oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
29 Huhtikuu 2024, 17:27:00 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tiedätkö milloin moottoripyörä pitäisi muutoskatsastaa? Katso tästä kattava artikkeli muutoskatsastamisesta
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ajoin poliisin haaviin kilvettömällä endurolla  (Luettu 44676 kertaa)
JYPliiga
Newbie
*
Viestejä: 5


« : 07 Syyskuu 2013, 19:54:15 »

Eli homma menee niin että minulla on mökillä Kawasaki KLX300R. En normaalisti ajele yleisiä teitä, mutta nyt ajelin ns. siirtymää pientä hiekkatietä ja poliisi tuli vastaan. Poliisi kirjoitti sakot kortitta ajosta sekä rekisteröimättömästä pyörästä. Poliisi sanoi myös että Trafi tulee lähettämään verolappua ja veikkasi hinnaksi tonnin luokkaa. Hän selitti jotain myös rekisteröinti katsastuksesta, mutta olin niin jäässä että en enään muista siitä mitään.

Eli siis kysymys kuuluukin. Miten ajoneuvolle joka ei ole koskaan ollut rekisterissä ja ei ole tarkoitettu yleiselle tielle voidaan periä veroa? Paljonkohan mahdollinen lasku tulee olemaan?
Ja pitääkö minun nyt sitten rekisteröidä Enduro valkokilpiin joten en haluaisi tehdä? Pahoittelut jos kysymykset vaikuttaa typerilta, mutta en oikeasti tiedä näistä mitään ja googlesta ei ollut apua.
tallennettu
Greasemonkey jake
Jr. Member
**
Viestejä: 15



WWW
« Vastaus #1 : 08 Syyskuu 2013, 09:11:49 »

tässä on jonkinlainen selitys...
http://www.poliisi.fi/poliisi/lp/home.nsf/pfbd/A2588C37071A0EA3C22579DD00429C85?opendocument

jouduin aikoinaan "omavalmisteella" poliisin haaviin,jolloin sain sakot vain kortitta ajosta ja rekisteröimättömällä ajamisesta...poliisi vain tuumasi,että hirveät paperi hommat,jos tuosta(pyöräni) pitäisi ilmoitus tehdä...

veroista en osaa sanoa,mutta vaikka joudut maksamaan ne,niin mitään "rekisteröinti pakkoa" ei ole...jos et halua pyörää kilpiin,niin sou not,kunhan et enää jää kiinni,jos taas vähän "yleisillä" ajelet...
tallennettu
JYPliiga
Newbie
*
Viestejä: 5


« Vastaus #2 : 08 Syyskuu 2013, 20:33:55 »

Olipa ihan uskomattoman huono tsäkä tuon poliisi homman kanssa. Tajusin vasta maijan lähdettyä että jos en olisi jäätynyt tilanteessa vaan väittänyt että en ajanut, koska itseasiassa poliisi ei nähnyt minun ajava pyörää tiellä. Seison fillarin selässä ns. levikkeellä pyörä käynnissä ja olin juuri lähdössä kun poliisi kurvasi eteeni. Periaatteessa olisin voinut kiistää ajamisen, mutta poliisi osasi johdatella kysymykset niin että tavallaan myönsin asian ennen kuin tajusin sitä itsekkään... Noh oikeastaan ensimmäinen kerta kun olin Poliisien kanssa tekemisissä ja tilanne tuli kirjaimellisesti puskista. Ensi kertaa ei tule, mutta muille ihan vinkiksi että väittäkää vastaan jos on aihetta. Eihän Kyttä olisi mitenkään pystynyt todistamaan että olin ajanut sitä tietä vaikka todellisuudessa niin teinkin.
tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #3 : 08 Syyskuu 2013, 21:45:07 »

Miten ajoneuvolle joka ei ole koskaan ollut rekisterissä ja ei ole tarkoitettu yleiselle tielle voidaan periä veroa? Paljonkohan mahdollinen lasku tulee olemaan?
Ja pitääkö minun nyt sitten rekisteröidä Enduro valkokilpiin joten en haluaisi tehdä?

Suomessa ei saa ajaa prätkällä yleisellä tiellä maksamatta siitä ensin veroa, riippumatta siitä onko rakkine minkään valtakunnan kilvissä. Jos narahtaa, vero menee maksuun. Tommosesta Kawasta vero on joitain satasia plus mahdollinen veronkorotus.

Ei tartte rekisteröidä valkokilpiin, mutta verot pitää silti maksaa.
tallennettu

JYPliiga
Newbie
*
Viestejä: 5


« Vastaus #4 : 09 Syyskuu 2013, 07:18:15 »

Tommosesta Kawasta vero on joitain satasia plus mahdollinen veronkorotus. Ei tartte rekisteröidä valkokilpiin, mutta verot pitää silti maksaa.
Ok, eli poliisin veikkaus 1000e mätkystä oli hemmetisti yli. Tietysti Trafi varmaan laittaa jotain extra sakkoa, mutta eiköhän summa jää silti kohtuulliseksi.

Ja eikös tässä mene jonkin aikaa ennen kuin Trafi vaatii veroa, jotta kerkee ruveta vähän säästämään pahan päivän varalle?
tallennettu
Tuusulan T-Bone
Uutislähteet
*****
Viestejä: 996



« Vastaus #5 : 09 Syyskuu 2013, 08:38:52 »

Vero on verotusarvo x veroprosentti. Verotusarvo = käypä arvo, jota voi haarukoida vaikka nettimotosta vertaamalla samanlaisten pyyntihintoihin. Veroprosentti 300 cc pyörälle on 15,9. Veronkorotukset sun muut sanktiot noinkin törkeästä rikoksesta perustuvat Stetson-Harrison menetelmään.

Ei ole kokemuksia siitä, miten kauan viranomainen päätöstä tekee.
tallennettu

gold
Newbie
*
Viestejä: 5



« Vastaus #6 : 09 Syyskuu 2013, 16:31:30 »

no kuinka sitten näissä, ns. omavalmsteissa veron määrittely toteutetaan? Tai siis että mistä laitteesta vero määräytyy?
Eli jos laitteessa on vaikka suzukin 600 kuutioinen moottori, mutta runko ja kaikki muukin on omavalmisteista? Ei identiteettiä, eikä mitään.
tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« Vastaus #7 : 10 Syyskuu 2013, 08:07:16 »

no kuinka sitten näissä, ns. omavalmsteissa veron määrittely toteutetaan? Tai siis että mistä laitteesta vero määräytyy?

Lainaus käyttäjältä: http://www.mmaf.fi/documents/
Lausunto-OmavalmisteenArvo20030630.rtf - MMAF:n esitys tullin arviointilautakunnalle omavalmisteisten moottoripyörien verotusarvon määrittelemiseksi 30.6.2003. Sittemmin tulli otti tässä luodust periaatteet arvonmäärityksen pohjaksi.
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Juupe
Uutislähteet
*****
Viestejä: 185


« Vastaus #8 : 10 Syyskuu 2013, 13:07:36 »

Senkin häikäilemätön outlaw-biker. Tavisten nysväysmaailman pitkässä kaavassa kuvioon kuuluu käsittääkseni myös vakuutuspuoli:

http://www.lvk.fi/fi/Vakuuttaminen/Hyvikeperinta/Usein-kysyttya/

Vakuutusyhtiö haluaa sinut asiakkaaksi vaikka ajaisit vain huussin takana. Ehkä saat postia tästäkin, ehkä et.

Liikaa sääntöjä, aivan liikaa. Ja lisää vaan tulee.

Korjatkaa jos olen väärässä. Pyytäkää lisää sääntöjä, jos nykyiset eivät riitä. www.eduskunta.fi sekä eu.dot.perse
tallennettu
pekka
Newbie
*
Viestejä: 3


« Vastaus #9 : 12 Syyskuu 2013, 14:45:47 »

Pikaisesti lueskelin tuota Ajoneuvolakia ja Liikennevakuutuslakia:

Ajoneuvo on siis rekisteröitävä (poikkeuksia lukuunottamatta) jos sitä käytetään liikenteessä. Kuitenkin 2§ sanoo että "Tätä lakia ei sovelleta yksinomaan yleiseltä liikenteeltä eristetyllä työmaalla taikka tehdas-, satama-, varasto-, kilpailu- tai muulla vastaavalla alueella käytettävään ajoneuvoon."
 
Tarkoittaako tässä "yleiseltä liikenteeltä eristetyllä ... alueella" nyt samaa kuin vakuuttamisvelvollisuuden yhteydessä tarkoittua "muulta liikenteeltä eristettyä aluetta"?  (liikennevakutuslaki 2§: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1959/19590279#L1P2).

Tuo "muulta liikenteltä eristäminen" on kait hyvin tulkinnanvarainen asia ja jatkuva puheenaihe crossi/enska/ratakuskien keskuudessa (ja varsinkin vakuutusyhtiöiden kanssa vääntäessä). Jos nämä tarkoittavat samaa menee homma jännäksi: liikennevakuutus ei korvaa jos loukkaat itseäsi tai muita "muulta liikenteeltä eristetyllä alueella".

Ajoneuvon rekisteröinti ja katsastus: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090#L1P8
Soveltamisalan ulkopuolelle jäävät ajoneuvot: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090#L1P2
Poikkeukset rekisteröintivelvollisuuteen: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090#L8P64a
Maastoajoneuvot: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090#L2P16
Moottoripyörät: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090#L2P12

Jostain muistan lukeneeni myös että esim mönkkärillä saa ajaa polulta huoltoasemalle tankille tai siirtyä yleistä tietä polun/ajopaikan päähän (kuten myös kelkalla). Mahtaako sama koskea kaksipyöräisiä?

Jossain oli myös lista asioista, joita rangaistaa rikesakolla. Yksi oli "rekisteröimättömän ajoneuvon käyttäminen liikenteessä". 35e. En tiedä miten tämä sitten suhtautuu ajokorttiluokkiin tai veroihin yms. Mutta pitääkö esim ajettavasta ruohonlekkurista maksaa vero? Tai jostain sataman konttinosturista? Siis jos niillä sattuu jäämään kiinni yleisellä tiellä. Miksi siis crossipyörästä?

Hämmentävää,

Pekka
tallennettu
JYPliiga
Newbie
*
Viestejä: 5


« Vastaus #10 : 14 Syyskuu 2013, 11:50:09 »

Hämmentävää
On, erittäin.

Se tuntuu myös kohtuuttomalta että se on sama ajatko 100 metriä hiekkatietä keskellä korpea vai Lahti-Helsinki motaria 100km. Teko katsotaan yhtä törkeäksi Trafin silmin.

Tulen sitten kertomaan paljon sieltä tulee laskua kunhan se saapuu postilaatikkoon
tallennettu
JYPliiga
Newbie
*
Viestejä: 5


« Vastaus #11 : 12 Joulukuu 2013, 12:58:34 »

Noniin tapaus on saatu päätökseen. Veroa tuli maksettavaksi 516€ ja kortti lähti vielä jälkikäteen kuukaudeksi. Ei oikein enään jaksa edes vituttaa tämä. Oppirahoja.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto