oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
25 Helmikuu 2020, 01:49:28 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tunnetko valomääräykset? Lue juttu Moottoripyörän valaisimet ja niiden muuttaminen
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Myös moottoripyörien verotusta kevennettävä autoveroremontissa  (Luettu 4602 kertaa)
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« : 12 Marraskuu 2007, 15:15:58 »

Suomen Motoristit ry (SMOTO) esittää moottoripyörien verotusta kevennettäväksi tai kokonaan poistettavaksi autoverouudistuksen yhteydessä.

Hallituksen esitystä auto- ja ajoneuvoverotuksen muuttamisesta (HE 147/2007) ohjaa tavoite vähentää liikenteestä aiheutuvia hiilioksidipäästöjä Suomessa. Moottoripyörien hiilidioksidipäästöt ovat suurimmillaankin pienempiä kuin  henkilöautojen hiilidioksidipäästöt keskimäärin. Myös ympäristölle aiheutuva kokonaiskuormitus on autoihin verrattuna olennaisesti pienempää. Jokainen henkilöauton sijasta moottoripyörällä ajettu kilometri on kokonaisuutta silmälläpitäen ympäristön kannalta puhtaampi. Hallituksen esityksessä ei kuitenkaan ehdoteta mitään muutoksia moottoripyörien ja muiden L-luokan ajoneuvojen autoverotukseen.

Autoverouudistuksen yhteydessä tulee keventää moottoripyörien hankintaan kohdistuvaa verotusta tai poistaa se kokonaan, koska moottoripyöräily on henkilöautoilua keskimäärin selvästi ympäristöystävällisempää. Samalla saatetaan harrasteajoneuvojen verokohtelu tasapuoliseksi. Mitään muita harrasteajoneuvoja ei Suomessa veroteta samalla tavoin kuin moottoripyöriä eikä missään muussa EU-maassa moottoripyörien verorasitus ole yhtä ankaraa kuin Suomessa.

Autoveromuutoksen yhteydessä tulee myös pohtia, voidaanko vähintään 30 vuotta vanhojen ajoneuvojen verottamisesta luopua kokonaan. Nämä ajoneuvot ovat ikänsä puolesta selkeästi harrasteajoneuvoja, joiden vuosittainen ajomäärä on vähäinen, eikä niiden verottamisella ole valtiontaloudellisesti merkitystä.

SMOTO esittää myös, että Ajoneuvojen Prosenttilainsäädännön Uudistamisryhmän (APU) ehdottamat ajoneuvojen tarkoituksenmukaisen korjaamisen ja entisöinnin mahdollistavat periaatelinjaukset toteutetaan parhaillaan käsittelyssä olevan autoverouudistuksen yhteydessä.

Lisätietoja: http://www.smoto.fi/verotus/
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« Vastaus #1 : 21 Marraskuu 2007, 11:53:19 »

Prätkät "pudotettiin" autoverolain muutoksesta pois (ikäänkuin ne olisi olleet mukana)? Oi miksi?
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto