oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
26 Huhtikuu 2024, 00:41:49 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tiedätkö milloin moottoripyörä pitäisi muutoskatsastaa? Katso tästä kattava artikkeli muutoskatsastamisesta
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ajokielto  (Luettu 9105 kertaa)
mausan
Newbie
*
Viestejä: 8


« : 07 Elokuu 2008, 10:01:12 »

Pyörä meni ajokieltoon vaikka kaikki verot ja tullit on maksettu. Syynä katsastuskonttorin porukan loma.Itsellä verot maksettu ke 29.7 ja perjantaina hakeen kilpeä. Konttorin seinässä oli lappu ; konttori suljettu 11.8 asti. Kilven saisin toiselta konttorilta, mutta ruokatunti ei riitä 160 km:n edestakaiseen matkaan. Soitto tulliin ja sain seuraavanlaisen tiedon.
Tullin antaman 3 kk:n ajolupa loppuu veron eräpäivänä ja kilven saa yleensä 3:n arkipäivän päästä eräpäivästä. Kuitti ei kelpaa todisteeksi maksusta vaan katsastajat odottavat tietojärjestelmään tullutta varmistusta maksun suorittamisesta. Käytännössä pyörä on ajokiellossa veron eräpäivästä kilven saamiseen asti.
Kattelin ensivuoden kalenteria ja pahimmassa tapauksessa pyörä voi seistä yli viikon jos veron maksaa vasta eräpäivänä. Ottakaa huomioon ettei ajokausi katkea niinkuin mulle kävi. Hyvää kesän jatkoa.
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #1 : 07 Elokuu 2008, 11:35:42 »

Juuri suoritin itsekin vapaaehtoisen avustuksen Suomen valtiolle, eräpäivä olisi ollut vasta 18.08. mutta juuri ajokieltoriskin takia päätin maksaa sen saman tien.

Eli kun maksat veron tulliin esim. nettipankissa, kestää pari pankkipäivää ennen kuin sen näkyy tullin tietojärjestelmässä. Sen jälkeen tulli tekee maksusta ilmoituksen AKE:n järjestelmään jossa sen pitäisi näkyä seuraavana päivänä jos nyt ei viikonloppu satu kohdalle. Eli käytännössä kolmen arkipäivän kuluttua maksun suorittamisesta voit käydä hakemassa kilvet - miltä tahansa konttorilta, näin olen ymmärtänyt. Onneksi täällä kehäkolmosen ympäristössä on noita konttoreita vähän tiheämmässä...

Tullin kolmen kuukauden ajolupa tosiaan päättyy verolaskussa olevana eräpäivänä vaikka itse lupalapussa päiväys olisi vasta paljon myöhemminkin, eli jos maksat veron vasta silloin joudut kärvistelemään vähintään tuon kolme päivää ajamatta - tai sitten ajat riskillä mutta näinhän meistä lainkuuliaisista kansalaisista ei kukaan tekisi Virnistää ...
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #2 : 15 Elokuu 2008, 07:26:46 »

Vähän päivitettyä tietoa tähän...

Tullin pankkipäivät on sitten näköjään vähän erilaisia kuin muilla instansseilla. Maksoin oman pyöräni verot kahdeksan päivää sitten ja ajattelin käydä noukkimassa kilvet konttorilta kun sattui sopiva rako aikatauluun. Konttorin tiskillä eukko kyseli veron maksamispäivästä ja varoitteli että läheskään aina ei tullin tiedot näy heidän järjestelmässään - näin kävi tälläkin kertaa. Vaikka maksusta oli yli viikko aikaa, ei järjestelmä antanut lupaa luovuttaa kilpiä. Koska kello oli jo yli neljän venyi homma seuraavaan päivään jolloin katsastuskonttorin ystävällinen konttoristi lupasi soittaa tulliin ja kysellä asiasta.

Eihän tässä muuten mitään mutta väliaikaisen siirtoluvan voimassaolo loppuu veromaksulapun eräpäivänä - tässä tapauksessa maanantaina 18.08. - ja jos siihen mennessä ei kilpiä heru, menee pyörä ajokieltoon. Aion kyllä ajaa ihan protestina noilla lapuilla jos ei homma siihen mennessä ole ratkennut.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto