oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
27 Huhtikuu 2024, 08:10:03 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tiedätkö milloin moottoripyörä pitäisi muutoskatsastaa? Katso tästä kattava artikkeli muutoskatsastamisesta
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Flakemaalaus apuja?  (Luettu 17108 kertaa)
Choppers_Forever
Sr. Member
****
Viestejä: 185


Wruuuuuuuuuuuum kalin kilk...


« : 08 Helmikuu 2013, 12:39:28 »

Moikka,

Lähinnä mimmosilla suuttimilla pitäs sylkeä ulos? Ja muutenkin jos on neuvoa niin kiva...

ikuna en oo flakella maalannu. Ois purkki millä leikkiä

CF
tallennettu

Yritystä ei puutu, vaikka kuinka päähän potkittaisiin, per**le. Mutta kyllä se vi**n EU parhaansa yrittää.
Greasemonkey jake
Jr. Member
**
Viestejä: 15



WWW
« Vastaus #1 : 08 Helmikuu 2013, 18:18:58 »

riippuu "hiutaleen" koosta...flakepurkin kyljessä pitäisi olla suuttimen koko,mitä tarvitaan,mutta mitä itse olen sumuttanut lakan seassa,niin 2mm suutin on riittänyt hileeseen...maalarikaveri on tehnyt ensin lakkauksen,jonka ollessa vielä tahmea,niin levittänyt käsin hileen pinnalle ja hennosti painellut kiteet tasaisesti...tässä tapauksessa hile oli isokokoista ja sellainen kun jää pystyyn lakan alle,niin jälki on hirviää...mutta tämäkin asia on sellainen että tekemällä oppii ja ohjeita saa niin monenlaisia,kuin on maalareita...mutta itse tein hitsausmaskiin seuraavanlaisesti:ensin hopeinen pohjaväri ja sen päälle candypunaista muistaakseni 4-5 pintaa...ensimmäiseen lakkakerrokseen hileet mukaa ja huolellinen sekoitus...yksi pinta lakkaa ja hilettä ja sen jälkeen sumutin lakkaa 3 kertaa...lopputulos oli yllättävän siisti minun tekemäkseni,mutta käyttötarkoituskin on muu,kuin neonvaloissa välkehtiminen...
« Viimeksi muokattu: 08 Helmikuu 2013, 18:57:31 kirjoittanut Greasemonkey jake » tallennettu
Welho
Vieras
« Vastaus #2 : 16 Helmikuu 2013, 18:41:47 »

Maalikauppias neuvoi flake/candy-maalauksessa ruiskuttamaan hopean väriset hileet lakan mukana hopeisen värin päälle. Näin tulisi näyttävämpi kuin jos hileet on sekoitettu maaliin. Sitten päälle muutama kerros candyä ja sitten lakkaa. Vielä on kokeilematta, ehkä jää ammattimaalarin tehtäväksi.

Suutinkoko flakelle jäi kysymättä. Onnistuuko muuten koko prosessi ilman uunikuivausta ja kuinka kauan kerrosten pitää kuivua välillä?
tallennettu
tsipi
Newbie
*
Viestejä: 2


« Vastaus #3 : 20 Helmikuu 2013, 13:07:24 »

itse suosittele flaken kanssa kahta eri lakkaa. eli maalaa ensin pohja, jonka jälkeen sekoita 1k lakkaan flaket. lakkaa niin moneen kertaan että pääset haluttuun flakemäärään. tän jälkeen suihki vielä erillinen 2k lakka, jota pistät niin paljon (monta kerrosta) kun haluat hiomavaraa pintaan. voit tietty myös korvata 1k-lakan sekoittamalla kiteet vain ensimmäisiin lakkakerroksiin.

jos pistät flaket vasta viimeiseen lakkakerrokseen niin sulla on vaara että hiot flaken pintaa jolloin esimerkiksi punaisista flakeista alkaakin osittain muuttua kirkkaita ja lopputulos on aika törkeä.. tämän olen valitettavasti ollut todistamassa..

ite koon vetäny pohjalle hopeet taustaväriks. sitten 1-k lakkaan sekottanu candyn ja flaket jota ruiskinu 3-5 kerrosta ja sitä vielä kirkasta 2k-lakkaa suojana varmaan sen 5 kerrosta. tällee tulee ainakin lopputulos mitä kärsii buffata ilman että vihreeseen flippaavat kiteet kärsii.
tallennettu
Choppers_Forever
Sr. Member
****
Viestejä: 185


Wruuuuuuuuuuuum kalin kilk...


« Vastaus #4 : 21 Helmikuu 2013, 15:03:31 »

1k lakka ja 2k lakka??? Ei aukene maalarislangi?

Käsin ei kannattane laitella? Voisko kosteaan lakkakerrokseen tiputella siivilän tms. läpi? Mulla on maalaustila aika rajallinen. Kannuilla saan juuri ja juuri maalattua, Ruiskulla hiukka vaikeampaa... mutta saa järjesteltyä.

CF
tallennettu

Yritystä ei puutu, vaikka kuinka päähän potkittaisiin, per**le. Mutta kyllä se vi**n EU parhaansa yrittää.
tsipi
Newbie
*
Viestejä: 2


« Vastaus #5 : 24 Helmikuu 2013, 00:03:09 »

1 komponentti = 1 k

joo sori en tullut taas ajatelleks. eli siis 1 k on maali ja ohenne. 2 k niin tulee kovete mukaan.

pakko kysyä et mitenköhän tasaista jälkeä meinaa saada tuolla siivilämenetelmällä? melkee jättäsin ite tekemättä koko maalauksen ku kävisin pelleilemään. se pohjien teko on kuitenkin sen verran vastenmielistä touhua meikäläiselle etten viitti moneen kertaan alkaa sitä tekemään. kaikkea hän on toki kiva aina kokeilla ja saattaa hän siitä tulla erittäin hyväkin! pistä ihmeessä kuvaa jos alat kokeilemaan jotain erikoisempaa!
tallennettu
Hemuli
Uutislähteet
*****
Viestejä: 896



« Vastaus #6 : 01 Maaliskuu 2013, 10:52:50 »

Ja kuivana kun ripottelee niitä kiteitä siihen lakan pintaan niin niitä löytyy sitten ihan joka paikasta tallissa. Ihan kokees fleikkasin yhden polkupyörän rungon viime talvena ja niitä saatanan hippuja pyörii vieläkin pitkin poikin. Lisäks tasaisen kidemäärän saavuttaminen käsin ripottelemalla on aika vaikeeta. Käsin ripottelemalla kiteet jää aika usein pystyyn ja ne pitää taputella tasaiseksi.

Lakan seassa kun laskee menemään niin varmaan joutuu muutaman kertaan vetämään kideseoksella että saa riittävästi kimalletta. Oman prätkän maalaus on tehty juuri niin ja jäin toivomaan vähän enempi fleikkiä siihen.

Lakkaa pitää tosiaan olla reilusti kiteen päällä. Jos pihistää ja sitten hioo lakan puhki osuen kiteeseen niin lopputulokseen jää ruma musta pikseli.
tallennettu
jykkeh
Newbie
*
Viestejä: 1


« Vastaus #7 : 30 Huhtikuu 2013, 20:28:34 »

No niin helpotetaan sinun hommia hiukan, poikien ohjeet näyttää olevan harrastuspohjalta.
Flake aina 600 mikroniin saakka menee 1,3 suuttimella jos et mitään rekkaa vedä.

Hopea pohja ok, candy maun mukaan mutta ei suoraan flaken päälle ja pitää muistaa jos ryssit candyn niin sit alkaa kivat korjaushommat. candy tiiviste ja 2k lakka, ei mitään hiton 1 k lakkoja, saa vaan rupia pyllyyn.

Joku ehdotteli flakea lakkaan ja ties mitä muuta, ihan kuinka vaan vaikeammaksi tulee.
Helpoin tapa = sekoita ne flaket transparent baseen, eli 2 kerrosmassan kirkkaaseen sideaineeseen silloin aloitteliankin tulos voi sietää jopa päivänvaloa. Miksi transparenttiin = kuivuu äkkiä eikä tee flakesta niin helpolla kidevalumia kuten lakalla ja hintaa on vaan murto-osa.
Pohjalle ensin 1 märkä kerros transparenttia ja sit siihen päälle transparent/flake yhdistelmä, uppoaa kiteen jo alkuunsa siihen ekaan kerrokseen. Transparentissa voit vartin päästä kevyesti taputella niitä kiteitä tasasemmaksi ja sit lakkaa ja pirusti.

Ite olen vedellyt flaken päälle about 11 kerrosta lakkaa, 8:n ekan jälkeen välihionta ja sitten 3 märkää päälle.
TÄYTYY MUISTAA että jos ei ole tehnyt niin lakka alkaa valumaan tossa kolmannen kerroksen jälkeen kohtuu helpolla.

terkuin jonkin sortin maalari


tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto