oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
30 Maaliskuu 2020, 12:26:50 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Rakenteluun liittyviä tapahtumia löydät kalenterista.
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Moottoripyöräilijöille vaarallisia pikipaikkauksia 3-tiellä  (Luettu 12810 kertaa)
MMAF Puheenjohtaja
Uutislähteet
*****
Viestejä: 219


« : 19 Kesäkuu 2007, 10:41:46 »

Suomen Motoristit Ry (SMOTO) varoittaa moottoripyöräilijöitä erittäin vaarallisesta tieosuudesta 3-tiellä. Vaarallinen tieosuus on 3-tiellä (Tampereen moottoritie) välillä Kehä1 – Riihimäki.

Tiellä on tehty ns ”pikipaikkauksia” eli tien keskiviivan kohdalla on korjattu kestopäällysteen halkeamia menetelmällä, joka muuttaa kohdan erittäin liukkaaksi ja moottoripyörälle vaaralliseksi.

SMOTOn saamien tietojen mukaan maanantaina 18.6.2007 on tieosuudella kaatunut ainakin kaksi moottoripyörää. Toisessa onnettomuudessa moottoripyörän kuljettaja menehtyi.

Motoristijärjestöt ovat jo pitkään yrittäneet vaikuttaa tiehallintoon, että se valvoisi tienpitoa tarkemmin, koska kyseiset vaaralliset paikkausmenetelmät ovat tiehallinnon ohjeiden vastaisia. SMOTO kysyy, montako motoristia on vielä kuoltava ennen kuin moottoripyöräilijöiden liikenneturvallisuus otetaan myös tienpidossa tosissaan. SMOTO pyytää viranomaisia selvittämään, onko tienpidossa syyllistytty määräysten tai lain vastaiseen menettelyyn ja kuolemaan johtaneen onnettomuuden aiheuttamiseen.

SMOTO kehottaa kaikkia motoristeja välttämään Tampereen moottoritien käyttöä, kunnes vaarallinen osuus on korjattu.

SMOTO toivoo myös motoristeilta tietoja vastaavista vaarallisista tien kohdista muualla Suomessa.

Lisätietoja:
Juha Liesilinna, puh.040 501 2587
Jarmo  Jokilampi, puh. 0400 636 397
Ari Tiensuu, puh. 040-7228942
http://www.smoto.fi/

18.06.2007 - SMOTO:n kerho ja lehdistötiedote

Kuva vaarallisesta pikisaumasta 3-tiellä.
« Viimeksi muokattu: 08 Heinäkuu 2007, 09:28:36 kirjoittanut Santtu » tallennettu
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« Vastaus #1 : 20 Kesäkuu 2007, 12:19:53 »

Kansanedustaja Raimo Vistbacka on tehnyt kirjallisen kysymyksen (211/2007 vp) yllämainituista vaarallisista paikkauksista.

Kansanedustaja Vistbacka penää hallitukselta tietoja siitä, onko hallitus tietoinen valtatien 3 moottoritieosuudella Helsinki-Hyvinkää suoritettujen moottoritien kaistojen välisen keskisauman kunnostustöiden aiheuttamasta ajotien liukkaudesta ja tästä johtuvasta liikenneturvallisuuden vakavasta heikentymisestä ja liikenneonnettomuuksista, mikä taho on vastuussa silloin, kun tällaisten kunnostustöiden, mutta myös Tiehallinnon hitaan reagoinnin vuoksi menetetään ihmishenkiä ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, ettei vastaavanlaisia tilanteita pääse syntymään tulevaisuudessa?

Kuvia korjaustyöstä: http://s160.photobucket.com/albums/t179/SanttuAhonen/3-tien%20paikkaus/
« Viimeksi muokattu: 21 Kesäkuu 2007, 10:59:57 kirjoittanut Santtu » tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« Vastaus #2 : 06 Heinäkuu 2007, 18:59:00 »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200707066325502_uu.shtml
Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Poliisi varoittaa liukkaasta kolmostiestä 6.7.2007 18:38

Kolmostiellä ei ole saatu valmiiksi karhennustöitä, joita tehdään sadesäällä vaarallisen liukkaaksi osoittautuneelle pikipaikkaukselle.

- Pikivanoja on jäänyt karhentamatta vielä paikoitellen Nurmijärven ja Klaukkalan välillä Helsinkiin päin tulevan liikenteen kaistoilla. Varsinkin sadekelillä pikivanat ovat vaarallisen liukkaita erityisesti moottoripyöräilijöille, tähdentää Liikkuva poliisi.

Tiehallinto ei ole tehnyt vielä karhennusta kokonaan, ja tieosuudella pidetään edelleen varoitusmerkkejä. Poliisin tietojen mukaan Tiehallinto jatkaa korjaustyötä maanantaina.


3-tien pikipaikkaus on toistaiseksi vaatinut yhden kuolonuhrin. Samaan tiliin voidaan laskea useampi loukkaantuminen, mustelmia sekä monta hajonnutta moottoripyörää. Tiehallinnon osalta kyse ei voi olla tiedon puutteesta. Pikipaikkaukset tiedetään liukkaiksi ja tästä nimenomaisesta ongelmasta kerrottin tienkäyttäjän linjalle jo toukokuussa.

Valitettavasti 3-tielle tehty paikkauksen karhennus on ainakin osittain epäonnistunut. Motoristeilta tulleen palautteen perusteella tehty työ ei vastaa odotuksia turvallisesta tienpidosta. Liukastelulta jo karhennetuilla osuuksilla ei edelleenkään ole vältytty. Poliisi julkaisi asiasta oman tiedotteensa tänään.

Pahempaa on kuitenkin tiedossa. Harrastajilta tulleen tiedon perusteella 4-tielle Mäntsälän ja Lahden väliin on vedetty kokonaan uutta, karhentamatonta, leveää ja liukasta saumaa. Jos tämä todellakin on samaa tappajanauhaa kuin 3-tiellä olen ällistykseltäni täysin sanaton. Varmaan paikallinen tiemestari tulee lähiaikoina kertomaan, kuinka paikkauksen liukkaus tuli yllätyksenä.

Liikenneturvallisuuden nollasuunnitelma tuntuu melko turhauttavalta, jos tienpidossa tehdään jatkuvasti ja peräkkäin näin karkeita virheitä. Montako kuolonuhria asian kuntoon saattamiseksi tarvitaan? Eikö myös tienpitäjä tai -suunnittelija voi syyllistyä liikeneturvallisuuden vaarantamiseen?
« Viimeksi muokattu: 06 Heinäkuu 2007, 21:36:28 kirjoittanut Santtu » tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« Vastaus #3 : 07 Heinäkuu 2007, 20:42:22 »

Kävin tänään Joutsan reissulla katsomassa ja kuvaamassa ym. 4-tien pikisaumaa. Sauma ei sateen jälkeen märällä tiellä ja autolla tuntunut yhtä pahalta kuin se mitä 3-tiellä oli ennen karhennusta. Liukas se toki oli mutta näytti ja tuntui karhennetulta.

Liikenteen takia en päässyt tuota 4-tien saumaa kovin tarkkaan tutkimaan. Ja kitkakertoimista on vaikea sanoa mitään. Joka tapauksessa sen kirkkaus vaihtelee mikä viittaa sileyden ja karheuden vaihteluun, mikä taas viittaa kitkakertoimen vaihteluun...

Pikipaikkausta 4-tiellä. Kuvat Orimattilan kohdalta. Paikkausta on vain etelään johtavalla puolella moottoritietä.
« Viimeksi muokattu: 08 Heinäkuu 2007, 09:25:19 kirjoittanut Santtu » tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« Vastaus #4 : 11 Heinäkuu 2007, 21:23:51 »

Tiehallinto:
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Santtu
Tättärää
Administrator
*****
Viestejä: 1 431« Vastaus #5 : 07 Toukokuu 2008, 10:05:02 »

Lainaus käyttäjältä: SMOTOn hallituksen kokoustiedotteesta poimittua
Asfaltin bitumipitoisuutta nostetaan (4.5.2008 )

Julkisuudessa on kerrottu, että Suomessa ryhdytään käyttämään entistä bitumipitoisempaa asfalttia päällystevaurioiden vähentämiseksi. Tieto herätti moottoripyöräilijöissä huolta siitä, että asfalttipäällysteiden liukkaus tästä lisääntyisi.

SMOTO kysyi asiaa Tiehallinnolta ja Lemminkäiseltä. Vastausten mukaan bitumipitoisuuden lisäys on promilleluokkaa. Aiemmin on käytetty bitumipitoisuudeltaan ohjearvojen alarajoilla olevaa asfalttia ja nyt aiotaan ryhtyä käyttämään bitumipitoisuudeltaan ohjearvojen keskivaiheilla olevaa asfalttia. Vastausten mukaan vaikutukset kitkaan ovat pienet, lopullisia mittauksia päästään kuitenkin tekemään vasta, kun uutta asfalttia saadaan käyttöön.

Mielestäni tätä pitäisi vastustaa jos kitkamittauksia ja muita turvallisuusvaikutuksia moottoripyörille ei ole otettu huomioon ennen päätöksentekoa.

Katso myös: Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri varoittaa kolmostien saumapaikkausten liukkaudesta (15.4.2008)

Siihen viime syksyn tutkintapyyntöön ei vielä ole tullut vastausta (tilanne 15.3.2008). Sen avulla saatiin kuitenkin ovet auki ja kontaktit paikalleen mm. Tiehallinnon kanssa.
tallennettu

Story tells that 95% of Harleys ever made are still on the road. The remaining 5% made it home. More on this line: http://luupilotti.blogspot.com/
Juvakka
Jr. Member
**
Viestejä: 39« Vastaus #6 : 07 Toukokuu 2008, 17:01:01 »

Laitampa tähän vaikkei 3-tiellä olekkaan...

6-tiellä ns. Imatran motarilla on paikkailtu niin tiellä kuin myös rampeissa. Eikä tää varmaan oo ainoa paikka tässä maailman suurimmassa tiemuseossa...
tallennettu

Luulin ajavani chopperilla, kunnes eräänä lokakuisena aamuna minulle selvisi pyöräni olevan custom...
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto