oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
26 Huhtikuu 2024, 16:10:55 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Haluatko sinä, kerhosi tai yrityksesi tukea MMAF:n toimintaa? Liity MMAF:n kannatusjäseneksi
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sisaryhdistyksemme Norjassa tehostaa toimintaansa  (Luettu 8596 kertaa)
MMAF Puheenjohtaja
Uutislähteet
*****
Viestejä: 235


« : 05 Marraskuu 2009, 18:25:40 »

NFSOK  lehdistötiedotteesta 22.9.2009 kirjoiteltu
NFSOK (Norsk Forening for Spesielle og Ombygde Kjøretøy) on Norjassa toimiva kansallinen yhdistys erikoisille ja muunneluille ajoneuvoille. Yhdistys on perustettu 1981.

NFSOK piti elokuun lopussa palaverin jossa suunniteltiin viranomaisyhteistyön tehostamista entisestään. Jo nyt on saatu aikaiseksi moottoripyörien rakentelua helpottavia muutoksia ajoneuvolain 7. lukuun. Norjan lainsäädäntö onkin Euroopan liberaaleimpia moottoripyörien rakentelun ja muuntelun kannalta.

Vaikka Norja ei ole EU:n jäsenmaa vaikuttavat Brysselin aloitteet vahvasti myös paikalliseen toimintaan. Viimeisimpänä ongelmana on EU:n hanke uudesta kaksi- ja kolmipyöräisten puitedirektiivistä, joka sellaisenaan läpi mennessään lopettaisi kaiken muuntelun. Norjalaiset motoristien edunvalvontajärjestöt sekä yhteinen katto-organisaation FEMA (Federation of European Motorcyclists Associations) vastustavat direktiiviluonnosta sekä pyrkivät tekemään siihen kuluttajien kannalta tarpeellisia muutoksia.

Kansalliset säädökset jotka ottavat huomioon paikalliset tarpeet ovat tärkeitä. Myös mahdollisuus toteuttaa itseään ja rakentaa kaksi, kolmi- tai nelipyöräisiä taideteoksia pitää taata myös jatkossa. Tämän takia NFSOK on järjestänyt toimintaansa uudestaan.

NFSOK  toimii tiiviissä yhteistyössä usean eri organisaation kanssa; NMCU (Norsk Motorcykkel Union), ACCN (American Car Club Norway, paremmin tunnettu nimella AMCAR), ja H-DOCN (Harley-Davidson Owners Club Norway) ovat tärkeitä tukipilareita työssämme eteenpäin. Mainituista erityisesti AMCAR on vuosikausia työskennellyt parempien sääntöjen saamiseksi autojen uudelleenrakentamiseen ja muutostöihin.

Kansallisella yhteistyöllä järjestöt takaavat parhaan mahdollisen poliittisen, teknisen ja juridisen osaamisen sekä fyysiset että taloudelliset resurssit yhteisen tavoitteen saavutamiseksi. AMCAR ja H-DOCN ovat edustettuna uudessa NFSOK johtokunnassa. Puheenjohtaja Robert E Frøyset:in mukaan organisaation tarkoitus on ajaa kaiken tyyppisten  erikoisten ja muunneltujen ajoneuvojen asiaa. Toiminta ei rajoitu pelkästään hotrodien ja choppereiden tarpeisiin vaan kattaa mm. myös vaikkapa sähjöautot ja invalidiajoneuvot.

NFSOK:lla on myös tavoitteena olla yhteistyössä sekä SFRO (Svenske Fordonsbyggares Riksorganisation) että MMAF (Modified Motorcycle Association of Finland) kanssa. Kaikilla kolmella yhdistyksellä on kokemusta tämäntyyppisestä viranomaisyhteistyöstä ja toimintaa voidaan entisestään tehostaa jakamalla tietoa ja kokemuksia toisten oppimisista. Ruotsin mallin mukaisesti sekä Norjassa (NFSOK) että Suomessa (MMAF) ollaan parhaillaan käynnistämässä harrastajien hallinnoimaa ajoneuvojen testaustoimintaa.

Lisätietoja: www.nfsok.no

Kuvat: Kokouksen osallistujat tauolla sekä NFSOK:n uusi hallitus.


* NFSOK Bilde 1.jpg (79.94 kilotavua, 548x400 - tarkasteltu 1626 kertaa.)

* NFSOK Bilde 2.jpg (110.38 kilotavua, 826x400 - tarkasteltu 1806 kertaa.)
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto