oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
24 Huhtikuu 2024, 16:46:49 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tiedätkö milloin moottoripyörä pitäisi muutoskatsastaa? Katso tästä kattava artikkeli muutoskatsastamisesta
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: L-luokan rekisterikilpiin uusi sisältö  (Luettu 16209 kertaa)
rautis
Hero Member
*****
Viestejä: 261


« : 16 Toukokuu 2008, 08:25:18 »

Rekisterikilpitunnukset uhkaa loppua ja siksi uusissa kilvissä numerot ja kirjaimet vaihtuvat toisin päin. Numerot siis ekana ja kirjaimet perässä. Merkkien määrä pysyy samana ja kilven koko entisenlaisena.

LVM:n tiedote
tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431



« Vastaus #1 : 16 Toukokuu 2008, 14:18:38 »

Eli kun ennen kilvissä oli kaksi kirjainta ja kolme numeroa XX-999 niin nyt uusissa kilvissä on kaksi numeroa ja kolme kirjainta 99-XXX. Se vasemman yläkulman EU-kilpihän rajaa tämän näin.

Maksulliset erikoiskilvet ja wanhat mustapohjaiset sitten varmaan erikseen vaikka vanhalla mallilla??
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
rautis
Hero Member
*****
Viestejä: 261


« Vastaus #2 : 06 Elokuu 2008, 12:56:50 »

Asetus koskee kaikkia 1.6.2008 jälkeen tilattuja kilpiä (ellei ole erityiskilpi, johon voidaan soveltaa vielä vanhoja säännöksiä) eli liikenteessä pitäisi alkaa jo kohtapuoliin näkyä kun vanhat kilpivarastot on käytetty pois.
tallennettu
Juupe
Uutislähteet
*****
Viestejä: 185


« Vastaus #3 : 06 Elokuu 2008, 19:32:15 »

Tsempele kun ministeriön tiedotus jaksaisi rutiininomaisesti liittää tiedotteisiin asianomaisen asetuksen numerot yms. viitetiedot, tuskin olisi liikaa pyydetty vaikka jakaa saman tien itse asetus.

Onko nyt niin, että mustan kilven vanhoilla säännöillä hommannut kohtasi sattumanvaraisen arvonnousun? Voinko minäkin joskus voittaa?

Juupe
- Länsi-Vantaan Hän-Mies
tallennettu
rautis
Hero Member
*****
Viestejä: 261


« Vastaus #4 : 07 Elokuu 2008, 08:54:29 »

Tsempele kun olisi niin valistunutta väkeä, että tietäisivät että säädökselle tulee numero vasta siinä yhteydessä kun se julkaistaan säädöskokoelmassa eli viikko-pari sen jälkeen kun itse asetus on annettu. Tiedottamista ei kuitenkaan voi lykätä epämääräiseksi ajaksi sen takia. Ministeriö ei myöskään voi perustaa itse mitään sähköistä säädösarkistoa vasta-annetuille säädöksille yleisölle jakamista varten vaan on olemassa vain yksi virallinen säädöskokoelma Finlex(R). Tällaisellakin foorumilla voisi vaikka Joku ottaa tavaksi kytätä sähköistä säädöskokoelmaa ja ilmoittaa siitä säädösnumerosta sitten kavereillekin. Smotolle ja virallisille lausunnonantotahoille sekä medialle myös itse säädöstekstit perustelumuistioineen kyllä lähtevät aina rutiininomaisesti heti kun säädös on annettu. On ihan lehtien ja järjestöjen oma asia miten laajasti sisältöä referoivat tiedotuksessaan jäsenistölleen, mutta ilman vaaraa, että säädösteksti ja The Säädös sekoittuvat eli ei mitään massapostituksia. 

tallennettu
Juupe
Uutislähteet
*****
Viestejä: 185


« Vastaus #5 : 07 Elokuu 2008, 15:49:59 »

Kävin läpi kevään ja kesän aikana tulleet säädösmuutokset, löysin tietoa mm. seuraavista säädösmuutoksista:
'Valtioneuvoston asetus eläinten hyvinvoinnin tuen valvonnasta vuosina 2008-2013', 'Valtiovarainministeriön asetus Mika Waltari -juhlarahasta', 'Valtioneuvoston päätös Vampulan kunnan liittämisestä Huittisten kaupunkiin', 'Laki Mongolian kanssa sijoitusten edistämisestä ja suojaamisesta tehdyn sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta', 'Maa- ja metsätalousministeriön asetus kalojen VHS-taudin vuoksi Pyhtään kuntaan perustettavasta rajoitusalueesta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen kumoamisesta' sekä 'Työministeriön asetus työssäkäyntialueista annetun työministeriön asetuksen muuttamisesta', ja HAA asianomaisen säädöstekstin, jonka kansalaispalvelevasti tuon täten esille (alla).

Uskon, että säädöksen valmisteluvaiheessa tiedetään esimerkiksi muuttuvan säädöksen nimi tai uuden säädöksen nimi. Sekin auttaisi tiedotteeseen liitettynä muulia tyhmempää kansalaista asian jäljille. Mutta ehkä muulia tyhmemmän kansalaisen ei tarvitse päästä asioiden jäljille. Riittää, että elää muulia tyhmempänä.

Joka tapauksessa, pre-72 prätkille saa edelleen mustapohjaisia kilpiä, ei siis muutosta siltä osin.

Juupe
- minä vaan tiskaan astioita ja luudalla lakasen lattioita

-----------------------------

N:o 320 ajoneuvojen rekisteröinnistä annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta
Annettu Helsingissä 15 päivänä toukokuuta 2008

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty liikenne- ja viestintäministeriön esittelystä, muutetaan ajoneuvojen rekisteröinnistä 11 päivänä lokakuuta 2007 annetun valtioneuvoston asetuksen (893/2007) 25 §, 27 §:n 1 momentti ja 34 §:n 5 momentti seuraavasti:

25 §
Rekisteritunnuksen sisältö ja rekisterikilpien väri Ajoneuvojen rekisteritunnukset ja ajoneuvoille annettavien rekisterikilpien värit ovat seuraavat:
1) auton ja perävaunun rekisterikilvessä on kaksi tai kolme kirjainta ja enintään kolminumeroinen luku mustin merkein valkoisella, heijastavalla pohjalla; auton ja perävaunun rekisterikilvessä on myös kansallisuustunnus, jollei jäljempänä toisin säädetä;
2) L-luokan ajoneuvon rekisterikilvessä on enintään kolminumeroinen luku ja kaksi tai kolme kirjainta mustin merkein valkoisella, heijastavalla pohjalla; L3e-, L4e-, L5e- ja L7eluokan ajoneuvon rekisterikilvessä on myös kansallisuustunnus, jollei jäljempänä toisin säädetä; 3) moottorikelkan, traktorin ja moottorityökoneen rekisterikilvessä on enintään kolminumeroinen luku ja enintään kolme kirjainta mustin merkein keltaisella, heijastavalla pohjalla;
4) ulkovallan diplomaattisen edustuston ja lähetetyn konsulin viraston sekä muun samassa asemassa olevan edustuston virka-auton sekä diplomaattisen edustajan, lähetetyn konsulin ja näihin rinnastettavan henkilön ajoneuvon rekisterikilvessä on kirjaimet CD ja ulkoasiainministeriön määräämä enintään nelinumeroinen luku valkoisin merkein sinisellä, heijastavalla pohjalla; mainittujen edustustojen ja niiden henkilökuntaan kuuluvan henkilön muun tulli- ja verovapaan ajoneuvon rekisterikilvessä on kirjain C ja ulkoasiainministeriön määräämä enintään viisinumeroinen luku valkoisin merkein sinisellä, heijastavalla pohjalla;
5) tasavallan presidentin autossa voi rekisterikilpien asemesta olla Suomen vaakuna;
6) vientirekisteröidyn ajoneuvon rekisterikilvessä (vientikilvet) on kansallisuustunnus, yksi kirjain ja enintään nelinumeroinen luku mustin merkein valkoisella, heijastavalla pohjalla ja oikeassa reunassa valkoisin merkein punaisella, heijastavalla pohjalla vuosiluku ja kuukausi, jonka aikana rekisteröinti päättyy;
7) koenumerokilvessä on kirjaimet KOE, yksi kirjain ja enintään kolminumeroinen luku mustin merkein keltaisella, heijastavalla pohjalla; Cool tullikilvessä on yksi kirjain, järjestysnumero ja kirjaimet FIN punaisella värillä valkoisella, heijastavalla pohjalla.

Ajoneuvoa varten voidaan hakemuksesta antaa rekisterikilvet, joissa 1 momentin 1 tai 2 kohdassa tarkoitettu rekisteritunnus on valkoisin merkein mustalla pohjalla ilman kansallisuustunnusta, jos ajoneuvossa on aikaisemmin ollut tällaiset kilvet tai jos ulkomailta tuotu ajoneuvo on otettu käyttöön ennen vuotta 1972.

Museoajoneuvoa varten voidaan hakemuksesta antaa rekisterikilvet, joissa 1 momentin 1 tai 2 kohdassa tarkoitettu rekisteritunnus on valkoisin merkein mustalla pohjalla ilman kansallisuustunnusta. Lisäksi L-luokan museoajoneuvoa varten voidaan antaa rekisteritunnus, jossa on kaksi tai kolme kirjainta ja enintään kolminumeroinen luku. Rekisterikilvessä olevat numerot erotetaan kirjaimista väliviivalla.

27 §
Kansallisuustunnus
Auton, L3e-, L4e-, L5e- ja L7e-luokan ajoneuvon, perävaunun ja vientirekisteröitävän ajoneuvon rekisterikilvissä on moottoriajoneuvojen ja niiden perävaunujen rekisteröintijäsenvaltion tunnusmerkin tunnustamisesta yhteisön sisäisessä liikenteessä annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2411/98 liitteen mukainen kansallisuustunnus. Suomessa asetuksen 2 artiklan 1 alakohdassa tarkoitettu rekisteröintijäsenvaltion tunnusmerkki on FIN.
— — — — — — — — — — — — —

34 §
Siirtolupa
— — — — — — — — — — — — —
Siirtoluvan nojalla käytettävä ajoneuvo saa olla kuormattuna vain 1 momentin 1—3 ja 5
kohdan mukaisissa käyttötarkoituksissa ja kuorman tulee olla vain siirtoluvan haltijan henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua. Siirtoluvan nojalla käytettävällä ajoneuvolla saa vetää perävaunua, jos molempien ajoneuvojen käyttötarkoitus on 1 momentin 1—3 ja 5 kohdan mukainen. Jos vetävää ajoneuvoa käytetään siirtoluvan nojalla, myös rekisteröidyn perävaunun kuorman tulee olla vain siirtoluvan haltijan henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua.

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä kesäkuuta 2008. Ennen tämän asetuksen voimaantuloa ajoneuvoa varten annetut tai kilpivalmistajalta tilatut L-luokan ajoneuvojen rekisterikilvissä olevat rekisteritunnukset saavat olla tämän asetuksen voimaan tullessa voimassa olleiden säännösten mukaisia. Tämän asetuksen voimaantulon jälkeen Lluokan ajoneuvoille 26 §:n 1 momentin nojalla annettavat erityistunnukset ja mainitun pykälän 2 momentin nojalla annettavat ajoneuvossa aikaisemmin olleet rekisteritunnukset saavat olla tämän asetuksen voimaan tullessa voimassa olleiden säännösten mukaisia.

Helsingissä 15 päivänä toukokuuta 2008
Liikenneministeri Anu Vehviläinen
Liikenneneuvos, johtava asiantuntija Kari Saari


tallennettu
rautis
Hero Member
*****
Viestejä: 261


« Vastaus #6 : 08 Elokuu 2008, 11:48:16 »

Eli ensi kerralla ohjeistan viestintäyksikköä kertomaan että on annettu maa- ja metsätalousministeriön asetus kalojen VHS-taudin vuoksi Pyhtään kuntaan perustettavasta rajoitusalueesta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen kumoamisesta" sen sijaan, että sanottaisiin "Pyhtään kunnan kalastusrajoitukset poistuvat"

Kiitos tästäkin vihjeestä. Viestintäporukka innostuu Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto