oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
22 Tammikuu 2020, 11:06:01 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Rakenteluun liittyviä tapahtumia löydät kalenterista.
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tekniikka ja Talous: Rekisteröinti on katsastusta parempi bisnes  (Luettu 4128 kertaa)
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« : 31 Tammikuu 2011, 11:26:58 »

T&T-Uutiskommentti, Janne Tervola
Rekisteröinti on katsastusta parempi bisnes

Kovat vuosikatsastushinnat kalpenevat rekisteröintikatsastusten rinnalla. Hinta on moninkertainen määräaikaiskatsastukseen verrattuna, vaikka työmäärä on murto-osa siitä.

Rahastusautomaatista pääsevät nauttimaan varsinkin käytetyn ajoneuvon tuojat. Rekisteröintikatsastuksista veloitetaan toimipisteestä riippuen 120 – 232 euroa. Katsastushinnat.fi -sivuston keräämien tietojen mukaan määräaikaiskatsastuksen keskihinta on 49,21 euroa.

Vielä vuoteen 2007 saakka EU:n alueelta käytettyinä tuoduille autoille ja moottoripyörille suoritettiin tekninen tarkastus rekisteröintikatsastuksen yhteydessä. Käytännöstä Suomessa luovuttiin vasta, kun se yhdessä Alankomaiden kanssa sai tuomion EY-tuomioistuimelta. Mikäli ajoneuvon katsastus on voimassa toisessa EU-maassa, on se voimassa täälläkin.

Fyysisen kunnon katsastusta ei enää siis tarvitse tehdä. Rekisteröintikatsastuksessa tarkastetaan ajoneuvon identiteetti ja vaatimuksenmukaisuus. Tämä tarkoittaa käytännössä runkonumeron vertaamista ostetun ajoneuvon dokumentteihin. Vaatimuksenmukaisuus todetaan tarvittaessa erillisellä vaatimuksenmukaisuustodistuksella, mutta sekin on ajoneuvon omistajan murhe. Jos ostaja ei ole älynnyt tingata todistusta kaupan päälle, myydään sitä asemilla vaatimattomaan 100 euron hintaan.

Rekisteröintikatsastuksen tulisi olla noin kolmen kympin arvoinen kirjaamistoimenpide.
Rekisteröintikatsastuksen hinnoittelu on kuitenkin jäänyt tasolle, jolloin ajoneuvoille suoritettiin samassa yhteydessä määräaikaiskatsastusta vastaava fyysisen kunnon tarkastus.

Määräaikaiskatsastuksessa tehdään samat perustoimet kuin rekisteröintikatsastuksessakin. Siinä varmistetaan ajoneuvon identiteetti. Suurin osa ajasta kuluu ajoneuvon teknisen kunnon tarkastamiseen.

Vaikka rekisteröintikatsastukseen kuluisi tunti, on hinta kohtuuton, kun sitä vertaa korjaamojen tuntiveloituksiin. Esimerkiksi tyypillisellä 80 euron tuntiveloituksella korjaa autoa paljon.

Rekisteröintikatsastuksen tulisi olla määräaikaiskatsastusta halvempi, noin kolmen kympin arvoinen kirjaamistoimenpide.

Rekisteröintikatsastuksen jälkeenkään ajoneuvo ei ole rekisterissä, sillä rekisteröinti on vielä eri tapahtuma ja luonnollisesti siitäkin veloitetaan erikseen. Tämän lisäksi ajoneuvon omistaja tarvitsee tietenkin vielä rekisterikilven ja ruuvit, eri hintaan nekin.

Korkeat maksut ovat jäänteitä ajalta, jolloin ajoneuvon tuonnista yritettiin tehdä erilaisilla maksuilla mahdollisimman vaikeaa. Nyt tästä rahastuksesta nauttivat pääosin ulkomaisessa omistuksessa olevat yhtiöt.

Aiheesta on keskusteltu aiemmin täällä MMAF:n taululla, taustaa ja pykäliä: Kuntotarkastus poistuu maahantuotavilta (28.2.2008). Kysymys kuuluukin: Jos TraFi ei tältä osin valvo konttoreiden toimintaa ja hinnoittelua niin kuka valvoisi TraFia?
« Viimeksi muokattu: 31 Tammikuu 2011, 23:05:34 kirjoittanut Santtu » tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto