oikeutta teille - moottoripyörien rakentelun vero alas!
MODIFIED MOTORCYCLE ASSOCIATION OF FINLAND
LIITY MMAF:n JÄSENEKSI

SHOP.MMAF.FI
29 Maaliskuu 2024, 10:11:21 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Haluatko sinä, kerhosi tai yrityksesi tukea MMAF:n toimintaa? Liity MMAF:n kannatusjäseneksi
Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: voiko pitää paikkansa?  (Luettu 22372 kertaa)
jambo82
Jr. Member
**
Viestejä: 19



« : 07 Lokakuu 2013, 13:09:52 »

eli jos on alottanut tykki kortin ajamisen ennen 19.1.2013 meneekö kortin uusinta vanhan lain mukaan? vai sen h....tin 5-15 vuoden  mukaan mihkä nyky laki ilmeisesti velvoittaa.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/ajokortit_ja_tutkinnot/ajokorttien_uudistukset_2013
tallennettu
Choppers_Forever
Sr. Member
****
Viestejä: 185


Wruuuuuuuuuuuum kalin kilk...


« Vastaus #1 : 10 Lokakuu 2013, 08:19:19 »

eli jos on alottanut tykki kortin ajamisen ennen 19.1.2013 meneekö kortin uusinta vanhan lain mukaan? vai sen h....tin 5-15 vuoden  mukaan mihkä nyky laki ilmeisesti velvoittaa.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/ajokortit_ja_tutkinnot/ajokorttien_uudistukset_2013

jJust oli aiheesta keskustelua kaveripiirissä. Taitaa ikävä kyllä mennä sen uuden mukaan. Eli vaikka hakis mitä kirjaimia lisää, niin se menee ton paskalain mukaan. Myöntöpäivä määrää, ei aloituspäivä. Korjatkaa jos olen väärässä.
tallennettu

Yritystä ei puutu, vaikka kuinka päähän potkittaisiin, per**le. Mutta kyllä se vi**n EU parhaansa yrittää.
jsantala
Full Member
***
Viestejä: 79


kWsaki.com


« Vastaus #2 : 10 Lokakuu 2013, 08:34:08 »

Kyllä se tosiaan näin menee, että jos uuden kortin tarvitsee niin aina tulee lyhyempi leima siihen. Varmaa tietoa ei ole, mutta tuohan voi olla jopa niin, että jos hukkaat korttisi niin saat tilalle uuden joka ei ole yhtä kauaa voimassa kuin hukattu. Sinänsä tuo muotoilu on väärin, että ainahan kortit on olleet määräaikaisia. Tosin ennen määräaikaisuus päättyi 70. ikävuoteen, nyt vain 5-15 vuoden päähän antamisesta. Lievä heikennys siis.

Ja kun nyt aina kaikessa vedotaan vihreyteen niin onko tässä nyt varmasti otettu huomioon, että jatkuva uusien korttien tekeminen ja jakaminenhan tuhoaa luontoa suorastaan aivan holtittomasti?
tallennettu

GPX750R sähköistysprojekti yms. http://kWsaki.com
Flash
Newbie
*
Viestejä: 1


« Vastaus #3 : 10 Lokakuu 2013, 18:38:27 »

Jeps, ainakin emäntä sai uuden kortin myötä tuon lyhkäsemmän voimassaolevan kortin...
tallennettu
Choppers_Forever
Sr. Member
****
Viestejä: 185


Wruuuuuuuuuuuum kalin kilk...


« Vastaus #4 : 11 Lokakuu 2013, 09:17:04 »

eli jos hukkaa kortin, tulee se lyhkänen? Ei saadana... Huh Huh Huh
tallennettu

Yritystä ei puutu, vaikka kuinka päähän potkittaisiin, per**le. Mutta kyllä se vi**n EU parhaansa yrittää.
Kkallioj
Full Member
***
Viestejä: 51


« Vastaus #5 : 11 Lokakuu 2013, 18:40:50 »

Trafin sivulta:
Lainaus
Uuden ajokortin tilaaminen rikkimenneen tilalle ei muuta ajokorttiasi määräaikaiseksi vaan sen voimassaolotiedot pysyvät ennallaan. Kun tilaat rikkinäisen ajokortin tilalle uuden ajokortin saat ns. kaksoiskappaleen. Korttitilauksen teet poliisin kautta ja se on maksullinen.

Toisaalta...:
Lainaus
Ajokorttilain voimaantulo muutti myös vanhojen ajokorttien voimassaoloaikaa. Nykyinen ajokortti on voimassa enintään 18.1.2033 asti, vaikka siihen olisi merkitty myöhäisempi aika.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/ajokortit_ja_tutkinnot/ajokorttien_uudistukset_2013/ajokortin_voimassaoloaika
tallennettu
Greasemonkey jake
Jr. Member
**
Viestejä: 15



WWW
« Vastaus #6 : 11 Lokakuu 2013, 21:56:07 »

itse ajoin mp-kortin 2012 lähinnä sen takia,että sitä en joudu uusimaan ja pääsen halvemmalla helsinki bike show tapahtumaan...eli selviän matkasta pelkkien kilpien menetyksellä...tosin 2013 vuoden matkan esti ajokielto,mutta ensi vuonna uudestaan...jos ajokortti "uudistusta" ei olisi tullut,niin en olisi vieläkään mennyt autokouluun...
koko hommahan on pelkkää rahastusta,kuten työturvakortti,tulityökortti ja visakortti...tosin tuo viimeinen on ainoa tarvittava hädän tullen...onneksi myös älysin lopettaa rekka-autoilun 2005,joten minun ei tarvitse nöyryttää itseäni millään "ammattipätevyys"koulutuksella,joka on voimassa yllättäen 5vuotta...eiköhän koko systeemi ole luotu vain "sijoittajia" varten,jotka saavat tästä systeemistä takuuvarmaa tuloa ja muhkeita boonuksia...me tavan tallaajat vain maksamme...
tallennettu
motomatti
Sr. Member
****
Viestejä: 184


« Vastaus #7 : 11 Lokakuu 2013, 22:26:26 »

Kävin lääkärissä ajokortin takia. (5-vuotistarkastus/55v) Aiemminkin olen käynyt samasta syystä mutta homma on mennyt silloin ihan ok. Kortti ei ole kummoinen: ABeC eli mp-auto-henkilöauton perävaunu-kuorma-auto. Mp-kortin sain aikanaan samalla kun luvan henkilöautolla ajoon. Nyt lääkäri katseli sairaushistoriaa ja ehdotti että kortin jatkon saisin varmemmin kun jätettäisiin C pois. Ilmoitin että pitää toisinaan ajaa kuorma-autoa enkä halua siitä luopua ilman syytä. Sitten se lääkäri ehdotti että jos luopuisin mp:n ajo-oikeudesta. Kysyin että onko tämä jokin arpajais/huutokauppatilaisuus vain onko jotain perusteita kortin kaventamiselle. Vetosi sairaskertomukseen ja sanoi että minulla on havaittu sairaus joka voi heikentää ajokykyä. Päädyimme kuitenkin siihen että lääkäri esittää kortin ennallaan pitämistä mutta jättää poliisin ratkaistavaksi saanko pitää korttini.
Olen hieman huolissani poliisiviranomaisen kyvystä, viitaten koulutuksen suuntautumiseen ja määrään, määritellä henkilön ajokykyä näkemättä ja tutkimatta henkilöä. Olen ollut siinä luulossa että lääkäri tutkii potilaan ja määrittelee ajokyvyn selkeästi ja poliisiviranomainen siltä pohjalta myöntää/hylkää kortin jatkoajan (5v) eikä käy asiasta kauppaa kuten kohdallani saatika jättää asiaan kouluttamattoman henkilön arvioitavaksi.

Palaan asiaan kun tulee poliisilta tietoa asiasta.
tallennettu
Juupe
Uutislähteet
*****
Viestejä: 185


« Vastaus #8 : 14 Lokakuu 2013, 12:54:24 »

Matti,

Odotellessasi voit lueskella relevantin lainkohdan perustelukirjaimia:
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2003/20030029

Kohdassa "Yksityiskohtaiset perustelut" (lopussa) lukee mielestäni niin, että vastuu ajo-oikeuden jatkosta päättämisestä terveyden tilaan liittyvältä osin on yksiselitteisesti lääkärillä. Siksi lääkärintarkastus tehdään. Muutoinhan polliisi arvioisi hempan terveyden. Kuitenkin yleisemminkin on kuultu, etteivät lääkärit halua tätä vastuuta ottaa, ja pallottavat vastuuta takaisin polliisille. Polliisi ei hänkään halua vastuuta varsinkin, kun laki kohdentaa vastuun lääkärille.

Jos lääkäri on esittänyt ajokorttisi jatkoa ennallaan, ei polliisilla ymmärtääkseni voi olla enempää tietoa, jonka pohjalta hän voisi päättää toisin. Asiaa ei ylipäätään voi siis "jättää poliisin ratkaistavaksi". Polliisi ei ole terveysviranomainen. Polliisin harkinnanvara rajautuu kortin jatkamiseen tai lääketieteellisten lisätutkimusten / ajokokeen vaatimiseen. Jurristit voivat korjata jos olen väärässä.
« Viimeksi muokattu: 14 Lokakuu 2013, 12:56:00 kirjoittanut Juupe » tallennettu
motomatti
Sr. Member
****
Viestejä: 184


« Vastaus #9 : 15 Lokakuu 2013, 08:13:11 »

Lainaus
vähimmäisvaatimukset lääkärintarkastuksille, näkökyvylle, kuulolle sekä erinäisille sellaisille sairauksille, jotka vaarantavat ajokykyä ja voivat olla esteenä ajo-oikeuden myöntämiselle tai uudistamiselle. Ajo-oikeuden haltijat jaetaan siinä terveysvaatimuksiltaan kahteen ryhmään. Ryhmään 2 kuuluvien ajo-oikeuden haltijoiden terveysvaatimukset ovat tiukemmat kuin ryhmässä 1. Ryhmä 1 sisältää moottoripyörän, henkilöauton, pakettiauton sekä henkilöautovetoisen ajoneuvoyhdistelmän kuljettajat. Ryhmään 2 kuuluvat kuorma- ja linja-auton sekä tällaisten ajoneuvoyhdistelmien kuljettajat.

Kopioin tuon kohdan josta lääkärin (lääk. lis.) kanssa tuli kiistaa ja sananvaihtoa. Lisäksi Juupen laittaman linkin loppupuolella lakiehdotuksen perusteluissa määritellään ne sairaudet joiden perusteella voidaan ajo-oikeutta kaventaa tai poistaa. Niitä kyllä löytyy.

Ottamatta kantaa siihen mikä on se sairaus jonka perusteella ajo-oikeuttani pitäisi kaventaa tuntuu omituiselle lääkärin ratkaisu esittää C-luokan ajo-oikeuden poistamista ja sen vaihtoehtona A-luokan ajokortin poistamista. Nuohan eivät ole yllä olevan lainauksen perusteella keskenään samanarvoisia vaan A-kortilla saa "kipeempikin" ajaa. Jos meikäläisen pitäisi jostain luopua olisi se lainkin mukaan C-kortti ja mopottelua ja autoilua voisin jatkaa huoletta seuraavan viisi vuotta.
Jään mielenkiinnolla odottamaan millaisen terveyspohjaisen ratkaisun poliisi tekee.
tallennettu
jsantala
Full Member
***
Viestejä: 79


kWsaki.com


« Vastaus #10 : 15 Lokakuu 2013, 09:11:28 »

Jos se lääkäri nyt kuitenkin esittää korttien pitämistä ennallaan niin ei kai se poliisi ainakaan terveyssyihin vedoten voi jättää uusimatta kaikkia kirjaimia?
tallennettu

GPX750R sähköistysprojekti yms. http://kWsaki.com
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
UUTISIA
TULEVAT TAPAHTUMAT
Tapahtumien automaaginen listaus tässä toimii toistaiseksi vain etusivulla.
UUSIMMAT KESKUSTELUT
YHDISTYS
Postiosoite:
PL 115, 00511 Helsinki

Haukut, ja kehut:
puheenjohtaja @ mmaf.fi
sihteeri @ mmaf.fi
jasenrekisteri @ mmaf.fi
rahastonhoitaja @ mmaf.fi
webmaster @ mmaf.fi

Yhdistyksen säännöt

Liity yhdistyksen jäseneksi täyttämällä lomake

Dokumenttiarkisto