oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
18 Heinäkuu 2024, 09:43:54 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Rakenteluun liittyviä tapahtumia löydät kalenterista.
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Liikennekäytöstä poista ja vakuutus?  (Luettu 40416 kertaa)
antzakin
Newbie
*
Viestejä: 2


« : 28 Lokakuu 2015, 10:51:48 »

Moi,
Nyt kun moottoripyörän saa poistaa liikennekäytöstä (marraskuun 2015 alusta) tuli mielenkiintoinen asia esille:
Vakuutusyhtiö OP-Pohjola vaatii edelleen liikennevakuutuksen! Ei auttanut vaikka selitin että ko HD on chopattavana ja uudelleen rakennuksen alla seuraavat noin 2 vuotta (kun ei oo kiire)
Itse ajattelin että kun ei ole liikennekelpoisessa kunnossa niin vapaaehtoinen vakuutus riittäisi, siis palo ja varkaus esim.

Onko ajatuksia tai aikooko/voiko MMAF tehdä asialle jotain?
Jäsenistö: Ajatuksia tai koemuksia ko asiasta?
Terveisin
Antsa
tallennettu
motomatti
Sr. Member
****
Viestejä: 184


« Vastaus #1 : 28 Lokakuu 2015, 13:36:23 »

Pohjantähdestä sanottiin (Naisvirkailjan selvitys kysymykseeni.) että pakollisen liikennevakuutuksen seisonta-ajallisen vakuutuksen seisonta-aikailmoitusta ei enää tarvita vaan pitää tehdä ilmoitus Trafille liikennekäytöstä poistosta netissä. (4€) Liikennevakuutusmaksua ei mene siltä ajalta kunnes taas tehdään ilmoitus liikennekäyttöön ottamisesta. (4€) Rekisterikilpi saa olla liikenteestäpoiston ajan paikoillaan. Liikennekäytöstäpoistotieto tulee vakuutusyhtiölle Trafista ja aika hyvitetään vakuutusmaksussa. Tieto liikennekäytöstä poistosta on myös poliisin käytössä.

Ympärivuotisista vakuutuksista en kysynyt.
tallennettu
kuula
Jr. Member
**
Viestejä: 20


« Vastaus #2 : 29 Lokakuu 2015, 08:21:20 »

Onko nyt niin että kun mulla on tällähetkellä yksi runko papereineen kilvissä ja seinsontaan ilmoitettuna että joudun sen ilmoittamaan jatkossa liikennekäytöstä poistetuksi?
tallennettu
motomatti
Sr. Member
****
Viestejä: 184


« Vastaus #3 : 29 Lokakuu 2015, 11:23:05 »

Lainaus
Onko nyt niin että kun mulla on tällähetkellä yksi runko papereineen kilvissä ja seisontaan ilmoitettuna että joudun sen ilmoittamaan jatkossa liikennekäytöstä poistetuksi?

Pohjantähdessä käytyäni jäi sellainen kuva että jos seisontailmoitus on tehty ennnen marraskuun alkua on se voimassa perinteiseen tapaan vielä sen kerran. Sen jälkeen homma muuttuu. Kannattanee kysyä omasta vakuutusyhtiöstäsi mikä heillä on käytäntönä vakuutuksen hinnasta liikennekäytöstä poiston aikana ja onko mitkäkin osat mahdollisista vapaaehtoisista vakuutuksista silloin voimassa. Olisi ikävää jos pyörä(t) menisi pois seisonnasta omia aikojaan.....

http://www.smoto.fi/?p=2717

Lainaus Trafin sivulta:
Lainaus
Liikennekäytöstäpoisto laajenee koskemaan kaikkia ajoneuvoja.

Eduskunnan hyväksymän lakiuudistuksen mukaan liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto laajenevat koskemaan kaikkia ajoneuvoja marraskuusta 2015 alkaen.

Kaksipyöräiset ja muut ajoneuvot voi siis tulevaisuudessa tarpeen vaatiessa ottaa pois liikenteestä, kuten autot tällä hetkellä. Moottoripyöristä, mopoista tai muista ajoneuvoista ei myöskään enää tarvitse palauttaa kilpiä. Mahdollisista vaikutuksista vakuutukseen kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisteri-ilmoitukset/liikennekaytostapoisto

Vakuutusyhtiö If on taasen toista mieltä:
Lainaus
Moottoripyörän poistaminen liikennekäytöstä

​Moottoripyörä poistetaan liikennekäytöstä ajoneuvorekisterissä vain poikkeustilanteissa, esimerkiksi jos pyörä on vaurioitunut, anastettu tai sen käyttö on muuten estynyt yli vuoden ajaksi. Liikennekäytöstä poiston yhteydessä pyörän kilvet on palautettava. If saa tiedon poistosta suoraan Trafilta, ja vakuutuksesi päättyvät.

Kun pyöräsi ei ole käytössä ajokauden ulkopuolella, sitä ei tarvitse poistaa liikennekäytöstä. Jos sinulla on seisonta-ajallinen vakuutus, ilmoita kuitenkin Ifille, kun otat pyörän pois liikenteestä ja uudestaan käyttöön. Ilmoitamme tiedot ajoneuvorekisteriin. Vakuutusmaksusta saat hyvitystä, jos pyöräsi on pois käytöstä yhtäjaksoisesti vähintään 30 vuorokautta. Poiston aikana kaskovakuutuksen törmäysturva ei ole voimassa ja moottoripyörän käyttäminen on kielletty.

Jos pyörälläsi on vuodenaikahinnoiteltu vakuutus, sinun ei tarvitse ilmoittaa milloin käytät pyörääsi tai milloin se on pois liikenteestä. Vakuutusturvasi on voimassa koko ajan, eikä maksusta hyvitetä käyttämättömyysajalta.

https://www.if.fi/web/fi/henkiloasiakkaat/vakuutuksemme/moottoripyoravakuutus/pages/esittely.aspx
tallennettu
motomatti
Sr. Member
****
Viestejä: 184


« Vastaus #4 : 30 Lokakuu 2015, 15:02:59 »

Motouutiset on informoinut aiheesta näin: http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/2995/Moottoripy%C3%B6r%C3%A4n-k%C3%A4yt%C3%B6st%C3%A4poisto-jatkossa-ilman-kilpien-palautusta;-s%C3%A4hk%C3%B6iset-rekister%C3%B6intipalvelut-laajenevat.htm?ref=newest

Vakuutusyhtiöstä siis kannattaa kysyä kumpi tapa, seisontavakuutus vai väliaikainen rekisteristä liikennekäytöstä poisto, on mahdollinen tai tulee halvemmaksi.

Jonkinlaista haparointia näyttää asian tiimolta olevan. Ajan kanssa varmaan selviää......

Edit: korjailin terminologiaa.
« Viimeksi muokattu: 03 Marraskuu 2015, 20:40:54 kirjoittanut motomatti » tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996« Vastaus #5 : 31 Lokakuu 2015, 17:47:19 »

Siihenhän tuo seisotusvakuutuksissa tulee menemään, että vakuutus katkeaa vain liikennekäytöstä poiston yhteydessä. Siis sama asia, joka ennen hoitui puhelinsoitolla, edellyttää jatkossa liikennekäytöstä poistamista ja siihen ottamista. Tämänhetkisen taksan mukaan neljä euroa laaki.

Ja kunhan saavat motskarit pantua verolle, lakkaavat seisomattomat vakuutukset kohta kokonaan.

Jotkut asiat nyt vaan eivät mene hyvin.
tallennettu

antzakin
Newbie
*
Viestejä: 2


« Vastaus #6 : 09 Marraskuu 2015, 22:58:37 »

Moi vaan kaikille,
Sain tänään vastauksen kirjalliseen kyselyyni OP-Pohjolalta:

Ajoneuvo johon olet ilmoittamassa liikennekäytöstäpoistoa, on hinnoiteltu vuodenaikahinnoittelulla. Vuodenaikahinnoittelussa liikennevakuutuksen ja autovakuutuksen kolarointiturvan vuosimaksu kohdistetaan siihen vuodenaikaan, jona ajoneuvoa yleensä käytetään eniten. Ajoneuvo on siis koko vuoden vakuutettuna ja sillä voi ajaa milloin vain. Liikennekäytöstäpoisto ei siis aiheuta erillistä maksuhyvitystä vakuutusmaksuun. Mikäli ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä ja tiedät liikennekäytöstäpoiston olevan pitkäaikainen, voit irtisanoa liikennevakuutuksen kirjallisesti. Ajoneuvon liikennekäytöstäpoiston voit tehdä Liikenteen turvallisuusviraston, Trafin sähköisessä palvelussa (trafi.fi) tai katsastustoimipaikassa. Tekemäsi ilmoituksen perusteella rekisteröintitapahtuma kirjautuu automaattisesti ajoneuvoliikennerekisteriin ja meille.

- Että silleen tällä kertaa.............cheers to that! Järkyttynyt
tallennettu
Poser Ana
Newbie
*
Viestejä: 4


-%- Internet Outlaw -%-


« Vastaus #7 : 10 Marraskuu 2015, 10:23:12 »

Sain samanlaisen vastauksen Tapiolasta ja kun tiedustelin hinta eroa vakuutusen missä pyörää seisottaisi, niin sen kerrottiin olevan kalliimpi kuin koko vuoden voimassa oleva, nykyinen taisi olla about 130€/v, eli ei kovin paha.
tallennettu
Pekka L
Jr. Member
**
Viestejä: 22


« Vastaus #8 : 16 Marraskuu 2015, 18:12:14 »

Ja näkyy jo liikennekäytöstäpoistonkin hinta nousseen. Tuplaksi, eli nyt siis € 8,00 / laaki!  Huh

 - muoks - Näkyykin sitten käyttöönotto tällä kertaa olevan ilmainen!
« Viimeksi muokattu: 16 Marraskuu 2015, 20:56:13 kirjoittanut Pekka L » tallennettu
jsantala
Full Member
***
Viestejä: 79


kWsaki.com


« Vastaus #9 : 02 Joulukuu 2015, 11:19:25 »

Uunituore If:n vakuutuskirja kertoo seuraavaa:

MUUTOKSIA AJONEUVOVAKUUTUKSISSA

Ajoneuvon sähköinen rekisteröinti ja vakuutuksen ostaminen onnistuu nyt yhdellä kertaa.

16.11.2015 lähtien voit rekisteröidä ajoneuvosi osoitteessa if.fi samalla, kun ostat sille vakuutuksen. Sähköisen rekisteröinti-ilmoituksen voit myös tehdä Ifin Omilla sivuilla, Ifin puhelinpalvelussa tai osoitteessa Trafi.fi.

Uudessa toimintamallissa ajoneuvon omistaja- ja käyttötiedot siirtyvät Trafille sähköisesti, eikä käyntiä katsastuskonttorilla tarvita. Rekisteröinnin voi kuitenkin hoitaa entiseen tapaan Ifin konttorissa tai useimmissa katsastustoimipaikoissa.
Uuden toimintamallin ansiosta yksityisten välinen autokauppa on nyt entistä vaivattomampaa. If palvelee ajasta ja paikasta riippumatta osoitteessa if.fi.

Muutoksia ajoneuvojen liikennekäytöstä poistossa

Ajoneuvojen rekisteröintiä koskevaan lainsäädäntöä on muutettu 16.11.2015 alkaen siten, että tavalliset liikennekäytöstä poistot ja liikennekäyttöön otot voidaan tehdä kaikille ajoneuvoille sähköisesti Ifin Omilla sivuilla if.fi/omatsivut tai Trafin Oma-asioinnissa.

Myös seisonta-ajallisella vakuutuksella vakuutettujen moottoripyörien liikennekäytöstä poistot ja liikennekäyttöönotot ilmoitetaan rekisteri-ilmoituksella, jonka voi tehdä Ifin Omilla sivuilla if.fi/omatsivut.

Jotta bonusoikeudellisen vakuutuksen bonus nousisi, tulee moottoripyörän vakuutuksen olla vakuutuskaudella voimassa vähintään 90 vuorokauden ajan, vuodenaikahinnoitellussa tuotteessa 300 vuorokautta ja muilla ajoneuvoilla vähintään 140 vuorokautta.

Sinulla näyttää olevan moottoripyörä on seisonnassa, joka on alkanut aikaisemmin kuin 16.11.2015. Koska moottoripyöräsi liikennekäytöstä poistoa ei vielä ole merkitty ajoneuvorekisteriin, muista ilmoittaa pyörän käyttöönotosta Ifiin ennen ajoon lähtöä, niin päätämme seisonta-ajan.

Ajoneuvorekisteriin merkityn auton, moottoripyörän, mopon, mopoauton, mönkijän ja maastoajoneuvon liikennekäytöstä poiston ajalta saa hyvitystä Liikennevakuutuksen sekä Huippukaskon, Etukaskon jaTäyskaskon törmäysturvan maksusta. Törmäysturva ei ole voimassa liikennekäytöstä poiston aikana. Hyvitystä vakuutusmaksusta ei saa museoajoneuvovakuutuksista eikä vuodenaikahinnoitelluista moottoripyörän ja moottorikelkan vakuutuksista, koska niiden vuodenajoittain vaihteleva käyttömäärä on huomioitu eri kuukausilta perittävässä maksussa.
tallennettu

GPX750R sähköistysprojekti yms. http://kWsaki.com
Pekka L
Jr. Member
**
Viestejä: 22


« Vastaus #10 : 01 Tammikuu 2016, 21:52:31 »

Ja nyt sitten Pohjola yllätti ilmoittamalla, että saankin moposta hyvityksen, kun tein siitä "piruuttani" liikennekäytöstäpoiston heti silloin 16.11., kun se tuli mahdolliseksi. Ennakkoon tiedustellessani aiheesta, kerrottiin, ettei hyvitetä mitään.

Enkä myöskään ilmoittanut tuosta poistosta erikseen vakuutusyhtiölle, vaan tein ainoastaan sen Trafin 8 egen ilmoituksen.
Nyt sitä sitten miettii, että oliskoos Harrikastakin saanu hyvityksen...  Huh
tallennettu
Santtu85
Newbie
*
Viestejä: 1


WWW
« Vastaus #11 : 10 Heinäkuu 2017, 16:27:59 »

Kiitos hyödyllisistä tiedoista!
tallennettu

Oma verkkosivusto - raha247.fi
marjaleena112
Newbie
*
Viestejä: 3


WWW
« Vastaus #12 : 18 Heinäkuu 2018, 12:36:38 »

Hienoa että tältä foorumilta löytyy runsaasti ohjeita monenlaiseen asiaan Hymyilee
tallennettu
markku45
Newbie
*
Viestejä: 4


WWW
« Vastaus #13 : 18 Heinäkuu 2018, 12:56:51 »

Kiitos tästä aloituksesta, sama homma on edessä itselleä
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto