosituhannen alussa Suomen suvessa ei näitä ride-in näyttelyitä ollut kuin kaksi (tai kolme vähän laskentatavasta riippuen).

Jos uusia näyttelyitä tulee tätä tahtia niin riskinä on, että parin vuoden päästä joka näyttely on parhaimmillaankin keskinkertainen koska kukin rakentelija käy lopulta vain lähinäyttelyssään. Mistään maakunnasta ei kuitenkaan taida yksinään riittää pyöriä kokonaisen näyttelyn tarpeiksi? Käykö tässä luonollisen valinnan kautta niin, että lopulta vain muutama show jää henkiin ja tää on turhaa valitusta? Porukka valitsee näyttelyt mitkä on parhaat ja muut kuolee luonnolisesti pois 'tarpeettomina' joko järjestäjiien väsymykseen tai kävijöiden vähyyteen.

Tai toinen kanta on että tämä suuntaus on oikea. Lisää vaan kinkereitä koska harrastauksen tunnettavuus kasvaa laajemman kansan parissa näiden kautta, ja joka vuosi valtakunnan rakennettujen pyörien kanta senkuin lisääntyy. MMAF:n kannalta ('yhdistyksen tarkoituksena on edistää moottoripyörien rakenteluharrastusta') tämä suunta on toki toivottava.

Joitakin vuosia sitten mietittiin näiden eri kinkereiden järjestämistä sarjamuotoiseksi niin, että valtakunnan parhaat pyörät varmasti nousisivat esiin. Silloin asia haudattiin koska se toisi liikaa 'tiukkapipoisuutta' t'h'n touhuun, loppujenlopuksi kyseessähän on harrastuksesta eikä kilpailusta.

Onko raadilla mielipiteitä?
« Viimeksi muokattu: 11 Helmikuu 2014, 16:22:21 kirjoittanut Santtu » tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« Vastaus #1 : 11 Helmikuu 2014, 16:21:51 »

Tässä vielä listaa tämän vuoden huhti-lokakuun näyttelyistä, listassa ei ole mukana talvikauden tapahtumat jotka tulevat vielä näiden 'päälle'.
International Hot Rod & Rock Show
American Car Show Oulu
Mp-näyttely Raahe
Lahti Hela Ride-In Show
Helsinki Bike Show
Joutsa Chopper Show
Mansen Mäntä Messut
...
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
TEKE
Jr. Member
**
Viestejä: 32


« Vastaus #2 : 12 Helmikuu 2014, 11:03:47 »

Duoda duoda , en ole raati ja vastaukseni on 100 prosenttisesti vain OMA mielipiteeni.

 Mielestäni ei pitäisi ainakaan koordinoida mitenkään; näkisin tilanteen jotenkin hassuna että joku taho ohjeistaisi/määräisi minne näyttelyyn saat tai et saa mopoasi viedä.

En tiedä onko näyttelyjä liikaa vai sopivasti.
Uskon että aikalailla moni muukin elää samanlaisessa sympioosissa kuin minä.
 Perhe , työ , uni , Harrastaminen ( rakentelutalvella ja kesällä ajaminen) ja sitten muut harrastukset. Kaikkihan tajuaa että jos alkaa painopisteitä muuttamaan esim. tuohon kohtaan harrastaminen, niin muut kohdat kärsivät. Toki satunnaisia ylilyöntejähän järjestelmäni kestää hieman. heh. Mutta esim. joka viikonloppuista kinkereissä riekkumista en edes ajattele.
Talvellahan tämä on vielä helppoa : vopi mennä tallille rakentelemaan kun  pikku markot ja mirka-petterit käyvät yöpuulle.
 Tästä johtuen olen jo valmiiksi suunnitellut ne muutamat näyttelyt joihin tulee mentyä tai ainakin alustavasti olen merkannut ne hallituksen hyväksyttäväksi…
Pointti on se että varmasti moni muu elää eri syklissä( merkannut eri viikonloput  anottavaksi vapaaksi tjms ) joten näyttelyihin riittää porukkaa.
Suosituimmat sitten keräävät enemmän jengiä.
Jos paketti on kasassa ja ajankohta mietitty kuin myös kohdeyleisö ,niin antaa minun puolestani tulla vaan. Esimerkiksi Kustom Kulture Show tuli viime vuonna uutena tapetille ja oli erittäin mainio uutuus.
Paljonhan on asioita jotka tekevät joidenkin mielestä joistakin näyttelyistä parempia kuin toiset ja syitä miksi joitakin messuja karsastetaan joidenkin mielestä. Tosin meitä harrastajiakin on niin monenlaista , erinlaisia  ja hyvä niin.

Rakentakaa , nauttikaa,
rakentakaa, oppikaa ,
 rakentakaa, mokatkaa ,
rakentakaa, luokaa ,
rakentakaa ,matkikaa ,
rakentakaa , menettäkää herrrrrrrrrrmot ,
 rakentakaa , visioikaa ,
rakentakaa , onnistukaa,
Rakentakaa Rakentakaa Rakentakaa Rakentakaa Rakentakaa!!!
tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« Vastaus #3 : 12 Helmikuu 2014, 13:31:26 »

Mielestäni ei pitäisi ainakaan koordinoida mitenkään; näkisin tilanteen jotenkin hassuna että joku taho ohjeistaisi/määräisi minne näyttelyyn saat tai et saa mopoasi viedä.

Hyvää ajatusvirtaa mutta en nyt kuitenkaan ajatellut että koordinointi suunnattaisiin kävijöihin. Enemmänkin järjestäjien kesken voitaisiin sopia missä ja milloin näitä kinkereitä pidetään. Nythän järjestäjät suunnittelevat shownsa toisistaan irrallaan ja osittain tietämättä. Metodi on toistaiseksi toiminut, mutta pian varmaan nähdään tilanne jossa naapurikunnissa on samana päivänä samanlainen tapahtuma? Tarkoitus ei kuitenkaan ole muodostaa foorumia joka voisi sanella kuka saa ja kuka ei saa järjestää tapahtumia. Mutta päällekkäiset ja suoraan keskenään kilpailevat tapahtumat ei ole kenenkään etu vaan varmasti harmittavat kaikkia osapuolia. Asia voitaisiin estää tai ainakin mahdollisia kitkoja vähentää etukäteen sopimalla.

Btw, oliko porukalla lisättävia tapahtumia kallenteriin? Sinne vain lisäilemään.
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
TomiKoo
Jr. Member
**
Viestejä: 11



WWW
« Vastaus #4 : 12 Helmikuu 2014, 20:21:29 »

Minä olen aina kaivannut kunnollista tapahtumakalenteria. Siis sellaista valtakunnallista "the" kalenteria, jonka kaikki järjestäjät tietäisivät ja sinne tapahtumat ilmoitettaisiin. Ei siellä toki mitään pitsin nypläystä tarvitse olla, mutta kaikki pyöriin ja myös harraste autoihin liittyvät tapahtumat. Näyttelyt, tapahtumat, cruisingit, aiheeseen liittyvät keikat jne.

Toki asioista tarpeeksi tietävät löytävät nykyäänkin ne tutut tapahtumat, mutta moni tapahtuma voisi saada kävijöitä kalenterin kautta. Samalla kalenteri toimisi paikkana, josta järjestäjät voivat kuutioida sopivaa päivää omalle tapahtumalle. Tuollaisen voisi varmasti pienellä mainosmyynnillä saada ylläpidettyä ja hommaa voisi jakaa laajalti.

Itse uskon, että jossain vaiheessa tapahtumien määrään tulee ähky ja porukka valikoi mieleiset. Uusia tulee varmasti, kun uutta porukkaa innostuu asiasta. Toisaalta vanhoissa tapahtuu leipääntymistä ja luonnollista poistumaa. Ehkä tapahtumien paljouteen helpottaisi järjestää joitakin tapahtumia vain joka toinen vuosi. Olisi harvinaista herkkua, kun jäisi joka toinen välistä. Voisi myös järjestäjillä riittää virtaa uusiutua ja kehittää tapahtumaa.
tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« Vastaus #5 : 12 Helmikuu 2014, 20:30:54 »

Minä olen aina kaivannut kunnollista tapahtumakalenteria.

Onhan noita useampiakin, tunnetuin lienee http://www.kokoontumisajot.com/ <-- Tuolta tosin puuttuu näköjään 2014 näyttelyt.

Haluaisin kalenteriin myös mahdollisuuden automaagiseen exporttiin niin, että kukin voisi lisätä tapahtumat omiin kalenteirihinsa ja saisivat myös uudet tapahtumat samassa kategoriaqssa sekä tietty wanhojen päivitykset: http://www.bajahill.net/2012/12/moottoripyorakalenteri-omalle-www.html
« Viimeksi muokattu: 12 Helmikuu 2014, 20:33:03 kirjoittanut Santtu » tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto